Zeilvakantie met schipper in Spitsbergen en Noorwegen op de Meander

Zeilgebied

Zeilvakantie met schipper in Spitsbergen en Noorwegen op de Meander

Zeilvakantie met schipper in Spitsbergen en Noorwegen op de Meander. Op ons expeditieschip Meander nemen wij je mee op een onvergetelijke zeilreis langs de prachtige natuurgebieden van Noorwegen en Spitsbergen. Met jarenlange ervaring op diverse zeilschepen in verschillende vaargebieden, waaronder de Noordzee, Oostzee, de Atlantische Oceaan en de poolgebieden, zijn wij in staat om jou een unieke en indrukwekkende reiservaring te bieden.

Ons schip, de Meander, is speciaal gebouwd voor deze noordelijke omgevingen en biedt ons de mogelijkheid om de mooiste plekjes van deze regio te ontdekken. Tijdens de reis kun je wandelen naar adembenemende uitzichtpunten, zeilen met behulp van de wind naar de volgende bestemming, zeldzame dieren spotten en genieten van een warm bed en douche na een dag vol activiteiten.

Laten wij en onze ervaren crew jou meenemen op een reis waar je nog lang aan zal terugdenken. Boek nu jouw avontuur aan boord van de Meander en ontdek de prachtige natuurgebieden van Noorwegen en Spitsbergen.

Het schip

Op expeditieschip Meander bieden wij unieke en kleinschalige zeilreizen aan naar de meest afgelegen gebieden van de wereld. Ons schip, de Meander, is speciaal gebouwd met een versterkte romp voor ijsvaren en is ingericht voor maximaal 12 gasten. Met onze wereldwijde keuringen en grote bunkercapaciteiten kunnen wij lange reizen maken zonder afhankelijk te zijn van landbevoorrading.

Onze persoonlijke aandacht voor onze gasten op het schip en vanuit het kantoor is uniek en onderscheidt ons van andere cruisemaatschappijen. We bieden op de Meander kleine cruises aan ver weg van de drukte aan de wal. Onze groep van maximaal 12 passagiers stelt ons in staat om zelfs speciale wensen individueel te vervullen. Onze regelmatige zodiac-landingen worden op een gemakkelijke manier uitgevoerd en er is voldoende ruimte in onze salon voor het geven van lezingen.

De Meander is in 1946 gebouwd op een Duitse scheepswerf in Hamburg en heeft een ijsversterkte romp. Dit maakt het schip geschikt voor het Noordpoolgebied. Het schip heeft een rijke geschiedenis als vissersvaartuig en is later omgebouwd tot een luxe zeilschip. In 2016 werd het schip gekocht door Heine van de Molen die het schip opnieuw heeft opgebouwd met veel liefde en passie.

Onze favoriete plek aan boord is het geweldige zit- en eetgelegenheid op het campagne dek van de Meander, beschut tegen de zon of regen. Er is een goed uitgeruste keuken aan boord voor heerlijke maaltijden.

Boek nu jouw avontuur aan boord van de Meander en ontdek de meest afgelegen gebieden van de wereld met onze unieke en kleinschalige zeilreizen.

De Meander is uitgerust volgens de Nederlandse wet- en regelgeving voor een onbeperkt vaargebied. Moderne navigatieapparatuur, generatoren en zelfs zonnepanelen zorgen ervoor dat de Meander lang zelfstandig kan opereren. Een verwarmingssysteem en onze sauna houden het lekker warm aan boord.

De traditionele tuigage en het robuuste onderwaterschip maken van deze tweemast stagzeilschoener een bijzonder zeewaardig zeilschip. Door zijn rompvorm en lengte beweegt de Meander zich soepel in zeegang. De eenvoudige bediening van de zeilen en de goede zeileigenschappen maken dat ook mensen zonder zeilervaring actief aan het zeilen kunnen deelnemen.

Onze fijnste plek aan boord is de geweldige zit- en eetgelegenheid op het campagne dek van de Meander. Indien nodig te beschutten tegen de zon of regen. Verder bieden het voor- en tussen dek nog extra zitgelegenheden.

Er is airconditioning op het schip aanwezig voor warme streken en als het koud is, beschikken wij over een goede centrale verwarming. Voor de liefhebbers staat er een kleine sauna ter beschikking.

In het dekhuis bevindt zich een gezellig salon met een aparte keuken en rondom uitzicht op de omgeving. Een biertap en centrale koeling met frisdranken en wijnen zijn aanwezig. Benedendeks bevinden zich de comfortabele tweepersoons hutten met ieder een wastafel. Twee aparte douches en drie aparte WC’s.

De schippers

Met Meander Expeditions bieden wij unieke zeilreizen aan naar de meest afgelegen gebieden van de wereld, geleid door onze ervaren kapitein Mario Czok. Mario begon zijn carrière op tallships toen hij 15 jaar oud was en heeft sindsdien jarenlange ervaring opgedaan als matroos en kapitein rond het Baltische gebied, Noordzee, Oostzee, Caribisch gebied, Noord-Atlantische Oceaan en het Noordpoolgebied.

Met meer dan duizend mijl overtochten en jaren ervaring in het Noordpoolgebied, besloot Mario zijn eigen expedities op de Meander te beginnen. Ons schip, de Meander, is speciaal gebouwd voor het Noordpoolgebied en biedt plaats aan minder passagiers voor een intiemere en persoonlijke reiservaring.

Ons schip is uitgerust met comfortabele accommodatie, moderne technologie en slimme technische oplossingen. Mario en onze crew nemen je mee op een onvergetelijke reis naar de prachtige natuurgebieden van het Hoge Noordpoolgebied. Boek nu jouw avontuur aan boord van de Meander en ontdek deze adembenemende regio met onze professionele en ervaren kapitein.

Heine van de Molen  – runde zijn eerste zeilschip en charterbedrijf toen hij nog maar 19 jaar oud was. Hij voer toen voornamelijk op de Nederlandse kustwateren. Door zijn jarenlange ervaring als eigenaar op een aantal schepen bouwde hij een aanzienlijke hoeveelheid ervaring op als kapitein. Heine houdt van zeilen en uitdagingen. De laatste jaren heeft hij dit met de Meander kunnen vinden op de Noord- en Oostzee. Het uitvoeren van expedities in Noorwegen en het Noordpoolgebied is al jaren zijn droom. In het verleden nam hij deel aan een expeditie op Antarctica en voer hij op schepen rond de Noord-Atlantische Oceaan.
 
Mario en Heine zijn tevens beide eigenaar van het schip.

Prijzen

De prijzen zijn exclusief de reis van en naar het schip en de boordkas. Het is natuurlijk ook leuk om er voor of na de reis nog een paar dagen aan vast te plakken, een hotelletje te nemen en een auto te huren. Op het aanvraag formulier is er ruimte om je wensen aan te geven.

Meezeilen naar Spitsbergen of Noorwegen – Vertrekdata 2023

Zeilvakantie Spitsbergenreis 3 t/m 20 juni 2023

3 juni 2023

t/m

20 juni 2023

Reisnummer: DNV16002

Beschikbaarheid: Volgeboekt

Prijs: vanaf € 2.475,- p.p volpension

Zeilvakantie Spitsbergenreis 15 t/m 22 juni 2023

15 juni 2023

t/m

22 juni 2023

Reisnummer: DNV16001

Beschikbaarheid: Volgeboekt

Prijs: vanaf € 2.475,- p.p volpension

Zeilvakantie Spitsbergenreis 19 t/m 26 juli 2023

19 juli 2023

t/m

26 juli 2023

Reisnummer: DNV16003

Beschikbaarheid: 12 plaatsen

Prijs: vanaf € 2.475,- p.p volpension