Zeilvakantie met schipper in Turkije met de Stormers

Zeilgebied & route

Zeilvakantie met schipper in Turkije met de Stormers

Zeilvakantie met schipper in Turkije met de Stormers. In Turkije wordt er een zwerf tocht gemaakt langs de kust en worden er verschillende haventjes aangedaan en wordt er voor anker gegaan in diverse baaien. Turkije heeft een uiterst vriendelijke bevolking en het is heerlijk eten in de Taverna’s. Het is mogelijk dolfijnen te spotten en zeeschildpadden te zien.

 

 

 

Het schip

Er wordt gevaren met een “Beneteau 523 Clipper”. Met veel luxe aan boord tevens is het schip degelijk en comfortabel ingericht. Door zijn lengte van 16 meter en breedte van 4,9 meter, heeft het de ideale verhouding voor een prettig zeilgedrag. René heeft een nieuwe zeilgarderobe aangeschaft voor optimale zeil prestaties.

Het schip is voorzien van alle benodigde navigatie apparatuur en veiligheidsmiddelen om veilig de zee op te gaan. Uiteraard is het schip ook uitgerust met een bijboot met buitenboordmotor. René vaart altijd uit. Het maximum is 6 gasten. Bedlinnen en handdoeken, inclusief twee strandlakens, bevinden zich aan boord. Als alleenstaande is het mogelijk een hut privé te gebruiken tegen 125% van het oorspronkelijke tarief.

De schipper

Jouw schipper is René de Daas. In Nederland woonde hij aan de Loosdrechtse plassen alwaar hij een horecagelegenheid bestierde. In 2008 heeft hij alles verkocht en is hij zijn passie gaan volgen. Na een zwerftocht met zijn schip langs de kust van Italië en Kroatië belandde hij via de Griekse eilanden in Turkije.

René is een onderhoudende prater en is altijd vrolijk. Hij houdt van gezelligheid en lekker eten. Zijn horeca achtergrond verraadt al dat hij een top gastheer is. Je zult je bij hem thuis voelen. Door zijn vele jaren ervaring als schipper ben je in veilige handen.

Boordkas

Tijdens de reis wordt er gewerkt met een zogenaamde boordkas.
Dit is een pot die gemaakt wordt door de opvarenden van waaruit alle lopende zaken worden betaald zoals; havengelden, brandstof, eten en drinken. De was samen met de eind-schoonmaak is €35,- per persoon.

Volgens oud gebruik is de schipper vrijgesteld en is hij in de kost van de opvarenden. Maar Rene doet met eten en drinken voor 50% in de kosten mee.

Qua besteding moet je denken aan ongeveer € 35,- per dag per persoon. Uiteindelijk ligt het er natuurlijk aan hoe luxe je het wil hebben.

Privé hut

Wil je een eigen hut voor je alleen dan betaal je 125% van de prijs.

Reviews

Vakantie in Turkije – Sept 2022

Weer lang naar uitgekeken, voorbereiding gedaan. Best spannend, met een tas vol goesting, wat kleding en veel koffiecups gingen we op weg voor een heerlijk ontspannende vakantie.

Lees Meer…

Joke 08-05-2018
Zeiltrip: Rhodos-Symi-Nysiros-Tilos-Symi (baai aan zuidpunt)-Rhodos

Mooi schip met sfeervolle inrichting. Rene is een gezellige gastheer en prima schipper. Hij is ook lekker relaxed en geeft je voldoende mogelijkheid om zelf aan het roer te staan. Scooters gehuurd op Nysiros gehuurd en naar de vulkaan gegaan. Een aanrader. In de baai van Symi voor anker voor de nacht. Heel romantisch met al die lichtjes op de wal. Zon, Zee, Zeilen, Zwemmen, Ankerbiertje en veel plezier, Wat wil een mens nog meer? Heerlijke vakantie gehad.

Bedankt Rene. Gr. Joke

Patrick en Marionne 08-05-2018

Wij hebben een heerlijke zeilreis gemaakt op de Stormers van Rene.

Toen we aankwamen in de haven van Rhodos stond Rene de taxi op te wachten en bracht ons snel naar zijn prachtige boot. Het is een limited edition met blauwe romp en teak houten dek en dat staat hem prachtig. De rompslomp van de Griekse douane duurde wat langer de volgende dag, maar het zeilen ,maakte alles goed. Wat een genot was het om op het azuurblauwe water met de Stormers te zeilen. En Rene is een hele fijne, relaxte schipper. Lekker rustig zorgde hij heel goed voor zijn gasten, met heerlijke ontbijtjes, smakelijke lunches en verrassende versnaperingen tussendoor. Hij liet ons heerlijk vrij, maar als we iets nodig hadden dan was hij er altijd. En het weer en de Griekse eilanden waren echt prachtig! K ortom een super vakantie! Rene en Stormers bedankt! Hartelijke groet, Patrick en Marionne.

Joan, Sandra, Max & Roos 02-08-2018

Eind Juli een weekje op de Griekse wateren doorgebracht op de STORMERS van schipper Rene.
Samenstelling: Gezin met 2 kids ( 15 en 17). We hebben een heerlijke week gehad onder bezielende leiding van schipper Rene. Zijn kennis van de locale wateren en dito havens cq baaien is een enorme rpe. Routes iedere dag in samenspraak op basis van wensen en natuurlijk wind gemaakt, zodat een ieder aan zijn trekken is gekomen. Rene hebben wij leren kennen als een fantastische gastheer en reisleider. Waarvoor nogmaals ook via deze weg dank! Ook de contacten met de agent zij n door ons zeer gewaardeerd. Als je een ander Griekenland wilt zien dan via het massa toerisme is dit een absolute aanrader!

Bram, Bien, Laura en Babs 28-08-2018

Een weekje Dodekanesos aan boord van de Stormers: Wat een Feest!!

Vaarkunst en goed gastheerschap vielen ons ten deel. Wind in de zeilen ( in ieder geval de eerste 5 dagen ), tonijnsalade als lunch, bezienswaardigheden in de omgeving aangetikt voor wie dat wilde…. Wat een UNIT van een reis! ( en oh ja…..veel goede koffie aan boord )
Een aanrader en voor herhaling vatbaar, volgens dekmatrozen Bram, Bien, Laura en Babs

Bruin en Jerom 26-07-2019

“Zeilen met Passie “ voor jong en oud, zo kan onze zeil trip het beste worden omschreven.

De schipper is een gepassioneerd zeiler die er alles, maar dan ook alles aan zal doen om het de bemanning naar zijn zin te maken. Zijn jarenlange ervaring zorgt ervoor dat je je vanaf de start vertrouwd voelt. Niet alleen is zijn kennis over dit gebied zeer omvangrijk, maar tevens is hij een absolute TOP zeiler. Met kennis en kunde is Rene 1 met zijn boot de “ Stormers” houdt alles in de gaten om perfect te zeilen maar daarnaast kun je met hem ondenkbaar veel plezier hebben. Nog nooit zo’n schipper meegemaakt, Wat een pracht kerel is dit, ongehoord veel gelachen met de schipper die een waar arsenaal aan levenservaringen heeft opgedaan die enorm tot de verbeelding spreken. Zelden zo veel plezier gehad tijdens het zeilen. Rene is volledig onder controle, altijd bezig, vol initiatieven. Hij zal er alles aan doen om de bemanning een geweldige tijd te geven, en dat is dan ook gebeurd. Hij is onvermoeibaar ( samen met zijn vrouw Pascal die ons vergezelde) regelt alles voor je en geeft het ultieme vakantiegevoel.
Onze trip startte op Kos. ( gelijktijdig met de Rhodos Cup) om daarna in noordelijke richting naar Kalymnos te koerden, vervolgens Patmos, Samos, Leros, Kos , Nysyrios, Tilos, Datcha ( Turkije ) en weer terug naar Kos. Met een schat aan ervaringen, afscheid moeten nemen van de Toppers Rene en Passcal, een prachtige zeiljacht, onze vele diners aan wal, de Stormers, ( wat een schitterende lijn heeft deze boot ), de Griekse eilanden, een eindeloze stroom aan indrukken.
Met pijn in ons zeil hart nemen we afscheid wetend dat dit nooit het einde zal zijn. Enorm bedankt!

Thierry, Matrin & kids 07-07-2019

Als nieuw samengesteld gezin gingen wij met onze 5 kinderen een weekje zeilen in Griekenland. Schipper Rene ontving ons met open armen en we voelden ons onmiddellijk thuis op zijn jacht. We beleefden een prachtige week, mooi weer, lekker zeilen, leuke haventjes en baaitjes, lekker eten en een fijne relaxte sfeer aan boord. Mede dankzij schipper Rene was dit een onvergetelijke vakantie! Heel hartelijk dank!!

Voorwaarden

Aanbetaling:
Bij boeking van een reis met de Stormers dien je na de ontvangst van de factuur een aanbetaling te doen van 35% van de reissom.
Deze aanbetaling dient te zijn betaald binnen een termijn van 14 dagen na factuurdatum.

Het restant van de betaling dient voor 6 weken voor vertrek te zijn voldaan.

Annulering door de afnemer:
Bij annulering door de afnemer vervalt de aanbetaling aan de aanbieder.
Bij annulering door de afnemer binnen 6 weken voor aanvang van de zeilreis vervalt de gehele reissom aan de aanbieder.
Als je een annulering verzekering afsluit is het risico te beperken tot het minimum.

Annulering door de aanbieder:
Bij annulering door de aanbieder naar aanleiding van calamiteiten krijgt de afnemer de volledige gedane betaling 100% retour.

Tijdens de zeilreis is de schipper verantwoordelijk voor een verantwoorde uitvoering van de reis.

Mocht het zo zijn dat door omstandigheden het niet veilig is om uit te varen dan is de schipper er aan gehouden keuzes te maken vanuit het door de wet voorgeschreven “goed zeemanschap”. Deze keuzes dienen ten alle tijden te worden gerespecteerd. Hier kan men niet op reclameren.

Uiteraard zal de schipper er alles aandoen wat binnen zijn vermogen ligt om de reis zoals overeengekomen is uit te voeren.

Prijzen

De prijzen zijn exclusief de reis van en naar het schip en de boordkas. Het is natuurlijk ook leuk om er voor of na de reis nog een paar dagen aan vast te plakken, een hotelletje te nemen en een auto te huren. Op het aanvraag formulier is er ruimte om je wensen aan te geven.

Maximum aantal passagiers is 6 personen.

Prijs per persoon per week € 850,–
Gehele boot (prive) € 4.750,– per week
Toeslag Single cabin + 25%
Twee weeks Trip p.p. € 1.600,–

Meezeilen Turkije – Vertrekdata 2023

Stormers Zeilvakantie Turkije 29 april t/m 6 mei 2023

Reisnummer: DNV3053

Beschikbaarheid: 6 plaatsen

Prijs: € 850,- per persoon per week

Vertrekhaven: Dalaman

Aankomsthaven: Dalaman

Stormers Zeilvakantie Turkije 6 t/m 13 mei 2023

Reisnummer: DNV3054

Beschikbaarheid: Volgeboekt

Prijs: € 850,- per persoon per week

Vertrekhaven: Dalaman

Aankomsthaven: Dalaman

Volgeboekt

Stormers Zeilvakantie Turkije 13 t/m 20 mei 2023

Reisnummer: DNV3055

Beschikbaarheid: Volgeboekt

Prijs: € 850,- per persoon per week

Vertrekhaven: Dalaman

Aankomsthaven: Dalaman

Volgeboekt

Stormers Zeilvakantie Turkije 20 t/m 27 mei 2023

Reisnummer: DNV3056

Beschikbaarheid: Volgeboekt

Prijs: € 850,- per persoon per week

Vertrekhaven: Rhodos

Aankomsthaven: Kos

Volgeboekt

Stormers Zeilvakantie Turkije 27 mei t/m 3 juni 2023

Reisnummer: DNV3057

Beschikbaarheid: Volgeboekt

Prijs: € 850,- per persoon per week

Vertrekhaven: Kos

Aankomsthaven: Rhodos

Volgeboekt

Stormers Zeilvakantie Turkije 3 t/m 10 juni 2023

Reisnummer: DNV3058

Beschikbaarheid: Volgeboekt

Prijs: € 850,- per persoon per week

Vertrekhaven: Rhodos

Aankomsthaven: Kos

Volgeboekt

Stormers Zeilvakantie Turkije 10 t/m 17 juni 2023

Reisnummer: DNV3059

Beschikbaarheid: Volgeboekt

Prijs: € 850,- per persoon per week

Vertrekhaven: Dalaman

Aankomsthaven: Dalaman

Volgeboekt

Stormers Zeilvakantie Turkije 17 t/m 24 juni 2023

Reisnummer: DNV3060

Beschikbaarheid: Volgeboekt

Prijs: € 850,- per persoon per week

Vertrekhaven: Dalaman

Aankomsthaven: Dalaman

Volgeboekt

Stormers Zeilvakantie Turkije 24 juni t/m 1 juli 2023

Reisnummer: DNV3061

Beschikbaarheid: Volgeboekt

Prijs: € 850,- per persoon per week

Vertrekhaven: Dalaman

Aankomsthaven: Dalaman

Volgeboekt

Stormers Zeilvakantie Turkije 1 t/m 8 juli 2023

Reisnummer: DNV3062

Beschikbaarheid: 6 plaatsen

Prijs: € 850,- per persoon per week

Vertrekhaven: Dalaman

Aankomsthaven: Dalaman

Stormers Zeilvakantie Turkije 8 t/m 15 juli 2023

Reisnummer: DNV3063

Beschikbaarheid: 6 plaatsen

Prijs: € 850,- per persoon per week

Vertrekhaven: Dalaman

Aankomsthaven: Dalaman

Stormers Zeilvakantie Turkije 15 t/m 22 juli 2023

Reisnummer: DNV3064

Beschikbaarheid: Volgeboekt

Prijs: € 850,- per persoon per week

Vertrekhaven: Rhodos

Aankomsthaven: Kos

Volgeboekt

Stormers Zeilvakantie Turkije 22 t/m 29 juli 2023

Reisnummer: DNV3065

Beschikbaarheid: Volgeboekt

Prijs: € 850,- per persoon per week

Vertrekhaven: Kos

Aankomsthaven: Dalaman Turkije

Volgeboekt

Stormers Zeilvakantie Turkije1 t/m 8 augustus 2023

Reisnummer: DNV3066

Beschikbaarheid: 4 plaatsen

Prijs: € 850,- per persoon per week

Vertrekhaven: Dalaman

Aankomsthaven: Bodrum

Aantal dagen: 7

Stormers Zeilvakantie Turkije 8 t/m 15 augustus 2023

Reisnummer: DNV3067

Beschikbaarheid: Volgeboekt

Prijs: € 850,- per persoon per week

Vertrekhaven: Bodrum

Aankomsthaven: Bodrum

Aantal dagen: 7

Volgeboekt

Stormers Zeilvakantie Turkije 15 t/m 22 augustus 2023

Reisnummer: DNV3068

Beschikbaarheid: 2 plaatsen

Prijs: € 850,- per persoon per week

Vertrekhaven: Bodrum

Aankomsthaven: Izmir

Aantal dagen: 7

Stormers Zeilvakantie Turkije 22 augustus t/m 2 september 2023

Reisnummer: DNV3069

Beschikbaarheid: Volgeboekt

Vertrekhaven: Izmir

Aankomsthaven: Istanbul

Aantal dagen: 7

Volgeboekt

Stormers Zeilvakantie Turkije 2 t/m 16 september 2023

Reisnummer: DNV3070

Beschikbaarheid: 4 plaatsen

Prijs: €1600,- per persoon

Vertrekhaven: Istanbul

Aankomsthaven: Izmir

Aantal dagen: 15

Stormers Zeilvakantie Turkije 16 t/m 30 september 2023

Reisnummer: DNV3071

Beschikbaarheid: Volgeboekt

Prijs: €1600,-

Vertrekhaven: Izmir

Aankomsthaven: Bodrum

Aantal dagen: 15

Volgeboekt

Stormers Zeilvakantie Turkije 30 september t/m 15 oktober 2023

Reisnummer: DNV3072

Beschikbaarheid: 4 plaatsen

Prijs: €1600,-

Vertrekhaven: Bodrum

Aankomsthaven: Dalaman

Aantal dagen: 16