Zeilvakantie Schotland naar de Hebriden en St.Kilda

Mogelijk reisschema : Rondreis Hebriden

Aangegeven programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en wind. Flexibiliteit is regel op deze reis.

Dag 1: Oban

Rondreis naar de hebriden en St. Kilda begint in Oban is een gezellige vissersplaats met veel bezienswaardigheden. U bent om 18.00 uur aan boord welkom en hebt de gelegenheid om bemanning en de andere gasten te ontmoeten. Omstreeks 19.00 is er een welkomstdiner en heffen we het glas op een prachtige reis.

Dag 2: Canna

Onze rondreis hebriden gaat naar Canna. Canna staat bekend als ‘de tuin van de Hebriden’ en heeft vruchtbare gronden, groene weiden en een overvloed aan dieren in het wild. Het wordt al sinds 1938 erkend als vogelreservaat en ondersteunt meer dan 20.000 broedende zeevogels, waaronder papegaaiduikers, alken en zeekoeten. Onderweg passeren we het indrukwekkende Duart castle van Duart, een prachtig gezicht vanaf het water.

Dag 3: Lewis en Harris

Wij gaan verder met onze rondreis Hebriden met een bezoek aan Harris en Lewis. We gaan naar het zuidelijke deel met diepe baaien en hoge bergen. Aan het landschap kun je zien waar de inspiratie voor de mooie Harris Tweed vandaan komt. Er zijn aan de westkust van het eiland zijn er prachtige stranden geflankeerd door duinen en Machair (een unieke plant).

Dag 4 en 5: St.Kilda

Vroeg beginnen we aan onze zeiltocht naar St. Kilda. Deze vulkanische archipel ligt voor de kust van de Hebriden en bestaat uit de eilanden Hirta, Dun, Soay en Boreray. Hier bevinden zich een aantal van de hoogste kliffen van Europa, met grote kolonies zeldzame en bedreigde vogelsoorten zoals papegaaiduikers en jan-van-genten. De archipel is sinds 193 onbewoond. Aan land kan men rondlopen in het verlaten dorp en en de honderden kleine stenen hutten die bekend staan als cleitsbezoeken. Zorg ervoor dat je een St. Kilda-stempel in je paspoort hebt voordat je aan boord terugkeert!

Duizenden jaren hebben op het eiland Hirta mensen geleefd. Hirta maakt deel uit van de Saint Kilda archipel, gelegen in het noorden van Atlantische Oceaan. De gemeenschap die Hirta sinds twee millennia permanent bewoonde, ging uiteindelijk ten onder door toedoen van fundamentalistische dominees en epidemieën. In 1930 werden de laatste bewoners geëvacueerd.

Lees meer over deze boeiende geschiedenis : https://historiek.net/saint-kilda-strijd-bestaan-schotland/64944/

Stac-Lee-Boreray
Stac Lee en Boreray worden bezocht al was het om de grootste Jan-van-gentenkolonie ter wereld te bezoeken. Miljoenen zeevogels die rond de rotsen cirkelen en binnenkomen om te nestelen op de steile rotswand het is overweldigend.

Papegaaiduikers, zeekoeten en alken zijn er allemaal in deze tijd van het jaar. Zeehonden komen vaak voor, ze zonnen op rotsen of vissen in de oceaan. Scherpe ogen kunnen reuzenhaaien en dwergvinvissen spotten die komen om zich te voeden in het planktonrijke water van de Western Isles. Niet te vergeten de adelaars en herten.

Dag 6: Barra

Onze volgende bestemming het pittoreske en schilderachtige vissersdorpje Tobermory met zijn gezellige centrum en zijn prachtige pubs en restaurants. Er is een levendige haven die het startpunt is voor een kleine vissersvloot. Als de tijd het toelaat is het mogelijk om de plaatselijke distilleerderij te bezoeken.

Dag 7: Tobermory

Onze volgende bestemming het pittoreske en schilderachtige vissersdorpje Tobermory met zijn gezellige centrum en zijn prachtige pubs en restaurants. Er is een levendige haven die het startpunt is voor een kleine vissersvloot. Als de tijd het toelaat is het mogelijk om de plaatselijke distilleerderij te bezoeken.

Dag 8: Schotse westkust en Oban

Terug naar Oban, tijdens de reis zien we de ruige kust van Mull met zijn ongerepte schoonheid. Het is een prachtige beleving met mooie fotomomenten. ‘s Avonds, wanneer we in Oban aankomen gaan we samen van een heerlijk diner genieten.

Dag 9: Oban

Helaas is de prachtige rondreis naar de hebriden ten einde. Na een uitgebreid ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de Flying Dutchman en zijn bemanning.

Reisnummer: DNV5015

Volgeboekt

Vertrekdatum: 21 juli 2022

Vertrekhaven: Oban

Inschepen: 18:00 uur

Aankomstdatum: 29 juli 2022

Aankomsthaven: Oban

Ontschepen: 10:00 uur

Prijs: Vanaf €1285,- per persoon

Verschillende hutten

Al onze hutten hebben bedden van minimaal 2.00 x 0.75 en zijn voorzien van eigen douche en toilet. Omdat onze de hutten verschillend van vloer oppervlakte zijn, hebben we ze ingedeeld in twee categorieën.

Standaard hut …………………………… € 1285,- per persoon
Standaard plus………………………….. € 1425,- per persoon
1 persoons hut …………………………… € 1885,- Beperkt beschikbaar.

Inclusief & exclusief

Inbegrepen:
• Eigen douche en toilet
• Beddengoed en handdoeken
• Crew bestaande uit: Kapitein-Stuurman-Kok.
• Gebruik Zodiak voor landingen.
• Halfpension (dit geeft vrijheid om aan land de lokale specialiteiten te ontdekken)

Niet inbegrepen:
• Aan- en afreis naar het schip
• Persoonlijke uitgaven
• Eventuele extra entreegelden en drankjes
• Drankjes aan boord
• Tips voor de crew

We varen met een internationaal reisgezelschap aan boord. De bemanning is echter Nederlands en spreekt Engels en Duits. Veel van onze gasten van komen uit o.a.uit Nederland, Zwitserland, Engeland, Duitsland en Schotland.

Zeilvakantie Schotland naar de Hebriden en St.Kilda
21 juli 2022 t/m
29 juli 2022