Zeilvakantie Schotland Small Isles en Skye

Mogelijk reisschema

Het aangegeven programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en wind. Flexibiliteit is regel op deze reis.

Dag 1 : Oban

Schotland Small Islands & Skye reis begint in Oban, een gezellig vissersplaatsje gelegen in een mooie baai. Vanaf 18.00 uur wordt u aan boord verwelkomt en maakt u kennis met de bemanning en medepassagiers. Hierna volgt een welkomstdiner en heffen wij het glas op een mooie reis.

Dag 2: Muck

Na een goed ontbijt zeilen we naar Mull. De ruimte en vergezichten op het eiland Mull laten ons de schoonheden van het ongerepte Schotland zien. Natuurlijk zeilen wij vlak langs het prachtige Duart Castle, wat zeker vanaf het water een prachtig en imponerend gezicht is. Na de sound off Mull passeren wij het Ardnamurchan Lighthouse een 36 meter hoge granieten toren die bijna 55 meter boven de zeespiegel uittorent. De vuurtoren is gebouwd in 1849 met graniet van het tegenoverliggende eiland Mull.

Ardnamurcham is een schiereiland en Ardnamurchan Point is het meest westelijk gelegen puntje van het Britse vasteland. Aan de noordkant kijk je uit op de Hebriden eilanden Skye, Muck, Eigg en Rum. De vuurtoren is nog altijd in werking, alhoewel het vandaag de dag volledig automatisch functioneert. De enorme rode misthoorn doet het niet meer. Wij meren af aan de ferry pier van Muck.

Dag 3 : Eigg & Rum

Het Schotse eiland Eigg is misschien wel het groenste eiland ter wereld. En dat heeft niet alleen te maken met het ongerepte landschap. Sinds 1 februari 2008 heeft het eiland een eigen en onafhankelijk elektriciteitsnetwerk. De stroom wordt duurzaam opgewerkt door een combinatie van zonnecellen, windturbines en waterkracht. In 1997 kochten de bewoners het eiland van de vorige eigenaar. Daarmee is Eigg het eerste Schotse eiland dat eigendom is van de bewoners. Iemand die meer dan zes maanden op het eiland woont, wordt automatisch lid van de bewonerscommissie.Het succes van het elektriciteitsnetwerk is volgens sommige eilandbewoners te danken aan het feit dat iedere bewoner mag meebeslissen over de plaatsing van zonnepanelen en windturbines.

Na de lunch zeilen we naar Rum, dit prachtige eiland is tot de nok toe gevuld met adembenemende uitzichten. Een excentriek kasteel, een gevarieerde dierenwereld en verlaten stranden vormen de aantrekkingskracht van deze onontdekte parel ten westen van Schotland. Rum is misschien wel de meest geschikte bestemming van alle Schotse eilanden voor een reliëfrijke wandeltocht – bergpassen, watervallen, valleien en stranden komen allemaal voorbij.

Dag 4: Skye

Vandaag maken we er een mooie zeildag van en gaan we naar Skye . Skye is één van de grootste eilanden van Schotland en ligt de noordwestelijke hooglanden. Het behoort tot de Binnen- Hebriden.

Het noordwesten van Schotland is behoorlijk ruig en bergachtig en dat geldt ook voor Skye. U vindt hier alleen kleine dorpen zoals Broadford, Uig en Portree, de grootste nederzetting. Bepaalde delen van het eiland hebben de status van National Scenic Area, dus extra de moeite waard zou je kunnen zeggen. Dit zijn het schiereiland Trotternish in het noorden en de Cuillin Hills in het centrum.

We varen naar het piepkleine dorpje Carbost waar we afmeren aan de oude steiger van Talisker.

Dag 5 : Skye

Vandaag kan iedereen op eigen wijze Skye verkennen met bijvoorbeeld een bezoek aan de Talisker distilleerderij. Ook met de regionale bus kan men uitstekend het bijzondere eiland verkennen waar men zeker het gezellige Portree, hoofdstadje van Skye niet vergeten moet.

Dag 6 : Tobermory

Het gaat naar Tobermory met zijn fraaie gekleurde huisjes aan het water en zijn beroemde whisky distilleerderij. In Tobermory kunt u een bezoek brengen aan de whiskystokerij waar u een rondleiding kunt krijgen, aan het kleine Tobermorymuseum en aan de Marine Exhibition waar aandacht is voor de lokale wateren en de activiteiten in de haven.

Dag 7 : Zeilen langs de Schotse westkust

Deze dag is een prachtige zeiltocht terug naar Oban. We kunnen genieten van de ongerepte, wilde natuur van de eilanden van de Schotse westkust en het is zo maar mogelijk dat we dolfijnen zien, ze zwemmen naast en onder het schip alsof ze met ons willen spelen. Ook zeehonden en bijzondere vogels zoals Jan van Genten zijn hier te zien.

Dag 8 : Oban

In Small Isles & Skye ontdekken was een prachtige reis door Schotland. Na een uitgebreid ontbijt is het tijd om afscheid te nemen.

Reisnummer: DNV5019

Volgeboekt

Vertrekdatum: 14 augustus 2022

Vertrekhaven: Oban

Inschepen: 18:00 uur

Aankomstdatum: 21 augustus 2022

Aankomsthaven: Oban

Ontschepen: 10:00 uur

Prijs: Vanaf €1085,- per persoon

Verschillende hutten

Al onze hutten hebben bedden van minimaal 2.00 x 0.75 en zijn voorzien van eigen douche en toilet. Omdat onze de hutten verschillend van vloer oppervlakte zijn, hebben we ze ingedeeld in twee categorieën.

Standaard hut …………………………… € 1085,- per persoon
Standaard plus………………………….. € 1285,- per persoon
1 persoons hut …………………………… € 1685,- Beperkt beschikbaar.

Inclusief & exclusief

Inbegrepen:
• Eigen douche en toilet
• Beddengoed en handdoeken
• Crew bestaande uit: Kapitein-Stuurman-Kok.
• Gebruik Zodiak voor landingen.
• Halfpension (dit geeft vrijheid om aan land de lokale specialiteiten te ontdekken)

Niet inbegrepen:
• Aan- en afreis naar het schip
• Persoonlijke uitgaven
• Eventuele extra entreegelden en drankjes
• Drankjes aan boord
• Tips voor de crew

We varen met een internationaal reisgezelschap aan boord. De bemanning is echter Nederlands en spreekt Engels en Duits. Veel van onze gasten van komen uit o.a.uit Nederland, Zwitserland, Engeland, Duitsland en Schotland.

Zeilvakantie Schotland Small Isles en Skye
14 augustus 2022 t/m
21 augustus 2022