Luxe zeilvakanties rondom St.Maarten/St.Barth’s

Zeilgebied & route

Zeilvakantie met schipper in de Cariben met de Scilla

Zeilvakantie met schipper in de Cariben met de Scilla. Zeilen in het Caribisch gebied is een ervaring die je absoluut niet wilt missen. Met wind in de zeilen ga je de verschillende eilanden ontdekken, genieten van het heldere turquoise gekleurde water, van de hagelwitte stranden en van de wuivende palmbomen. Meestal gaan we voor anker in hele fraaie baaien om daar heerlijk te kunnen zwemmen of te snorkelen om zo de prachtige onderwaterwereld te ontdekken. En dit alles onder een stralende zon.

Wij hopen jullie te verwelkomen aan boord van ons schip dat de naam Scilla draagt en zo jullie kennis te laten maken met deze bijzondere manier van leven.

Zeilvakantie in de Cariben met de Liberty C

Het schip

Het schip (Scilla) is een Jeanneau Sun Odyssey 54 DS. Ze is 16,75 meter lang en 4,85 breed en biedt plaats aan 4 gasten verdeeld over 2 luxe hutten, die ieder zijn voorzien van een eigen douche en toilet. Iedere hut kan worden ingedeeld met 2 enkele bedden of met een 2-persoons bed. Beddengoed en handdoeken zijn aanwezig aan boord.

Scilla is een zeer comfortabel schip en is een uitstekend jacht voor je zeilvakantie. Voorzieningen: Salon TV/Apple TV, Salon stereo, buitendouche, hangmat, BBQ, bimini (zonnedak voor schaduw), snorkelsets, visuitrusting, dinghy (bijboot) met buitenboordmotor en een zwemplateau met zwemtrap.

Scilla is voorzien van alle veiligheidsuitrustingen en de benodigde navigatieapparatuur om veilig door de prachtige Caribische wateren te varen.

Zeilvakantie in de Cariben met de Liberty C

De Schipper

De schipper van Scilla is Rob Wesselman, Rob zeilt al vanaf zijn 6e jaar en heeft fanatiek zeilwedstrijden gevaren. In 2002 werd hij gevraagd om een boot te schipperen in de Heineken Regatta op St. Maarten. Sindsdien is hij gegrepen door deze prachtige omgeving, het zeezeilen en ook door het Caribisch gebied.

Na vele jaren als schipper te hebben gevaren in dit gebied, hebben Rob en zijn vrouw Jacqueline in 2017 hun eigen schip gekocht. Het begin van hun droom. In 2018 hebben zij het roer omgegooid en zijn zij op de boot gaan wonen om in 2019 richting het Caribisch gebied te varen. Samen zullen Rob en Jacqueline er alles aan doen om je een fantastische ervaring te bezorgen.

Boordkas

Ook bij de Scilla wordt er gewerkt met een boordkas. De boordkas is een bedrag dat u per persoon contant betaalt bij aanvang van de reis. Uit de boordkas wordt het eten en drinken aan boord voor de gasten betaald, evenals brandstof, water, walstroom, havengeld en toeristenbelasting, maar exclusief excursies, eten en drinken aan wal. De hoogte van de prijzen hiervoor is per gebied verschillend. Wat na de zeilvakantie overblijft van de boordkas krijgt u terug. Hierbij wordt de schipper vrijgelaten.

Privé hut

Wil je een hut voor je alleen dan betaal je 150% van de basisprijs.

Voorbeeldreis rondom St.Maarten / St.Barth’s

Dag 1: Aankomst aan boord Scilla. We verwelkomen jullie met welkomstdrank. Daarna tijd om uit te pakken en inkopen te doen.

Dag 2: Vanuit Simpson Bay zeilen we naar Marigot, de hoofdstad van het Franse gedeeld Saint Martin.

Dag 3: Na het inkopen van vers stokbrood bij de plaatselijke bakker zeilen we naar Grand Case. De culinaire hoofdstad van de Carribean.

Dag 4: Vanuit Grand Case een korte zeiltocht naar Tintamarre (een onbewoond eiland) waar we kunnen zwemmen/snorkelen en lunchen. Hier vandaan zeilen we naar St. Bath’s, waar we overnachten in de baai Anse de Colombier.

Dag 5: We varen naar Gustavia, de hoofdstad van St. Barth’s om de sfeer van het eiland te ervaren.

Dag 6: Een zeiltocht naar Philipsburg, de hoofdstad van St. Maarten, beroemd om zijn ‘taks free shopping’ in Fronstreet.

Dag 7: Een relaxed zeiltochtje van Philipsburg naar Simpson Bay om te ontschepen.

Voorwaarden

Aanbetaling:
Bij boeking van een reis met de Scilla dien je na de ontvangst van de factuur een aanbetaling te doen van 35% van de reissom.
Deze aanbetaling dient te zijn betaald binnen een termijn van 14 dagen na factuurdatum.

Het restant van de betaling dient voor 6 weken voor vertrek te zijn voldaan.

Annulering door de afnemer:
Bij annulering door de afnemer vervalt de aanbetaling aan de aanbieder.
Bij annulering door de afnemer binnen 6 weken voor aanvang van de zeilreis vervalt de gehele reissom aan de aanbieder.
Als je een annulering verzekering afsluit is het risico te beperken tot het minimum.

Annulering door de aanbieder:
Bij annulering door de aanbieder naar aanleiding van calamiteiten krijgt de afnemer de volledige gedane betaling 100% retour.

Tijdens de zeilreis is de schipper verantwoordelijk voor een verantwoorde uitvoering van de reis.

Mocht het zo zijn dat door omstandigheden het niet veilig is om uit te varen dan is de schipper er aan gehouden keuzes te maken vanuit het door de wet voorgeschreven “goed zeemanschap”. Deze keuzes dienen ten alle tijden te worden gerespecteerd. Hier kan men niet op reclameren.

Uiteraard zal de schipper er alles aandoen wat binnen zijn vermogen ligt om de reis zoals overeengekomen is uit te voeren.

Prijzen

De prijzen zijn exclusief de reis van en naar het schip en de boordkas.

Het is natuurlijk ook leuk om er voor of na de reis nog een paar dagen aan vast te plakken, een hotelletje te nemen en een auto te huren. Op het aanvraag formulier is er ruimte om je wensen aan te geven.

Vaarschema 2023

Luxe zeilvakantie rondom St.Maarten/St.Barth’s 08

6 mei 2023

t/m 13 mei 2023

Begin en eindtijd zijn flexibel bij boeking van de gehele boot.

Reisnummer: DNV100023

Prijs: € 985,- p.p. per week

Boordkas: $ 40,- p.p. per dag

Vertrekhaven: Simpson Bay, St. Maarten

Beschikbaarheid: 4 plaatsen

Luxe zeilvakantie rondom St.Maarten/St.Barth’s 09

10 juni 2023

t/m 17 juni 2023

Begin en eindtijd zijn flexibel bij boeking van de gehele boot.

Reisnummer: DNV100024

Prijs: € 985,- p.p. per week

Boordkas: $ 40,- p.p. per dag

Vertrekhaven: Simpson Bay, St. Maarten

Beschikbaarheid: 4 plaatsen