Zeilvakantie Schotland > Orkney > Faeröer

De reis

De eerste dagen zeilen we naar de Orkney eilanden, zodat iedereen rustig kan wennen aan het schip. Vanaf Wick zeilen we naar de beruchte Pentland Firth. Berucht vanwege de sterke getijstroom, die met springtij kan oplopen tot 16 knoop, een leuke uitdaging.

Afhankelijk van het weer zeilen we Scapa Flow in om te ankeren richting Stromness, of we kunnen buitenom richting Kirkwall. Allebei goede en sfeervolle havens waar we ons kunnen voorbereiden voor de oversteek naar de Faeröer eilanden.

De overtocht naar de Faeröer is ongeveer 200 mijl. Onder goede weersomstandigheden ongeveer anderhalve dag non-stop, maar het kan ook langer duren natuurlijk. Een zeilreis in het spoor van de Vikingen en bijzonder is dat de zon bijna niet onder gaat zo noordelijk. We zeilen ’s nachts door in een wachtsysteem. Als het weer meewerkt hebben we een paar dagen over om de zuidelijke eilanden van de Faeröer te verkennen, zoals Suduroy, waar we een schitterende wandeling naar een prachtige grot kunnen maken en daarna een overheerlijke versnapering in een knus tentje kunnen nuttigen.

Op deze eilanden lijkt de klok wat langzamer te gaan, waardoor we noodgedwongen moeten onthaasten😊. De Faeröer eilanden zijn spectaculair mooi door het grillige en groene landschap. De mist en daardoor speciale lichtval in combinatie met het ontbreken van bomen en bebouwing zorgt voor een unieke mysterieuze en desolate sfeer. We sluiten deze overtocht af in Tørshavn, de hoofdstad met houten huizen en gras op de daken, waarin ook de regering zetelt.

De dag-afstanden liggen deze zeilvakantie tussen de 20 en 185 zeemijlen.
Bovengenoemd schema is afhankelijk van weer, wind en getij, indien nodig wijken we hiervan af.

Reisnummer: DNV2032

Beschikbaarheid: 1 plaats

Vertrekdatum: 20 juni 2023

Vertrekhaven: Wick

Inschepen: 18:30 uur

Aankomstdatum: 29 juni 2023

Aankomsthaven: Torshavn

Ontschepen: 10:30 uur

Prijs: €1549,- per persoon

Boordkas: kr. 800,- per persoon

Aantal dagen: 9

Zeilvakantie Schotland > Orkney > Faeröer
20 juni 2023 t/m
29 juni 2023