Zeilreis van Oost naar West Falkland Eilanden
- Pinguïns
- Commerson Dolfijn
- Albatros
- Oost- en West-Falklandeilanden
- Saunders-eiland
- Zeeolifanten
- Eilandhoppen
De Tecla is het neusje van de zalm als het gaat om avontuurlijke reizen. Er is geen schip die met haar bemanning grotere reizen maakt. Met de Tecla beleef je het ultieme avontuur dat niet te evenaren is. Vaar van het Zuidpool gebied naar het Noordpool gebied.
Stel je een majestueus klassiek zeilschip voor dat over de uitgestrekte oceanen vaart, avonturiers en ontdekkingsreizigers meeneemt op een reis naar de verste uithoeken van onze planeet. Maak kennis met de Tecla, een schip dat deel uitmaakt van De Nederlandse Vloot en dat de adembenemende wateren van Antarctica, Groenland, IJsland, Patagonië, de Stille Zuidzee en nog veel meer verkent.
Dit schip, gebouwd in 1915, ademt geschiedenis en avontuur. Haar imposante verschijning en traditionele zeilconfiguratie roepen een gevoel van nostalgie op en trekken avonturiers aan die verlangen naar de opwinding van het zeilen op een klassiek zeilschip.
Een van de meest opvallende kenmerken van de Tecla is haar indrukwekkende reisroute. Van het bevroren wonderland van Antarctica tot de ruige schoonheid van Groenland, van de magische landschappen van IJsland tot de uitgestrekte wildernis van Patagonië, de Tecla heeft de hele wereld rond gezeild, haar bemanning en gasten meenemend op onvergetelijke reizen.
Of je nu een ervaren zeiler bent die droomt van het verkennen van afgelegen bestemmingen of een nieuwkomer die gewoon wil genieten van de rust van de oceaan, de Tecla heeft voor iedereen iets te bieden. Haar bemanning, deskundig in het navigeren door de meest uitdagende wateren ter wereld, zorgt voor een veilige en boeiende zeilervaring.
Je kunt meezeilen op de Tecla, van korte avonturen tot epische expedities. Ze neemt je mee op een ontdekkingsreis naar enkele van 's werelds meest adembenemende en ongerepte bestemmingen.
Wordt onderdeel van en deel mee in het erfgoed van avontuurlijk zeemanschap dat dit prachtige schip vertegenwoordigt. Stap aan boord en laat je betoveren door de charme van de Tecla.
De Tecla is een oude haringdrifter (Logger) gebouwd in 1915 in Vlaardingen. Ze is 28 meter lang over dek (38 meter overall) en neemt 16 bemanningsleden mee op haar reizen.
De Tecla is eigendom van en wordt gevaren door een familie van vier professionele zeilers. Ze bezitten de Tecla sinds 2006 en zeilen met passie. De Tecla is een snelle zeiler, gebouwd voor de Noordzee. Haar tuigage is zo traditioneel als het maar kan. Een tweemast ketch met topzeilen en fokzeilen van verschillende maten voor licht weer.
Het uiterlijk van de Tecla is zo traditioneel mogelijk gehouden. Haar bemanning heeft een speciale liefde voor traditionele looks en weet dit te combineren met moderne technieken en uitrusting.
De professionele bemanning van de Tecla is niet alleen opgeleid om te zeilen, maar ook om te helpen en uit te leggen hoe je moet zeilen. De Tecla maakt reizen van twee dagen tot zelfs 6 maanden. Afhankelijk van de lengte en het soort reis dat u kiest, wordt u opgenomen in de dagelijkse gang van zaken aan boord.
Stap nu aan boord, zeil mee met deze traditionele schoonheid!
Gijs begon met zeilen toen hij jong was. Beroepsmatig begon hij in 2001 als matroos op de Aagtje, Eenhoorn en later Stad Amsterdam. Op de Stad Amsterdam heeft hij 3 jaar gewerkt als matroos, kwartiermeester en derde stuurman.
Daarna ging zijn volledige aandacht uit naar de Tecla waar hij kapitein is. Gijs heeft een passie voor snel zeilen, hij is verknocht aan de Tecla en werkt graag aan dek en in de kaartenkamer.
Jet begon professioneel te zeilen in 2005. Daarvoor zeilde ze vele weken per jaar met haar ouders. Naast Jan zitten aan het roer was de beste plek aan boord. Na het behalen van haar bachelordiploma Communicatie werkte Jet 2 jaar op het kantoor van Amnesty International. Maar ze kon de roep om avontuur niet weerstaan toen de kans zich voordeed om de Tecla te kopen.
Jet heeft op de Tecla gevaren als matroos, kok, eerste stuurman en nu als eerste stuurman of kapitein.
Inbegrepen
Volpension
Een stapelbed per boeking in een tweepersoonshut
Koffie en thee
Dekens, lakens, kussens en overtrekken (voor langere reizen is er schoon beddengoed)
3-4 bemanningsleden die de groep begeleiden
1 handdoek
Voor langere reizen kun je je halverwege de reis één keer wassen
Niet inbegrepen
Frisdrank en alcoholische dranken
Landingsrechten en betaalde excursies aan land
Transfer van en naar het schip
Visum indien nodig
Je kunt geen kleding wassen aan boord op kortere reizen
Altijd meebrengen
De juiste kleding voor het juiste weer - verwacht altijd regen!
Zwemkleding!
Fotocamera
Twee paar schoenen
Gevoel voor humor
Open instelling
De Tecla reist de wereld rond naar de meest exclusieve en afgelegen plekken... maar de Tecla bereiken kan soms het begin van het avontuur zijn!! Waar is het schip, hoe kom ik daar, hoeveel vliegtuigen en als ik er eenmaal ben… wat dan?! Hier vindt je informatie over vliegtuigen, verbindingen en reisadviezen (voor zover wij u die kunnen geven).
Reykjavik: vlieg naar de internationale luchthaven Keflavik. Neem de bus naar Reykjavik. Veel bussen stoppen langs een route met hotels. Vraag om te stoppen bij het Harpa Operahuis. De jachthaven ligt er vlak achter. Lopen vanaf het busstation duurt ongeveer 30 minuten.
Isafjordur: Vlieg naar Keflavik International Airport, neem de bus naar het BSI-busstation in Reykjavik (45 minuten), neem een taxi of loop 15 minuten naar de binnenlandse luchthaven van Reykjavik. In Isafjordur kun je op het vliegveld de bus nemen (er is er maar 1). Deze bus kan je afzetten bij het schip of bij je hotel als je vroeg aankomt. Als je vanaf Isafjordur vliegt, kun je de bus nemen die begint bij het Isafjordur Hotel. Deze vertrekt 45 minuten voordat het vliegtuig vertrekt.
Nuuk: Nuuk is de hoofdstad van Groenland en heeft een directe verbinding met Kopenhagen. Aangekomen in Nuuk kan een taxi naar de haven worden gebracht.
Ilulissat: Vliegen naar Ilulissat vereist een tussenstop in Kangerlussuaq, midden in Groenland. Aangekomen in Ilulissat kun je een taxi nemen naar de haven. Als je een hotel in Ilulissat hebt geboekt, haalt het hotel je normaal gesproken bij wijze van beleefdheid op.
Stanley: Vliegen naar de Falklands kan op drie manieren.
Op woensdag kun je invliegen vanuit Sao Paulo, Brazilië.
Of op zaterdag kun je vliegen vanuit Santiago de Chili, met een tussenstop in Punta Arenas, Chili. Beide vluchten worden georganiseerd door LATAM Air en bieden retourvluchten op dezelfde dag.
Een derde manier is de Airbridge die vanuit Brize Norton rechtstreeks naar de Falklands vertrekt. Deze vlucht wordt georganiseerd door het Britse ministerie van Defensie. Neem voor Airbridge-vluchtinformatie contact op met onze reiscoördinator op travel@falklands.gov.fk
Puerto Williams: Om Puerto Williams te bereiken, vliegt u met DAP Airlines, zij opereren vanuit Punta Arenas en vliegen dagelijks ook naar Puerto Williams. Voor meer informatie kun je hun website bezoeken https://dapairline.com/en/home/
Puerto Natales: Vlieg naar Santiago International Airport, vanaf hier vliegt LATAM Airlines dagelijks naar Puerto Natales.
Puerto Montt: Vlieg naar Santiago International Airport, vanaf hier vliegt LATAM Airlines dagelijks naar Puerto Montt.
Paaseiland: Isla de Pascues of Rapa Nui wordt ook beheerd door LATAM Air, vanuit Santiago de Chili. Deze vluchten zijn niet dagelijks. Zorg er voor dat voordat je gaat vliegen je het Easter Island Single Entry-formulier invult. https://www.chile.travel/en/traveltochileplan/
Papeete: Vliegen naar Tahiti doe je op Papeete International Airport. Je kunt binnenvliegen via Los Angeles of San Fransisco, of zelfs Hawaï.
De luchthaven ligt zeer dicht bij de haven, een korte taxirit brengt je rechtstreeks naar ons.