Zeilvakantie Schotland & Noord Ierland

De reis

Vanuit Oban in Schotland zeilen we Zuid over de ‘Corryvreckan’, beroemd vanwege sterke stromingen en draaikolken (de schrijver George Orwell is hier bijna verdronken), maar gelukkig ook met mooie natuur en veel eilandjes. Waarschijnlijk overnachten we in Crinan, mits we door de zeesluis kunnen en anders gaan we daar voor anker. Bij het rustige kleine haventje van Crinan kunnen we een mooie wandeling maken langs het kanaal en door het bos.

Afhankelijk van de wind ankeren we ook bij het eiland Jura en het haventje van Port Ellen op het eiland Islay. Daarna steken we de ‘North Channel’ over tussen Schotland en Noord Ierland (Ulster). De exacte haven hangt af van de wind en het tij, maar waarschijnlijk zeilen we naar het sfeervolle haventje van Portrush met leuke pubs en uiteraard Ierse ‘live muziek’.

We zeilen verder langs de mooie Noord Ierse kust (niet voor niets decor in de serie ‘Game of Thrones’) naar het kleine Rhatlin island, waar we ook nog een mooie wandeling naar de vuurtoren kunnen maken. De Schotse koning Robert the Bruce heeft zich op Rhatlin island verstopt in 1307 toen hij Schotland moest ontvluchten voor de Engelse King Edward I “Longshanks”.

Ook Glenarm met een mooie boswandeling langs een riviertje en Carrickfergus staan op het programma. Carrickfergus heeft een mooi kasteel, waar de Nederlandse stadhouder Willem III (in Noord Ierland bekend als king Billy) in 1690 landde om succesvol de Engelse katholieke koning van zijn troon te stoten met de Glorious Revolution.

De laatste etappe naar de haven van Belfast is kort, we meren vlakbij het centrum af, waar de Titanic is gebouwd. We liggen dan ook naast het Titanic museum, leuk voor de liefhebber. In de middag kunnen we dan een ‘black cab’ tour maken langs de vele ‘Murals’ (politieke muurschilderingen) over de nog steeds sluimerende ‘Troubles’ tussen de Katholieken en de Protestantse unionisten, een erg indrukwekkende tour om de stad te leren kennen. Daarna gaan we uit eten bij één van de lekkerste pizzeria’s van de wereld en daarna lopen we natuurlijk het bruisende nachtleven van Belfast in, waar altijd gezellige pubs met live muziek zijn.

De dag afstanden liggen deze zeilvakantie tussen de 9 en 31 mijl.

Reisnummer: DNV2039

Beschikbaarheid: 8 plaatsen

Vertrekdatum: 29 augustus 2023

Vertrekhaven: Oban

Inschepen: 18:30 uur

Aankomstdatum: 7 september 2023

Aankomsthaven: Belfast

Ontschepen: 10:30 uur

Prijs: €1399,- per persoon

Boordkas: £100,- per persoon

Aantal dagen: 9

Zeilvakantie Schotland & Noord Ierland
29 augustus 2023 t/m
7 september 2023