Zeilvakantie Spitsbergenreis Isfjord licht en wandelen

De Reis

Reis in september 2023 met de Meander door het herfstige noordpoolgebied en profiteer van dit exclusieve aanbod om deel te nemen aan een onvergetelijke reis.

Kapitein Mario Czock, de bemanning en expeditieleider Alexander Lembke zijn enthousiaste poolreizigers die al vele jaren scheepsreizen in en rond Spitsbergen plannen en uitvoeren. Voor september 2023 hebben ze nu voor het eerst een nieuw concept ontwikkeld. De deelnemers aan de expeditie reizen in een kleine groep van maximaal 12 personen en nemen veel tijd om het licht te volgen, misschien nog onbekende plekken te ontdekken of gewoon een gletsjer in het avondlicht te observeren.

September is een van de mooiste maanden op Spitsbergen om het magische licht van de Noordpool te ervaren. Expeditieleden krijgen de kans om te genieten van de landschappen en indrukwekkende bergmassieven gehuld in veranderend licht en om unieke motieven te fotograferen. In deze tijd van het jaar zorgt het licht voor een heel bijzondere sfeer en kan de eerste sneeuw het landschap al in een wit kleed hullen. Met een beetje geluk kunnen aurora’s worden gespot. Het weer kan zeer veranderlijk zijn en op de fjorden kan zich het eerste ijs vormen.

Omdat de dagen in september al veel korter zijn, kunt u de avond- en nachtelijke uren doorbrengen in de warme en gezellige salon, kletsend met uw medereizigers bij een kopje thee, een boek lezend of samen met Alexander Lembke uw foto’s bekijkend. Thematisch passend zal er ook een lezing of twee zijn.

De tijd op een zeilschip in het noordpoolgebied gaat in de herfst langzamer en daarom staat deze zeiltocht in het teken van langzaam ontdekken en de tijd nemen zonder vaste route. Vaak ontstaan de mooiste momenten ongepland en met de Meander hebben we de mogelijkheid om daar flexibel op in te spelen. Natuurlijk zullen we met een beetje geluk ook enkele dieren zien zoals ijsberen of poolvossen, maar de focus ligt niet op een fotosafari, maar op de totale ervaring van het Noordpoolgebied in de herfst op een klein maar capabel zeilschip.

Afhankelijk van het weer worden dagelijks één of twee excursies aan wal ondernomen, zodat er ruimte en tijd overblijft om deze unieke natuur te ervaren.

Reisnummer: DNV16006

Beschikbaarheid: 12 plaatsen

Vertrekdatum: 18 september 2024

Vertrekhaven: Longyearbyen

Inschepen: 14:00 uur

Aankomstdatum: 25 september 2024

Aankomsthaven: Longyearbyen

Ontschepen: 12:00 uur

Prijs: vanaf € 2.650,- p.p volpension

Aantal dagen: 7

Praktische informatie:

Inbegrepen in de reissom:

 • Verblijf in een tweepersoonshut met gedeeld douche en wc of comfort hut met eigen douche en wc
 • Beddengoed en handdoeken
 • Volpension aan boord
 • Havengeld
 • Gids / Expeditie Leider

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Vluchten en transferkosten van en naar het schip
 • Drankjes, m.u.v. koffie, thee en water
 • Reis- en annuleringsverzekering

Overige informatie:

 • Prijs: standaard hut € 2.650,- p.p / comfort hut € 2.960,-p.p.
 • Hoofdtaal gesproken aan Boord: Engels
 • Paspoort of identiteitskaart niet vergeten
 • Bagage bij voorkeur in een reistas; harde koffers zijn lastig op te bergen in de hutten
 • Uitgaven aan boord kunnen aan het einde van de reis afgerekend worden

Zeilvakantie Spitsbergenreis Isfjord licht en wandelen
18 september 2024 t/m
25 september 2024