Zeereis Inverness – Amsterdam

Zeilreis Noordzee : Mogelijk reisschema

Als zeilschip zijn wij in grote mate afhankelijk van het weer. Onderstaand programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en vooral de wind. Dit kan betekenen dat wij havens overslaan of andere havens aanlopen dan hieronder beschreven staan. Flexibiliteit is de regel, zeker op deze reis!

Dag 1: Inverness

Onze zeilreis over de Noordzee van Inverness naar Amsterdam begint! Vanaf 18:00 uur bent u welkom aan boord en maakt u kennis met de bemanning en medepassagiers. U heeft de tijd om het schip te verkennen en u te installeren. Na het welkomstdiner volgt een introductie van de kapitein over het reilen en zeilen aan boord en wordt het plan voor de komende dagen doorgesproken. Afhankelijk van het weer en het tij kan het zijn dat wij ’s avonds al vertrekken.

Dag 2: Op zee

Wij vertrekken vanaf de Zeesluis van het 60Nm lange Caledonisch Kanaal en na de passage van de Kessock Bridge varen wij de Inverness Firth in. Als u geluk heeft kunt u rond de vuurtoren van Chanonry Point de dolfijnen zien zwemmen die hier in het snelstromende stuk water tussen Chanonry Point en het indrukwekkende achttiende-eeuws artilleriefort Fort George op vis jagen. Wij zetten koers richting Berwick-upon-Tweed, de eerste haven die wij op deze reis aan zullen lopen.

Dag 3 en 4: Berwick-upon-Tweed.

Na een tocht van zo’n 210Nm bereiken wij de monding van de rivier de Tweed. Om de haven te bereiken moeten wij een stukje de rivier de Tweed opvaren, vanwege de diepte lukt dit alleen met hoogwater. Berwick-upon-Tweed ligt op de grens van Engeland en Schotland en is in de geschiedenis herhaaldelijk door de Engelsen en dan weer de Schotten veroverd, tegenwoordig is het Engels. Om de stad heen liggen uitgebreide verdedigingswerken. Niet ver van de haven ligt het beroemde Holy Island (Lindisfarne) dat met een dam verbonden is met het vaste land. Deze dam kan alleen overgestoken worden met laagwater, met hoogwater verdwijnt hij compleet onder water. Lindisfarne is bekend vanwege het klooster en kasteel dat op het eiland staan en de natuur op het eiland. Vanuit Berwick-upon-Tweed is Holy Island goed te bezoeken met de bus of taxi. In de ochtend van dag 4 vertrekken wij richting Whitby.

Dag 5: Whitby

In de namiddag lopen wij Whitby binnen. Al vanaf een afstand kun je de ruïne van “Whitby Abbey” zien liggen op de kliffen ten zuiden van de haven. Dit klooster, in 1540 verwoest door koning Henry VIII, is één van de inspiratiebronnen geweest van Bram Stoker, de schrijver van Dracula. Ook is Whitby bekend als vroegere woonplaats van de bekende ontdekkingsreiziger James Cook, die met zijn schip de “Endeavour” meerdere ontdekkingsreizen maakte. Al met al is er veel te zien in dit mooie vissersplaatsje. Wij blijven hier een nacht liggen waardoor er genoeg tijd is om Whitby te verkennen. De Flying Dutchman is inmiddels een bekende verschijning en wordt altijd vriendelijk ontvangen

Dag 6 en 7: Noordzee

Vandaag verlaten wij de haven van Whitby en zetten koers voor Amsterdam, de laatste 230 mijlen van de overtocht. Wij varen twee nachten door tijdens deze passage, midden over de Noordzee.

Dag 8: Amsterdam

Op dag 8 hopen wij in de loop van de ochtend de zeesluizen van IJmuiden te bereiken. Na de sluis is het nog twee uur varen over het Noordzeekanaal tot wij Amsterdam bereiken. Hier zullen wij aan de pontsteiger aanleggen en na een gezamelijke borrel op een mooie reis heeft u nog tijd om Amsterdam te verkennen. ‘s avonds nuttigen wij gezamenlijk een mooie laatste maaltijd.

Dag 9

Helaas is er een eind gekomen aan deze schitterende reis en na een uitgebreid ontbijt is het tijd om afscheid te nemen.

Reisnummer: DNV5047

Beschikbaarheid: 20 plaatsen

Vertrekdatum: 26 oktober 2024

Vertrekhaven: Inverness

Inschepen: 18:00 uur

Aankomstdatum: 3 november 2024

Aankomsthaven: Amsterdam

Ontschepen: 10:00 uur

Prijs: Vanaf €1095,- per persoon

Aantal dagen: 9

Verschillende hutten

Al onze hutten hebben bedden van minimaal 2.00 x 0.75 en zijn voorzien van eigen douche en toilet. Omdat onze de hutten verschillend van vloer oppervlakte zijn, hebben we ze ingedeeld in twee categorieën.

Standaard hut  ………………………….€ 1095,- per persoon
Comfort……………………………………€ 1225,-per persoon
Eénpersoons hut……….…………….. € 1645,- ( beperkt beschikbaar)

Zeereis Inverness – Amsterdam
26 oktober 2024 t/m
3 november 2024