Zeilvakantie in Noorwegen en Spitsbergen met de Noorderlicht

Zeilvakantie Noordwest Svalbard Spitsbergen 11 Dagen 2024

18 jun 2024 t/m
28 jun 2024

De tochten in het Arctische voorjaar behoren tot de mooiste en puurste tochten die zeilschip Noorderlicht maakt. Het landschap is nog maagdelijk wit en doordat er vaak ijs in de fjorden drijft, is de kans op het spotten van ijsberen, zeehonden & walrussen groot.

Vanaf eind april ervaren we op Spitsbergen de middernachtzon, wat betekent dat er 24 uur daglicht is. In de ochtenden en avonden is het licht fenomenaal, waardoor deze reizen uitermate geschikt zijn voor fotografieliefhebbers.

Dag 1: Inscheping in Longyearbyen

U komt aan op het kleine vliegveld van Longyearbyen, gelegen op ongeveer 15 minuten rijden van het centrum van het stadje.

Ons zeilschip ligt voor u klaar bij de zogenaamde ‘drijvende pier’ waar u vanaf 16.00 uur kunt inschepen. Na een welkom van de kapitein worden de trossen losgegooid en zet het schip koers naar de baai van Trygghamna, waar het voor de nacht zal ankeren.

Dag 2: Bezoek aan zeevogelklif Alkhornet

De eerste zodiac-landing in Trygghamna. Je kunt de overblijfselen zien van walvisstations uit de 17e eeuw. Vanaf hier wandelen we naar de 428 meter hoge Alkhornet-klif, waar zo’n 10.000 paar verschillende zeevogels broeden. Na de lunch aan boord zet de bemanning koers naar de baai Grimaldibukta.

Dag 3-10: Zeilen richting Noordwest Spitsbergen.

Dag 11: Vaarwel Noorderlicht

Ons avontuur door het Arctische landschap van Spitsbergen is helaas ten einde. Na een stevig ontbijt wordt u vriendelijk verzocht om 09:00 uur van boord te gaan.

LET OP: alle routes zijn alleen bedoeld als richtlijn. De programma’s variëren afhankelijk van het ijs, het weer en de omstandigheden in het wild. Landingen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van de locatie, toestemmingen en milieuoverwegingen volgens de AECO-voorschriften. Officiële vaarplannen en landingsslots worden voor aanvang van het seizoen met AECO ingepland, maar de expeditieleider bepaalt het definitieve plan. Flexibiliteit staat voorop bij expeditiecruises

REISNUMMER: DNV8034
BESCHIKBAARHEID: max. 12 plaatsen
VERTREKDATUM: 18 jun 2024
VERTREKHAVEN: Longyearbyen
INSCHEPEN: 16:00 uur
AANKOMSTDATUM: 28 jun 2024
AANKOMSTHAVEN: Longyearbyen
ONTSCHEPEN: 09:00 Uur
PRIJS: vanaf € 4499,- p.p., vol pension
BOORDKAS:
AANTAL DAGEN: 11

Zeilvakantie Noordwest Svalbard Spitsbergen 11 Dagen 2024

18 jun 2024 t/m
28 jun 2024