Zeilvakantie Spitsbergenreis 11 t/m 18 juni 2024

De Reis

’s Middags op de eerste dag kom jij bij ons aan boord en de bemanning staat klaar om jou te verwelkomen. Na een introductie met betrek het leven aan boord en veiligheid gaan de trossen los, en de reis begint. De Meander vaart de prachtige Ijsfjorden uit, wat een mooi begin. Onze reis gaat langs de westkust van Spitsbergen, of naar het noorden of naar het zuiden. Altijd afhankelijk waar ons de wind, weer en ijsgang heen leidt.

Op deze 7 daagse reis verken je het kustgebied van Spitsbergen. Als mogelijk wordt er gezeild van een plek naar de volgende langs de kust van Spitsbergen. Dagelijks zijn er landingen met behulp van de twee aanwezig zodiacs in de fjorden, bij een gletsjer of op de toendra. Uiteraard onder gewapende begeleiding van de expeditie leider, de lokale ijsberen ontwijken wij! De expeditie leider geeft uitgebreid uitleg over de verloop van de reis, lezingen en geeft aantwoord tijdens een gesprek buiten aan dek.

Bij koers in richting het noorden.
Bij Gravneset kun je langs een historische plek varen… Daar waar Willem Barentsz voor anker ging en Spitsbergen haar naam gaf. In Smeerenburg kun je de resten van het roemruchte walvisjagersdorp uit de 17e eeuw vinden. De talloze graven herinneren aan een gevaarlijk en ruig bestaan. Plekken als Sallyhamna, de Magdalenafjorden, de Cross en Kongsfjorden wachten met fantastische panoramas en onvergetelijke indrukken op ons.

Als wij uit de Ijsfjorden richting zuiden varen wacht er de Bellsund met de prachtige Reserchebreen, veel historie en dieren op ins. Verder in het zuiden ligt de Hornsund met een onvergelijkbare gletjser wereld en prachtige berg formaties. Soms is het ook mogelijk om het zuid kaap te bezoeken. Waar mooie wandelingen en sfeervolle plekken op ons wachten.

Tijdens onze reis langs de schitterende kustlijn van Spitsbergen passeren wij gletsjers en grillige bergtoppen. Af en toe en als het weer het toe laat, varen wij ook nachten door om de volgende dag in een prachtige baai wakker te worden en weer aan wal te gaan. Het mooiste is een reis op Svalbard met genoeg tijd te genieten en de wal ziekte stress niet op te laten komen. De avond achter het anker in een prachtige baai met zicht op een gletsjer, een lekker glaasje wijn of een boek op het achterdek. Dat is de magie van Spitsbergen en een reis op de Meander. Wij hopen zoveel mogelijk te kunnen laten zien van het arctisch wildlife: walvissen, poolvossen, walrussen, vogels en natuurlijk de ijsbeer. Onze crew zal zijn uiterste best doen om de beste plaatsen daarvoor te bezoeken; een garantie op het zien van het wildlife kunnen we natuurlijk niet geven. In de tijd op zee kun je in de warme salon met je medereizigers kletsen onder het genot van een kopje thee. Als de Meander weer in Longyearbyen arriveert, is het zeker de moeite om nog enige tijd te spenderen in Longyearbyen.

Wij werken niet met een dagelijkse routebeschrijving van het programma, omdat we het graag in willen kunnen spelen op het weer en de locatie van eventuele walvissen en andere wilde dieren. De bemanning en de expeditieleider coördineren de route zodanig dat de best mogelijke route wordt gevaren.
Weer en wind kunnen van invloed zijn op het reisprogramma.

Reisnummer: DNV16005

Beschikbaarheid: 12 plaatsen

Vertrekdatum: 11 juni 2024

Vertrekhaven: Longyearbyen

Inschepen: 14:00 uur

Aankomstdatum: 18 juni 2024

Aankomsthaven: Longyearbyen

Ontschepen: 12:00 uur

Prijs: vanaf € 2.650,- p.p volpension

Aantal dagen: 7

Praktische informatie:

Inbegrepen in de reissom:

 • Verblijf in een tweepersoonshut met gedeeld douche en wc of comfort hut met eigen douche en wc
 • Beddengoed en handdoeken
 • Volpension aan boord
 • Havengeld
 • Gids / Expeditie Leider

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Vluchten en transferkosten van en naar het schip
 • Drankjes, m.u.v. koffie, thee en water
 • Reis- en annuleringsverzekering

Overige informatie:

 • Prijs: standaard hut € 2.650,- p.p / comfort hut € 2.960,-p.p.
 • Hoofdtaal gesproken aan Boord: Engels
 • Paspoort of identiteitskaart niet vergeten
 • Bagage bij voorkeur in een reistas; harde koffers zijn lastig op te bergen in de hutten
 • Uitgaven aan boord kunnen aan het einde van de reis afgerekend worden

Zeilvakantie Spitsbergenreis 11 t/m 18 juni 2024
11 juni 2024 t/m
18 juni 2024