Zeilvakantie Overtocht Golf van Biskaje (380M)

De reis

Vanuit La Coruna aan de Spaanse kust zeilen we over de beruchte Golf van Biskaje naar Frankrijk. Deze oversteek staat op de bucket list van iedere zeezeiler. Het weer zal uiteindelijk onze exacte route bepalen.

Het plan is om de eerste zeildag naar het mooie plaatsje Ria de Cedeira te zeilen, zodat iedereen rustig aan het schip kan wennen. Daar gaan we voor anker in een prachtige inham om de oversteek voor te bereiden. Vervolgens steken we over naar de Franse kust, waarbij ’s nacht doorzeilen in een systeem met 3 wachten. Als het weer meewerkt zijn dit ongeveer drie nachten doorzeilen, de exacte aankomst haven wordt door de wind bepaald.

Om te kunnen anticiperen op eventueel slecht weer, windstilte of tegenwind, hebben we deze zeilreis iets ruimer ingepland. Als alles meezit geeft dit de mogelijkheid om na de Golf van Biscaje naar Camaret sur mer te zeilen. Een mooi en sfeervol haventje om bij te komen en de benen weer te strekken. We eindigen in Brest waar we uit eten gaan.

Een uitdagende zeezeilreis met mooie zons- en maan opkomsten/ ondergangen, met een beetje geluk prachtige sterrenhemels en/of een lichtende zee en dolfijnen. Deze zeezeilreis is een mooie combinatie van mijlen maken, ’s nachts doorzeilen, maar ook met een beetje afwisseling aan wal om bij te komen.

De dag-afstanden liggen deze zeilvakantie ongeveer tussen de 9 en 350 zeemijlen. Bovengenoemd schema is afhankelijk van weer, wind en getij, indien nodig wijken we hiervan af.

Reisnummer: DNV2027

Beschikbaarheid: 4 plaatsen

Vertrekdatum: 31 augustus 2022

Vertrekhaven: La Coruna

Inschepen: 18:30 uur

Aankomstdatum: 8 september 2022

Aankomsthaven: Brest

Ontschepen: 10:30 uur

Prijs: €999,- per persoon

Boordkas: €280,- per persoon

Aantal dagen: 7,5

Zeilvakantie Overtocht Golf van Biskaje (380M)
31 augustus 2022 t/m
8 september 2022