Zeilreis Caledonian Canal

Mogelijk reisschema.

Mogelijk reisschema : Het aangegeven programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en wind. Flexibiliteit is regel op deze reis.

Dag  1: Oban

Vanaf 18.00 uur wordt u in Oban aan boord verwelkomt en maakt u kennis met de bemanning en uw medepassagiers en hierna volgt een heerlijke maaltijd. Oban is een schitterend gelegen stad aan de voet van het Lorn-gebergte. Hoog boven de stad  staat McCaigs Tower, een negentiende eeuwse replica van het Collosseum. Oban wordt wel de parel van de west highlands genoemd, met zijn kronkelige straatjes en schilderachtige baai vol met jachten, veerboten en kleine vissersbootjes. De Flying Dutchman ligt aan de noordpier, op nog geen honderd meter van de beroemde Oban whisky distilleerderij.

Dag 2: Mull

Na een heerlijk ontbijt varen we naar Tobermory op het eiland Mull. Onderweg geeft de crew zeil- en veiligheids instructies zodat iedereen kan en mag meehelpen met de zeilen hijsen.  We zeilen vlak langs het prachtig gerestaureerde Duart Castle. Het schilderachtige Tobermory is de grootste plaats op het eiland, gelegen in het noordoosten. Het is een charmante vissersplaats met vrolijk gekleurde huizen en een reeks aan kleine bedrijfjes  zoals onder andere een chocolaterie, bakkerij, kaarsenmaker, zilversmid, kunstgalerie en een pottenbakker. Tobermory is ook bekend vanwege haar kunstcentra’s, een klein theatergezelschap en enkele goede pubs en eetgelegenheden. En natuurlijk kunt u de beroemde Tobermory whisky distilleerderij bezoeken op deze Loch Ness & Music & Whisky reis.

Dag 3: Corpach

Na een mooie avond in Tobermory gaan we richting Fort William, waar de ingang van het Caledonisch kanaal ligt. Wij genieten van wat er onderweg allemaal te zien is aan  de schitterende Westkust: ruimte en vergezichten op het eiland Mull en andere schoonheden van het ongerepte Schotland. Wij meren af in Corpach met uitzicht op Fort William en de hoogste berg van de UK: de markante Ben Nevis.

Dag 4 : Fort William

Na een heerlijk ontbijt gaan we door de zeesluis bij Corpach, de ingang van het Caledonisch kanaal en door de beroemde Neptune’s Staircase, 8 sluizen op een rij.
De Flying Dutchman geniet altijd zeer veel belangstelling, omdat wij één van de grootste schepen zijn die door het kanaal en de sluizen kunnen.
Het passeren van de 8 sluizen duurt 3 uur en men kan van de gelegenheid gebruik maken om Fort William en/of de Ben Nevis Whisky distilleerderij te bezoeken. Na deze sluizen komen wij in een sprookjesachtig smal kanaal met hoog oprijzende bomen in herfstkleuren en varen over schitterende meren. Aan het einde van de dag meren wij af in Fort Augustus, een beroemd plaatsje met mooie winkeltjes en gezellige pubs.

Dag 5: Loch Ness

Vandaag varen wij op het beroemde meer van Loch Ness en wie weet zien we Nessie nog. Wel of geen monster, het is een prachtige tocht in een adembenemende mooie omgeving. Wij varen op enkele meters het beroemde Urquhart Castle voorbij. Schotland ontdekken op deze manier is fantastisch. Aan het eind van de dag zoeken wij een mooie ankerplaats op het meer van Loch Ness en genieten we van een mooie avond.

Dag  6: Inverness

De Loch Ness reis gaat verder en na een goede nachtrust halen we het anker op en gaan op weg naar Inverness. We zijn nu dwars door Schotland aan de Oostkust gekomen.  Inverness is een gezellige stad met authentieke cafés, waar we ‘s avonds kunnen genieten van de traditionele Schotse muziek.

Dag 7 : Afscheid

Helaas is er een eind gekomen aan deze schitterende Loch Ness reis. Na het ontbijt en het uitwisselen van unieke ervaringen, is het tijd om afscheid te nemen van uw medepassagiers en de crew van de Flying Dutchman.

Reisnummer: DNV5046

Beschikbaarheid: 20 plaatsen

Vertrekdatum: 20 oktober 2024

Vertrekhaven: Oban

Inschepen: 18:00 uur

Aankomstdatum: 26 oktober 2024

Aankomsthaven: Inverness

Ontschepen: 10:00 uur

Prijs: Vanaf €1145,- per persoon

Aantal dagen: 7

Verschillende hutten

Al onze hutten hebben bedden van minimaal 2.00 x 0.75 en zijn voorzien van eigen douche en toilet. Omdat onze de hutten verschillend van vloer oppervlakte zijn, hebben we ze ingedeeld in twee categorieën.

Standaard hut  ………………………….€ 1495,- per persoon
Comfort……………………………………€ 1665,-per persoon
Eénpersoons hut……….…………….. € 2195,- ( beperkt beschikbaar)

Zeilreis Caledonian Canal
20 oktober 2024 t/m
26 oktober 2024