Zeilen naar Skye & The Small isles 2024

3 augustus 2024 t/m
9 augustus 2024

Zeil met Steady aan de westkust van Schotland en ontdek één van de mooiste zeilgebieden ter wereld! Eilanden en kilometerslange kustlijn vormen de Hebriden, het adembenemende decor voor jouw avontuurlijke zeilvakantie! We laten je niet alleen de schoonheid van de eilanden vanaf het water zien, maar je krijgt ook zeker de gelegenheid om de wal te verkennen.

 • Wildlife spotten
 • Eiland hoppen
 • Perfect voor koppels & solo reizigers
 • All-Inclusive aan boord
 • Zeilervaring niet nodig

DAG 1 – OBAN
Op de 1edag verwachten wij je om 14.00 uur aan boord in Oban. Steady ligt op je te wachten in de jachthaven aan de North Pier, slechts 300m verwijderd van het treinstation. Onder het genot van koffie/thee met wat lekkers maken we kennis met elkaar en het schip. We verlaten diezelfde middag Oban en zeilen naar een mooie ankerplek in de Sound of Mull waar we ook de nacht doorbrengen. Na het gezamenlijke diner word je verder geïnformeerd over de komende reis. 

DAG 2 – RUM
We gaan anker op en varen naar het eiland Rum. Rum is een nationaal natuurreservaat en het grootste eiland van de Small Isles. De beroemdste bewoners van het eiland zijn zeearenden (opnieuw geïntroduceerd in de jaren tachtig), edelherten en de winterharde Rum-pony’s.

We ankeren hier in de natuurlijke baai waar je uitkijkt op het architectonisch Kinloch Castle. Bij aankomst is er gelegenheid aan wal te gaan met de bijboot. Er zijn een aantal prachtige wandelroutes op het eiland Rum waardoor je optimaal kunt geniet van het adembenemende berg- en kustlandschap.

DAG 3 – SKYE
We nemen je mee naar één van de mooiste ankerplekken van de Hebriden. Genesteld aan de voet van Skye’s Cuillins ligt Loch Scavaig. Omringd door indrukwekkende puntige bergtoppen en je ziet hier grote hoeveelheden grijze en gewone zeehonden van zeer dichtbij.

De zeearm Loch Scavaig staat in verbinding met het binnenmeer Loch Corusk. Het is adembenemend om rond Loch Corusk te wandelen. Het meer is zoet water dus ook heerlijk om een verfrissende duik te nemen!

DAG 4 – EIGG
Eigg is het tweede grootste en meest bevolkte eiland van de prachtige Small Isles. Eigg wordt gedomineerd door een opmerkelijke verticale bloksteen van An Sgurr. De indrukwekkende top was oorspronkelijk een lavastroom van de vulkaan op Rum zo’n 58 miljoen jaar geleden. De lava volgde een oude rivierbedding en vulde de vallei. In de daaropvolgende miljoenen jaren heeft de peksteenlava, die harder is dan het omringende basalt, de erosie doorstaan en bleef overeind terwijl de omringende rots geleidelijk werd weggesleten. Nu staat de kilometerslange heuvelrug fier overeind, met de top op 393 meter.

De klim naar de top biedt een werkelijk fantastisch uitzicht over de andere Small Isles en over Skye en Ardnamurchan. De route is vrij eenvoudig, maar het laatste gedeelte is een steile klim en moeten we (heel eenvoudig) rotsklimmen langs de kam.

DAG 5 – MULL, TOBERMORY
Dit gezellige en kleurrijke havenplaatje met vele pubs en winkeltjes is dé toeristische trekpleister van de Hebriden.

DAG 6 – KERRERA
In de ochtend is er gelegenheid om Tobermory verder te verkennen waarna we via de Sound of Mull naar het groene paradijs Kerrera varen. In vergelijking met alle drukte van het nabijgelegen toeristische centrum van Oban, is Kerrera daarentegen erg rustig, landelijk en biedt het een prachtig uitzicht op de omliggende kustgebieden. Op de laatste avond aan boord heffen we ons glas en al proostend kijken we terug op onze reis waarna we genieten van een overheerlijk ‘Captains diner’.

DAG 7 – OBAN
Na een uitgebreid ontbijt gaan we anker op en varen in een uurtje terug naar Oban. Na deze zeilreis waarin je hebt genoten van de prachtige groene en waterrijke omgeving van de Hebriden nemen we om 10.00 uur afscheid van elkaar.

Tijdens onze reizen worden bestemmingen bepaald aan de hand van het scheepsweerbericht. Zo geniet je optimaal van een relaxte vakantie en je zal volop genieten van de prachtige natuur.

REISNUMMER: DNV6048
BESCHIKBAARHEID: max. 8 plaatsen
VERTREKDATUM: 3 augustus 2024
VERTREKHAVEN: Oban
INSCHEPEN: 14:00 uur
AANKOMSTDATUM: 9 augustus 2024
AANKOMSTHAVEN: Oban
ONTSCHEPEN: 10:00 Uur
PRIJS: € 1550,- p.p. vol pension aan boord
BOORDKAS:
AANTAL DAGEN: 7 dagen

VOOR WIE IS DEZE REIS

 • Zeilervaring is niet nodig
 • Je bent in een goede conditie
 • Reizen in kleine gezelschappen spreekt je aan
 • Je bent graag in de natuur
 • Leeftijd vanaf 16 jaar

CATERING AAN BOORD
Alle maaltijden aan boord zijn in de prijs inbegrepen, inclusief de bijbehorende drankjes. (thee, koffie, melk, jus d’orange etc.) Bij het diner wordt een glas wijn geserveerd. Tijdens het varen wordt uit veiligheidsoverweging  geen alcohol geschonken. De overige drankjes zijn niet inbegrepen en worden aan het eind van de reis afgerekend.

Onze maaltijden zijn gezond en gevarieerd maar vooral lekker! Ook kunnen we rekening houden met dieetwensen zoals glutenvrij – lactosevrij – vega – koolhydraatarm

INCLUSIEF

 • Crew: kapitein maat/kok
 • Dekbedden, beddengoed en handdoeken
 • Alle maaltijdenen bijbehorende drankjes
 • Gebruik van milieuvriendelijke douchegel + haarshampoo
 • Gebruik van MUSTO BR1 zeilpak (broek + jas) Maat S t/m XXL
 • Reddingsvesten
 • Alle scheeps-, schoonmaak-, reserveringskosten, STO-garantiefonds, BTW

EXCLUSIEF

 • Aan en afreis naar het schip
 • Persoonlijke uitgaven
 • Blikjes frisdrank en alcoholische drankjes aan boord
 • Eventuele extra entreegelden
 • Reis- en/of annuleringsverzekering

Zeilen naar Skye & The Small isles 2024

3 augustus 2024 t/m
9 augustus 2024