Zeilvakantie The Shiant Islands & Skye

Mogelijk reisschema

Aangegeven programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en wind. Flexibiliteit is regel op deze reis.

Dag 1: Oban

De Rondreis naar Skye en de shiant Islands begint in Oban, een gezellige vissersplaats met veel bezienswaardigheden. U bent om 18.00 uur aan boord welkom en in de gelegenheid om bemanning en de andere gasten te ontmoeten. Omstreeks 19.00 is er een welkomstdiner en heffen we het glas op een prachtige reis.

Dag 2: Rum

Vandaag varen we vanaf Oban naar Rum, één van de 4 “Small Isles”. Dit is een eilandengroep  ten zuiden van Skye. Dit prachtige eiland is tot de nok toe gevuld met adembenemende uitzichten. Een excentriek kasteel, een gevarieerde dierenwereld en verlaten stranden vormen de aantrekkingskracht van deze onontdekte parel ten westen van Schotland. Rum is misschien wel de meest geschikte bestemming van alle Schotse eilanden voor een reliëfrijke wandeltocht – bergpassen, watervallen, valleien en stranden komen allemaal voorbij.

Dag 3: Loch Dunvegan

Na een heerlijk ontbijt varen we naar Loch Dunvegan. Loch Dunvegan is een prachtig, groot loch aan de westkant van Skye en een ideale uitvalsbasis voor het bezoeken van de Shiants. Wij zullen hier aan het eind van de dag ten anker gaan in buurt van het bekende “Dunvegan Castle.

Dag 4 & 5: Shiants

Vandaag vertrekken we vroeg van onze ankerlocatie en zetten zeil richting de Shiants, een geïsoleerde eilandengroep ten oosten van de buiten Hebriden. De Shiants bestaan uit 3 eilanden; Garbh Eilean (ruig eiland), Eilean an Taighe (Eiland met huis) en Eilean Mhuire (eiland van de maagd Maria). De naam van de Shiants zelf is te herleiden tot Heilige- of betoverde Eilanden. Het gebied rondom de Shiants zijn een hotspot voor walvissen en verschillende dolfijnensoorten. De Shiants zelf zijn een van de belangrijkste broedgebieden voor zeevogels in Europa, waaronder 65.000 papegaaiduikers, zeekoeten, alken, drieteenmeeuwen en de zeldzame noordse pijlstormvogel. Het eiland zelf is geologisch erg interessant. Er zijn 110 meter hoge basaltkliffen en meerdere Rotsbogen op de eilanden. Over de geschiedenis en het leven op de Shiants is een boek geschreven: Searoom.

Dag 5: Portree

Vandaag bezoeken we Portree. Portree is het grootste dorp op het eiland Skye, een kleurrijk visserdorpje dat jaarlijks veel bezoekers trekt. In de middag is er tijd om van hieruit op eigen gelegenheid het eiland te verkennen.

Dag 6: Loch Nevis

We verlaten Skye en zetten koers naar Inverie, een klein dorpje in het schitterende maar moeilijk bereikbare “Knoydart”. Hoewel dit het vaste land van Schotland is, is Inverie alleen per schip of via een 3 daagse voetreis te bereiken. De heuvels rondom Inverie zitten vol met grote groepen Herten die zich vaak goed laten zien. Inverie is ook de locatie van de “Old Forge”, de meest afgelegen kroeg van het Verenigd Koninkrijk.

Dag 7: Tobermory

Na een goede nachtrust varen we door naar Tobermory met zijn fraaie gekleurde huisjes aan het water en zijn beroemde whisky distilleerderij. In Tobermory kunt u een bezoek brengen aan de whiskystokerij waar u een rondleiding kunt krijgen, aan het kleine Tobermory museum en aan de Marine Exhibition waar aandacht is voor de lokale wateren en de activiteiten in de haven.

Dag 8 : Oban

Via de Shiants en Skye hebben we een prachtige en avontuurlijke reis gemaakt door Schotland. Na een uitgebreid ontbijt is het tijd om afscheid te nemen.

Reisnummer: DNV5033

Beschikbaarheid: 10 plaatsen

Vertrekdatum: 12 augustus 2023

Vertrekhaven: Oban

Inschepen: 18:00 uur

Aankomstdatum: 20 augustus 2023

Aankomsthaven: Oban

Ontschepen: 10:00 uur

Prijs: Vanaf €1425,- per persoon

Aantal dagen: 9

Verschillende hutten

Al onze hutten hebben bedden van minimaal 2.00 x 0.75 en zijn voorzien van eigen douche en toilet. Omdat onze de hutten verschillend van vloer oppervlakte zijn, hebben we ze ingedeeld in twee categorieën.

Standaard hut  ………………………… €  1425,-
Standaard plus………………………….€  1585,-
Eénpersoons  hut………….. …………€  2095,-

Zeilvakantie The Shiant Islands & Skye
12 augustus 2023 t/m
20 augustus 2023