Zeilvakantie Overtocht Madeira – Azoren

De reis

De eerste zeildag varen we naar het eiland Porto Santo. Porto Santo is woestijnachtig en heel anders dan het groene Madeira. De volgende ochtend gebruiken we om ons voor te bereiden op de zeilreis naar de Azoren, meest waarschijnlijk het eiland Santa Maria. 500 mijl zeilen over de Atlantische oceaan, een dag of 4 afhankelijk van de wind. Een ideale zeilreis om mijlen te maken voor bijvoorbeeld RYA qualifying miles passages.

Wachtlopen en zeilen op de azuurblauwe oceaandeining met mooi weer en onderweg prachtige zonsondergangen, sterrenhemels, dolfijnen en hopelijk ook walvissen. Als het weer meewerkt lopen we eerst Santa Maria en /of Sao Miguel aan om een beetje bij te komen en van de lokale sfeer te genieten. We eindigen deze zeilreis in Praia da Vitoria op het eiland Terceira. ’s Avonds gaan we uit eten in een lekker restaurant om de zeilreis af te sluiten.

De dag-afstanden variëren, afhankelijk van het weer en getij, tussen de 42 en 500 mijl. Bovengenoemd schema is afhankelijk van weer, wind en getij, indien nodig wijken we hiervan af.

Reisnummer: DNV2019

Volgeboekt

Vertrekdatum: 14 april 2022

Vertrekhaven: Madeira

Inschepen: 18:30 uur

Aankomstdatum: 25 april 2022

Aankomsthaven: Azoren - Terceira

Ontschepen: 10:30 uur

Prijs: € 1339,- per persoon

Boordkas: € 385,- p.p. contant

Aantal dagen: 10.5

Zeilvakantie Overtocht Madeira – Azoren
14 april 2022 t/m
25 april 2022