Zeilvakantie Amsterdam Inverness

20 mrt 2024 t/m
28 mrt 2024

Als zeilschip zijn wij in grote mate afhankelijk van het weer. Onderstaand programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en vooral de wind. Dit kan betekenen dat wij havens overslaan of andere havens aanlopen dan hieronder beschreven staan. Flexibiliteit is de regel, zeker op deze reis!

Dag 1: Amsterdam

Onze zeilreis over de Noordzee van Amsterdam naar Inverness begint! Vanaf 18:00 uur bent u welkom aan boord en maakt u kennis met de bemanning en medepassagiers. U heeft de tijd om het schip te verkennen en u te installeren. Na het welkomstdiner volgt een introductie van de kapitein over het reilen en zeilen aan boord en wordt het plan voor de komende dagen doorgesproken.

Dag 2: Op zee

De reis gaat nu echt van start. We verlaten de haven van Amsterdam en via het Noordzeekanaal varen wij naar de sluizen in IJmuiden waar wij op het zoute water terecht komen. Na de sluizen zetten wij zeil richting Whitby, een afstand van 230Nm.

Dag 3: Whitby

In de namiddag lopen wij Whitby binnen. Al vanaf een afstand kun je de ruïne van “Whitby Abbey” zien liggen op de kliffen ten zuiden van de haven. Dit klooster, in 1540 verwoest door koning Henry VIII, is één van de inspiratiebronnen geweest van Bram Stoker, de schrijver van Dracula. Ook is Whitby bekend als vroegere woonplaats van de bekende ontdekkingsreiziger James Cook, die met zijn schip de “Endeavour” meerdere ontdekkingsreizen maakte. Al met al is er veel te zien in dit mooie vissersplaatsje. Wij blijven hier een nacht liggen waardoor er genoeg tijd is om Whitby te verkennen. De Flying Dutchman is inmiddels een bekende verschijning en wordt altijd vriendelijk ontvangen

Dag 4 en 5: Berwick-upon-Tweed.

In de ochtend vertrekken wij naar Berwick-upon-Tweed. Dit is een afstand van ongeveer 90 Nm, afhankelijk van de omstandigheden zo’n 15 uur varen. Om de haven te bereiken moeten wij een stukje de rivier de Tweed opvaren, vanwege de diepte lukt dit alleen met hoogwater. Berwick-upon-Tweed ligt op de grens van Engeland en Schotland en is in de geschiedenis herhaaldelijk door de Engelsen en dan weer de Schotten veroverd, tegenwoordig is het Engels. Om de stad heen liggen uitgebreide verdedigingswerken. Niet ver van de haven ligt het beroemde Holy Island (Lindisfarne) dat met een dam verbonden is met het vaste land. Deze dam kan alleen overgestoken worden met laagwater, met hoogwater verdwijnt hij compleet onder water. Lindisfarne is bekend vanwege het klooster en kasteel dat op het eiland staan en de natuur op het eiland. Vanuit Berwick-upon-Tweed is Holy Island goed te bezoeken met de bus of taxi.

Dag 6 en 7: Noordzee

In de loop van de ochtend vertrekken wij uit Berwick-upon-Tweed en maken ons klaar voor het laatste stuk naar Inverness, zo’n 210Nm. Wij zullen eerst koers zetten pal naar het Noorden, naar de landpunt bij de vissersplaats Peterhead. Daar veranderen we de koers naar het Westen richting Inverness. Vlak voor Inverness zullen wij de Inverness Firth binnenvaren. Als u geluk heeft kunt u rond de vuurtoren van Chanonry Point de dolfijnen zien zwemmen die hier in het snelstromende stuk water tussen Chanonry Point en het indrukwekkende achttiende-eeuws artilleriefort Fort George op vis jagen.
Dag 8: Inverness
Al redelijk op tijd zullen wij bij Inverness arriveren. Hier gaan wij door de eerste sluizen en de spoorbrug van het beroemde Caledonisch kanaal naar onze ligplaats. Er is voldoende tijd om Inverness, de hoofdstand van de Highlands, te verkennen of een wandeling te maken langs het kanaal.

Dag 9: Afscheid

Helaas is er een eind gekomen aan deze schitterende reis en na een uitgebreid ontbijt is het tijd om afscheid te nemen.

REISNUMMER: DNV5038
BESCHIKBAARHEID: max. Volgeboekt
VERTREKDATUM: 20 mrt 2024
VERTREKHAVEN: Amsterdam
INSCHEPEN: 18:00 uur
AANKOMSTDATUM: 28 mrt 2024
AANKOMSTHAVEN: Inverness
ONTSCHEPEN: 10:00 Uur
PRIJS: Vanaf €1095,- per persoon
BOORDKAS:
AANTAL DAGEN: 9

Verschillende hutten

Al onze hutten hebben bedden van minimaal 2.00 x 0.75 en zijn voorzien van eigen douche en toilet. Omdat onze de hutten verschillend van vloer oppervlakte zijn, hebben we ze ingedeeld in twee categorieën.

Standaard hut …………………………… € 1095,- per persoon
Standaard plus………………………….. € 1225,- per persoon
1 persoons hut …………………………… € 1645,- Beperkt beschikbaar

Zeilvakantie Amsterdam Inverness

20 mrt 2024 t/m
28 mrt 2024