Zeilvakantie Schotland van Inverness naar Oban

De reis

Mogelijk reisschema

Aangegeven programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en wind. Flexibiliteit is regel op deze reis.

Dag 1 : Inverness

Wij heten u van harte welkom in de haven van Inverness, een gezellige stad met authentieke cafés, waar u ‘s avonds kunt genieten van de traditionele Schotse muziek. Bezoek het kasteel van Inverness en de St Andrew kathedraal en kuier daarna langs de oevers van de rivier de Ness, of steek de hangbrug over voor rust en ontspanning op de Ness eilanden. Vanaf 18.00 uur wordt u in aan boord verwelkomt en maakt u kennis met de bemanning en uw medepassagiers en hierna volgt een heerlijke maaltijd.

Dag 2: Loch Ness ontdekken

Na het ontbijt gaat het beginnen. De Flying Dutchman gaat de eerste vijf sluizen schutten. Wanneer allen weer aan boord zijn gaan we naar het prachtige mysterieuze Loch Ness. Wij hopen natuurlijk te zeilen op dit beroemde meer en wie weet zien we Nessie nog. Wel of geen monster, het is een prachtige tocht in een adembenemend mooie omgeving. Wij meren af bij het beroemde 13e-eeuws Urquhart Castle, gelegen aan Loch Ness wat nu een ruïne is maar ooit één van de grootste kastelen in Schotland was. Wij brengen hier voor anker op het meer van Loch Ness de nacht door.

Dag 3: Fort Augustus

We gaan verder naar Fort Augustus, een klein gezellig dorpje aan de zuidoever van het grote Loch Ness. De 5 sluizen vormen het hart van het dorpje. U kunt naar het bezoekerscentrum waar u souvenirs, boeken, gidsen en informatie kunt krijgen, en het Clansman Centre, een winkel voor Keltische juwelen -en voorwerpen. Dit is tevens de locatie van een klein museum over het leven van een Highlander. Vanwege de ligging van het dorp in de Highlands van Schotland kunt u hier vanzelfsprekend van de natuur genieten. Wij gaan door de 5 sluizen omhoog en gaan door naar Fort William. Schitterende Lochs wisselen af met het smalle, door bomen omzoomde kanaal. Aan het eind van de dag bereiken we de Neptune’s Staircase ofwel de Trap van Neptunes.

Dag 4 : Fort William

De volgende ochtend passeren we onder grote belangstelling de sluizen van de Neptune’s Staircase, een stelsel van acht sluizen ontworpen door Thomas Telford. Het kunstwerk laat de boten 19,5 meter stijgen over een lengte van 457 meter. Oorspronkelijk werden de sluizen door mankracht aangedreven maar werken nu hydraulisch. Het is de grootste in zijn soort in het Verenigd Koninkrijk en erg bijzonder om te zien. Je hebt vanaf het sluizencomplex een prachtig uitzicht op de Ben Nevis, de hoogste berg van Schotland. De Ben Nevis distilleerderij is vlakbij en natuurlijk kan er een bezoek gebracht worden. Fort William heeft iets minder dan 10.000 inwoners, waardoor het de tweede grootste stad van de Highlands is na Inverness. De stad werd Fort William genoemd in verwijzing naar Willem van Oranje, die de koning van Schotland in de zeventiende eeuw was door zijn huwelijk met Maria II van Engeland.

Dag 5 : Loch Linnhe – Lismore

We zijn nu aan de westkust en zeilen nu op Loch Linnhe, die prachtige vergezichten op de Highlands oplevert en ons de schoonheid van het ongerepte Schotland laat zien. We gaan op weg naar Lismore. Lismore is een eiland van de Binnen-Hebriden, gelegen in Loch Linnhe ten noordoosten van Mull. Het eiland was in de vroege middeleeuwen een Keltisch christelijk centrum dankzij een abdij gesticht door Sint Moluag. We varen langs Mull en onderweg meren wij af af in het schilderachtige havenplaatsje Tobermory.

Dag 6 : Tobermory

Tobermory is een van de mooiste havens van Schotland, dankzij de kleurrijke huizen en een beschutte baai waar volgens de legende een van de Spaanse Armada-schepen zonk in 1588 met goud. Gebouwd als vissershaven in 1788 naar een ontwerp van Thomas Telford, buigt de stad zich rond de haven en stijgt op in de heuvel erachter. Main Street is een mix van winkels, eetgelegenheden, hotels en pensions en heeft een uitstekende selectie lokaal geproduceerde kunst en kunstnijverheid.

En er is de beroemde Tobermory Distillery waar u een schitterende rondleiding kan boeken en u kunt proeven van heerlijke whisky’s.

Dag 7 : Oban

Wij zeilen nu aan de schitterende westkust en zeilen vlak langs het prachtige Duart Castle, wat zeker vanaf het water een prachtig en imponerend gezicht is. Na een schitterende dag met heel veel foto momenten meren wij af in Oban, een prachtige havenplaats met zijn beroemde distilleerderij.

Dag 8 : Afscheid

Het was een prachtige reis! Dwars door de Highlands en over het meer van Loch Ness naar de Westkust van Schotland. Wij hebben we op een unieke manier het betoverende en ongerepte Schotland gezien. Na een uitgebreid ontbijt is het tijd om afscheid te nemen.

Reisnummer: DNV5011

Volgeboekt

Vertrekdatum: 9 april 2022

Vertrekhaven: Inverness

Inschepen: 18:00 uur

Aankomstdatum: 16 april 2022

Aankomsthaven: Oban

Ontschepen: 10:00 uur

Prijs: Vanaf €985,- per persoon

Beschikbare hutten

Al onze hutten hebben bedden van minimaal 2.00 x 0.75 en zijn voorzien van eigen douche en toilet. Omdat onze de hutten verschillend van vloer oppervlakte zijn, hebben we ze ingedeeld in twee categorieën.

Standaard hut – € 985,- per persoon – 1 beschikbaar
Standaard plus – € 1095,- per persoon – 1 beschikbaar

Zeilvakantie Schotland van Inverness naar Oban
9 april 2022 t/m
16 april 2022