Zeilvakantie Schotland naar het Whisky festival in Islay en zeilend langs verschillende distilleerderijen

Dag 1: Oban

De reis naar het Islay whisky festival begint in Oban, een gezellige vissersplaats gelegen in een mooie baai. Vanaf 18.00 uur wordt u aan boord verwelkomt en maakt u kennis met de bemanning en uw medepassagiers. Hierna volgt een welkomstdiner met een kleine whiskyproeverij en heffen wij het glas op een mooie reis. Als u er op tijd bent kunt u ook de Oban whisky distilleerderij bezoeken.

Dag 2 : Schotse westkust en Islay

We gaan vandaag al heel vroeg onderweg naar Islay. Onderweg is er een uitgebreid ontbijt. We varen een werkelijk schitterende route waarbij je je ogen uitkijkt. U heeft vast weleens gehoord van de Corryvreckan whirlpool waar wij vlak langs varen. Ardbeg heeft een whisky uitgebracht die hiernaar vernoemd is : naar de duistere krachten van de draaikolk nabij het eiland Jura. Je herkent duidelijk de kenmerkende turf en rooksmaak van de Ardbeg whisky. Na een heel mooie tocht meren wij af voor Lagavullin en wordt u met de dingy naar de open dag gebracht. Aan het eind van de middag wordt iedereen weer opgehaald en gaat het naar Port Ellen.

Dag 3 : Bruichladdich

Vandaag blijft de Flying Dutchman liggen in Port Ellen en gaan we met een busje naar Bruichladdich waar iedereen kan genieten van alle activiteiten en proeven van de uitstekende whisky’s.

Iona : Aan de Zuid-West punt van Mull ligt het kleine eiland Iona. In het Gealic/keltisch: Chaluim Chille, het eiland van Colm Cille, een Ierse priester en prins die later Sint Columba zou worden. Dit kleine eiland heeft een unieke plaats in de geschiedenis van Schotland. Het ontsteekt de fantasie van duizenden die hier elk jaar naartoe reizen zoals monniken, pelgrims, clanhoofden en koningen. Tijdens de zeiltocht van het ene eiland naar het andere zien we naast de prachtige natuur ook mogelijk reuzenhaaien, dwergvinvissen en dolfijnen.

Dag 4 : Caol Ila

Vandaag gaan we na een heerlijk ontbijt al vroeg met het schip naar Caol Ila . De distilleerderij is beroemd om het gelijknamige merk single malt Scotch whisky. Caol Ila heeft een eigen steiger en we meren hier aan af. Het is heel bijzonder om vanaf het schip direct op het distilleerderij terrein te stappen.

Dag 5 : Laphroaig

Wij varen (zeilen als het mogelijk is) naar distilleerderij Laphroaig . Tijdens het maken van Laphroaig wordt gemoute gerst boven brandende turf gedroogd en hieraan dankt Laphroaig zijn kenmerkende rijke smaak bomvol rook. Wij ankeren heel dichtbij en met de zodiak wordt iedereen aan land gebracht. Aan het eind van de dag gaan we weer naar Port Ellen

Dag 6 : Bowmore

De Flying Dutchman blijft in Port Ellen liggen en iedereen die het wil wordt naar Bowmore gebracht om de open dag te bezoeken. Bowmore ‘the first Islay Single malt since 1779’ heeft zich als eerste malt distilleerderij op Islay gevestigd en is een van de oudste distilleerderijen van Schotland. Bekend om zijn karakteristieke rokerige smaak, ambachtelijk bereid volgens de eeuwenoude Bowmore traditie. Er is ook een klein muziekfestival. Rond 4 uur zeilen we naar Jura

Dag 7: Jura

Vandaag gaan we naar de open dag van de Jura distilleerderij. Deze ligt zo afgelegen dat bezoekers echt veel moeite moeten nemen om er te komen. Het eiland Jura is een paradijs van ongerepte wildernis en natuurlijke schoonheid. De naam Jura komt uit het Noors en betekent ‘Herteneiland’, nog altijd een toepasselijke naam omdat zo’n 5.500 herten de menselijke populatie van 180 overtreft. Liefhebbers van wilde natuur kunnen meer dan 100 soorten vogels aantreffen, inclusief steenarenden, geiten, zeehonden, konijnen, hazen, hermelijnen en otters.

Dag 8 : Bunnahabhain

Onze zeilreis Islay whisky festival kan natuurlijk niet zonder een bezoek aan Bunnahabhain. Deze fraaie en ook afgelegen distilleerderij heeft een bijzondere uitstraling waar we aanmeren aan de eigen pier. De distilleerderij is in 1881 gebouwd en ligt iets ten noorden van Port Askaig. De Bunnahabhain whisky is een van de mildere whiskies van Islay. In de brouwerij wordt ook een blend gemaakt van spirit van alle zeven distilleerderijen op Islay, gemengd met Northern Island whisky, onder de naam Black Bottle. Aan het eind van de dag zeilen we naar Ardbeg en gaan in voor de distilleerderij voor anker . Het is een mooie gelegenheid om na een goede maaltijd een whiskytasting aan boord te houden.

Dag 9 : Ardbeg en terug naar Oban.

De volgende morgen kunnen wij het rustig aan doen. Degene die een Islay festival fles wil bemachtigen kunnen wij al vroeg aan land zetten en u kunt Ardbeg bezoeken. Ardbeg is opgericht in 1815 en maakt ongetemde whiskies als eerbetoon aan het ruige eiland vol mythes. Ardbeg Single Islay Malt wordt gezien als een van de meest complexe en tegelijkertijd harmonieuze whisky’s. Rond 2 uur gaan we met een prachtige zeiltocht terug naar Oban. Vanaf de Flying Dutchman kunnen wij genieten van de ongerepte, wilde natuur van de eilanden en de Schotse Westkust. De ruige schoonheid van Jura, de stilte op het water, de onbeschrijfelijke vergezichten, de grillige kust met verrassende baaien en rustige vissersdorpen.

Dag 10 : Oban

Een Islay whisky festival meemaken en de Schotse westkust met zijn prachtige eilanden te ontdekken was een schitterende reis. Na een uitgebreid ontbijt is het tijd om afscheid te nemen.

Reisnummer: DNV5014

Volgeboekt

Vertrekdatum: 27 mei 2022

Vertrekhaven: Oban

Inschepen: 18:00 uur

Aankomstdatum: 5 juni 2022

Aankomsthaven: Oban

Ontschepen: 10:00 uur

Prijs: Vanaf €1535,- per persoon

Verschillende hutten

Al onze hutten hebben bedden van minimaal 2.00 x 0.75 en zijn voorzien van eigen douche en toilet. Omdat onze de hutten verschillend van vloer oppervlakte zijn, hebben we ze ingedeeld in twee categorieën.

Standaard hut …………………………… € 1535,- per persoon
Standaard plus………………………….. € 1685,- per persoon
1 persoons hut …………………………… € 2300,- Beperkt beschikbaar.

Inclusief & exclusief

Inbegrepen:
• Eigen douche en toilet
• Beddengoed en handdoeken
• Crew bestaande uit: Kapitein-Stuurman-Kok.
• Gebruik Zodiak voor landingen.
• Halfpension (dit geeft vrijheid om aan land de lokale specialiteiten te ontdekken)

Niet inbegrepen:
• Aan- en afreis naar het schip
• Persoonlijke uitgaven
• Eventuele extra entreegelden en drankjes
• Drankjes aan boord
• Tips voor de crew

We varen met een internationaal reisgezelschap aan boord. De bemanning is echter Nederlands en spreekt Engels en Duits. Veel van onze gasten van komen uit o.a.uit Nederland, Zwitserland, Engeland, Duitsland en Schotland.

Zeilvakantie Schotland naar het Whisky festival in Islay en zeilend langs verschillende distilleerderijen
27 mei 2022 t/m
5 juni 2022