Zeilvakantie Schotland met Folk muziek en Whisky proeverijen.

Mogelijk reisschema

Aangegeven programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en wind. Flexibiliteit is regel op deze reis.

Dag 1: Oban

Wij beginnen onze Schotland Folk & whisky reis in Oban, een gezellig vissersplaatsje gelegen in en aan een schitterende baai. Hier bevindt zich ook de beroemde Oban Whisky distilleerderij waarvan een bezoek meer dan waard is. U maakt kennis met de bemanning en met de andere gasten tijdens een heerlijk welkomstdiner met een muzikale noot. Vervolgens heffen we, met een glas levenswater ( whisky), het glas op een prachtige reis.

Dag 2: Tobermory

Na het ontbijt wordt er een bezoek gebracht aan de beroemde Oban whisky Distileerderij en hierna zetten we koers naar Tobermory. We zeilen tussen Morvern en Mull, een mengeling van ruw berglandschap en rustige zeearmen. Onderweg passeren we Duart Castle op enkele meters afstand, een imponerend gezicht. Tobermory is een schilderachtig en kleurrijk vissersdorp met zijn bekende distilleerderij. Het is de hoofdplaats van het eiland Mull met een zeer gezellig centrum en één van de gezelligste en mooiste pubs van Schotland: de Mishnish, waar we misschien muziek gaan spelen tot in de late uurtjes.

Dag 3: Staffa en Colonsay

Op onze Schotland Folk & whisky reis proberen we zoveel mogelijk te zeilen en vandaag zetten wij koers naar Staffa. Het onbewoonde eiland Staffa is beroemd om Fingal’s grot. De ontzagwekkende, op een kathedraal lijkende grot, 70 m lang en 20 m hoog, is hulpeloos ten opzichte van de constante golfslag van de Atlantische oceaan. Het is een onvergetelijke ervaring om met de zodiac naar dit afgelegen stuk rots te gaan.

Na een bezoek aan Staffa gaan we door naar Colonsay, een heel mooi klein eiland met een gevarieerd landschap met een aantal prachtige zandstranden. Op Colonsay leven 125 mensen er is een hotel met uitzicht op de haven, een café, een bakkerij, een winkel en een postkantoor.

Dag 4 : Islay & Jura

We varen door naar Islay, het whiskyeiland bij uitstek. Islay dankt haar roem aan de 9 distilleerderijen, die miljoenen liters vloeibaar goud produceren. Vanwege de diverse belastingen die op alcohol geheven worden, wordt wel gezegd dat dit het zwaarst belastte deel van Groot Brittannië is. We gaan naar de Bunnahabhain distilleerderij, welke in 1886 is gebouwd, en te vinden is op de noordoostelijke punt van het eiland. Na een mooi bezoek varen we verder naar Jura waar wij overnachten.

Dag 5 : Oban

We zeilen langs de schitterende Schotse Westkust richting Oban waar de ruimte en vergezichten op het eiland Jura en Mull ons de schoonheden van het ongerepte Schotland laten zien. Oban was een klein vissersdorpje met een beschutte haven, maar met de komst van een stoomschip en een spoor in 1880, werd Oban het centrum voor de afvaarten naar de binnen- en buiten hebriden. Oban is in veel films als decor gebruikt zoals: “Ring of Bright Water” en “Morven Callar”. Ook Jules Verne gebruikt Oban in zijn boek “De wonderstraal”. Vanavond genieten we van een heerlijk diner aan boord.

Dag 6 : Oban

Schotland folk & whisky : het was een geweldige en afwisselende week waar we op een unieke manier het betoverende Schotland hebben gezien. Na een uitgebreid ontbijt is het tijd om afscheid van elkaar te nemen.

Reisnummer: DNV5012

Volgeboekt

Vertrekdatum: 8 mei 2022

Vertrekhaven: Oban

Inschepen: 18:00 uur

Aankomstdatum: 13 mei 2022

Aankomsthaven: Oban

Ontschepen: 10:00 uur

Prijs: Vanaf €785,- per persoon

Verschillende hutten

Al onze hutten hebben bedden van minimaal 2.00 x 0.75 en zijn voorzien van eigen douche en toilet. Omdat onze de hutten verschillend van vloer oppervlakte zijn, hebben we ze ingedeeld in twee categorieën.

Standaard hut …………………………… € 785,- per persoon
Standaard plus………………………….. € 885,- per persoon
1 persoons hut …………………………… € 1135,- Beperkt beschikbaar.

Inclusief & exclusief

Inbegrepen:
• Eigen douche en toilet
• Beddengoed en handdoeken
• Crew bestaande uit: Kapitein-Stuurman-Kok.
• Gebruik Zodiak voor landingen.
• Halfpension (dit geeft vrijheid om aan land de lokale specialiteiten te ontdekken)

Niet inbegrepen:
• Aan- en afreis naar het schip
• Persoonlijke uitgaven
• Eventuele extra entreegelden en drankjes
• Drankjes aan boord
• Tips voor de crew

We varen met een internationaal reisgezelschap aan boord. De bemanning is echter Nederlands en spreekt Engels en Duits. Veel van onze gasten van komen uit o.a.uit Nederland, Zwitserland, Engeland, Duitsland en Schotland.

Zeilvakantie Schotland met Folk muziek en Whisky proeverijen.
8 mei 2022 t/m
13 mei 2022