Zeilvakantie naar Spitsbergen en IJsland op de Tilvera

De Reis

Zeilvakantie naar Spitsbergen en IJsland op de Tilvera

Het zeilen in Arctisch gebied heeft ons voor altijd verandert. Het spectaculaire en diverse landschap en het dierenleven is zeer bijzonder en uniek.

Echter….

Deze reis gaat niet alleen over de oppervlakkige schoonheid, maar vooral over de betekenisvolle schoonheid die van binnen in ons plaatsvindt. Zeilen in het Arctisch gebied is een werkelijk ontroerende ervaring die ons helpt te realiseren hoe afhankelijk we zijn van de natuur en hoe belangrijk het is om deze fragiele gebieden te behouden die de belangrijkste motor zijn van ons bestaan ​​op deze planeet. Het is een ontdekkingsreis van binnen en van buiten.

De Tilvera is een gezellig schip met praktische hutten, een ruime hoofdsalon met een gezellige bibliotheek en een dekhuis zitgedeelte met panoramisch uitzicht. Haar ruime dek en goede toegang tot de zodiacs die gebruikt worden voor landingen zijn het perfecte platform om de hoge breedtegraden te verkennen en afgelegen plaatsen te bezoeken. Daar waar andere grotere schepen dat niet kunnen.

Houd er rekening mee dat de exacte route en timing kunnen variëren afhankelijk van de wind- en weersomstandigheden. Dit hoort bij het avontuur van het zeilen! Onze kracht is om met de natuur mee te gaan, nooit ertegenin, en toch het beste te maken van elke omstandigheid. Daarom zijn er genoeg geweldige plekken en alternatieve manieren om deze unieke landschappen vanaf de Tilvera te verkennen.

Talen: Engels, Duits en Spaans worden op elke tour gesproken.

We raden aan om ten minste één dag voor de tour aan te komen en uw vlucht naar huis ten minste één dag na afloop van de tour te boeken.

Op deze reizen is het volpension, bier en wijn worden verkocht tegen kostprijs. Voor het linnen goed wordt een extra bijdrage gevraagd van €15,-.

Het schip

Tilvera is een oud IJslands woord dat staat voor “ons bestaan”, “onze aanwezigheid”.

Tilvera is een prachtige stalen ketch gebouwd in Nederland en oorspronkelijk eigendom van Heinz Wutschke & Greet Dekker. Ze is zeer sterk en in staat om te zeilen in alle soorten weer en oceanen. Ze vaart al meer dan twintig jaar over de hele wereld, inclusief beide polen en acht keer in Antarctica, wat bewijst dat ze zeewaardig is en gemaakt is voor avontuur.

Ze heeft acht comfortabele hutten (waarvan zes tweepersoonshutten voor gasten), een ruime salon met een inspirerende bibliotheek en een charmant dekhuis. Prachtig onderhouden en goed verzorgd, is Tilvera klaar om de wereld rond te zeilen en geesten en harten te inspireren en te dienen als thuis voor ontdekkingsreizigers en rusteloze geesten.

De schipper

Heimir komt uit Húsavík, IJsland. Hij is een ontdekkingsreiziger in hart en ziel een zeiler. Sinds zeer jonge leeftijd heeft hij over de hele wereld gereisd, altijd op zoek naar nieuwe avonturen. Zijn grootste passies zijn natuur, fotografie en de traditionele manier van zeilen. Hij werkt al meer dan 20 jaar als kapitein op walvisspottingtrips en leidt inspirerende expedities, voornamelijk in de Arctische regio’s. Hij is de hoofdkapitein van de prachtige hybride elektrische Schoener Opal, medebeheerder van het familiebedrijf North Sailing en medeoprichter van Ocean Missions. Zijn kapiteinslicentie stelt hem in staat om wereldwijd te varen.

Belén

Belén is een mariene bioloog en promovendus die de afgelopen tien jaar van haar leven heeft gewijd aan het bestuderen van de oceanen. Ze heeft leiding gegeven aan projecten op het gebied van duurzaam toerisme, walvisonderzoek, onderwaterakoestiek, plasticvervuiling en burgerwetenschap. Belén werkt ook als wildlife-gids en zeiler en heeft op verschillende plaatsen over de hele wereld gezeild, inclusief beide polen. Ze is de oprichter van Ocean Missions, een non-profitorganisatie in Húsavík, IJsland, die tot doel heeft mensen te inspireren om de oceanen te beschermen door middel van een uitstekende combinatie van wetenschap, onderwijs en zeilen. Nu haalt ze haar kapiteinslicentie bij de Enkhuizen Sailing School om de wereld rond te zeilen en werkt ze voor het eWHALE-project.

Zeilschema 2023

Enkhuizen – Bodø

5 april 2023

t/m

19 april 2023

Reisnummer: DNV18001

Aantal dagen: 15

Prijs: € 1800 p.p.

Bodø – Spitsbergen Longyearbyen

21 april 2023

t/m

4 mei 2023

Reisnummer: DNV18002

Aantal dagen: 14

Prijs: € 2250 p.p.

Spitsbergen Svalbard West en Noord kust 1

24 mei 2023

t/m

4 juni 2023

Reisnummer: DNV18003

Aantal dagen: 12

Prijs: € 3500 p.p.

Spitsbergen Svalbard West en Noord kust 2

6 juni 2023

t/m

16 juni 2023

Reisnummer: DNV18004

Aantal dagen: 11

Prijs: € 3400 p.p.

Spitsbergen Longyearbyen – Tromsø

18 juni 2023

t/m

29 juni 2023

Reisnummer: DNV18005

Aantal dagen: 12

Prijs: € 2200 p.p.

Tromsø- Bodø

1 juli 2023

t/m

11 juli 2023

Reisnummer: DNV18006

Aantal dagen: 11

Prijs: € 1800 p.p.

Bodø – Iceland (Húsavík)

12 juli 2023

t/m

18 juli 2023

Reisnummer: DNV18007

Aantal dagen: 7

Prijs: € 1200 p.p.