Zeilreis Oban – Ullapool

Wij nodigen u uit mee te gaan op deze mooie zeilreis van Oban naar Ullapool. Een prachtige reis langs de westkust waarbij we een aantal absolute highlights van Schotland bezoeken. Onderweg is er voldoende tijd de verschillende plaatsen en eilanden te bezoeken en de lokale cultuur te proeven.

Mogelijk Reisschema:
Als zeilschip zijn wij in grote mate afhankelijk van het weer. Onderstaand programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en vooral de wind. Dit kan betekenen dat wij havens overslaan of andere havens aanlopen dan hieronder beschreven staan. Flexibiliteit is de regel!

Dag 1: Oban
Wij beginnen onze reis in Oban, een gezellig vissersplaatsje gelegen in en aan een schitterende baai. Hier bevindt zich ook de beroemde Oban Distillery dat een bezoek zeker waard is. Nadat u zich in uw hut heeft geïnstalleerd maakt u kennis met de bemanning en met de andere gasten tijdens een heerlijk welkomstdiner. Hierna verteld de kapitein over het reilen en zeilen aan boord en word de planning voor de komende dagen doorgesproken.

Dag 2: Tobermory
Vandaag varen wij van Oban naar Tobermory. Het schilderachtige Tobermory is de grootste plaats op het eiland Mull. Het is een charmante kleine plaats met vrolijk gekleurde huizen en een reeks aan kleine bedrijfjes zoals onder andere een chocolaterie, bakkerij, kaarsenmaker, zilversmid, kunstgalerie en een pottenbakker. Tobermory is ook bekend vanwege haar kunstcentra’s, een klein theatergezelschap en enkele goede pubs en eetgelegenheden. En natuurlijk kunt u de beroemde Tobermory Distillery bezoeken op onze reis. Rondom de natuurlijke baai zijn een aantal prachtige wandelingen te maken.

Dag 3: Inverie, Loch Nevis
Vandaag varen wij van Tobermory naar Inverie, een plaatsje aan Loch Nevis. Inverie is het grootste plaatsje op het schiereiland Knoydart en alleen bereikbaar per schip of een twee daagse wandeling door de heuvels. Vanaf de pier waar wij aanleggen heb je een schitterend uitzicht over Loch Nevis en tal van mooie wandelingen in de omgeving. Ook kun je wat drinken in de meest afgelegen pub van het Verenigd Koninkrijk, ‘The Old Forge’. Onderweg is er een goeie kans dolfijnen en walvissen te spotten.

Dag 4: Plockton
Vandaag zetten wij onze reis voort richting het noorden. Wij varen door de “Kyle Rhea”, een engte tussen het vasteland en het eiland Skye bekent om de sterke getijdestromen, richting Plockton. Plockton is een kleurrijk dorpje dat ook wel “The Jewel of the Highlands” wordt genoemd. In de beschutte baai gaan wij voor anker en wordt u aan land gebracht. Door de vele palmbomen die in Plockton staan voelt het dorpje met mooi weer haast Caribisch aan.

Dag 5: Portree
Vandaag varen wij naar Skye, het grootste eiland van de binnen-hebriden. Het dorpje Portree is het grootste plaatsje op het eiland en heeft een hoop leuke winkeltjes en bezienswaardigheden. Er is voldoende tijd het eiland te verkennen en bijvoorbeeld de wandeling naar de beroemde “Old man of Storr”.

Dag 6: Loch Inver
Vandaag maken wij een lange zeildag naar LochInver, een mooi vissersdorpje net ten noorden van Ullapool. Lochinver ligt in een mooie omgeving, en is bekend voor de lokale “Pie shop” die toeristen vanuit de hele wereld trekt.

Dag 7: Ullapool
Op onze laatste zeildag varen wij van Lochinver naar Ullapool. Ullapool is een relatief jonge plaats die eind 18e eeuw werd gesticht tijdens de piek van de haringvangst. Het ruige landschap rondom Ullapool staat bekend om zijn natuur, de wilde dieren en de vele vogelsoorten die hier voorkomen. Vanavond genieten wij een uitgebreide maaltijd aan boord, het was een geweldige en afwisselende week waar we op een unieke manier het betoverende Schotland hebben gezien.

Dag 8:
Helaas is de prachtige reis ten einde. Na een uitgebreid ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de Flying Dutchman en zijn bemanning

Reisnummer: DNV5043

Beschikbaarheid: 20 plaatsen

Vertrekdatum: 19 juli 2024

Vertrekhaven: Oban

Inschepen: 18:00 uur

Aankomstdatum: 26 juli 2024

Aankomsthaven: Ullapool

Ontschepen: 10:00 uur

Prijs: Vanaf €1195,- per persoon

Aantal dagen: 9

Verschillende hutten

Al onze hutten hebben bedden van minimaal 2.00 x 0.75 en zijn voorzien van eigen douche en toilet. Omdat onze de hutten verschillend van vloer oppervlakte zijn, hebben we ze ingedeeld in twee categorieën.

Standaard hut  ………………………….€ 1195,- per persoon
Comfort……………………………………€ 1325,-per persoon
Eénpersoons hut……….…………….. € 1795,- ( beperkt beschikbaar)

Zeilreis Oban – Ullapool
19 juli 2024 t/m
26 juli 2024