Zeilvakantie Oversteek Ierland – Scilly eilanden – Cornwall

De reis

Vanuit Dublin zullen we zeil zetten naar Falmouth aan de Engelse zuidwestkust in Cornwall. Vanuit de Ierse zee over de Keltische zee rond Land’s End,via de Scilly eilanden. Weer en tij zullen uiteindelijk onze route bepalen, maar het plan is om dit in overzichtelijke etappes te doen.

De eerste één of twee dagen zullen we aan de Ierse kust blijven, zodat iedereen rustig aan het schip kan wennen. Een leuk stuk langs de mooie Ierse kust en Dublin uit.
Vervolgens steken we over richting de Scilly eilanden, een afstand van ongeveer 135 tot 200 mijl. Dat betekent één of twee nachten op zee, waar we doorzeilen in een wachtsysteem.

De Scilly’s hebben geen haven, maar er zijn verschillende mooie ankerplekken. Afhankelijk van de wind kiezen we de beste uit en het tij bepaald wanneer we (en of) we daar kan kunnen ankeren. Als het weer meewerkt hebben een dag om hier bij te komen en de benen te strekken op één van de mooie eilanden, die subtropisch aandoen door de mooie vegetatie, stranden en het heldere water. Op de laatste etappe zullen we Land’s End ronden en van de Oceaan het Engels Kanaal inzeilen. Deze zeilreis is een beetje ruimer ingepland, waardoor we al het weer meewerkt de visserijhaven Newlyn aan kunnen doen of ankeren in de Hellford riviers.

Falmouth is een mooie en gezellige haven, waar we de reis afsluiten in een leuk restaurant en ’s avonds natuurlijk nog een biertje in een gezellige pub.

Bovengenoemd schema is afhankelijk van weer, wind en getij, indien nodig wijken we hiervan af.

De dag afstanden liggen deze zeilvakantie tussen de 6 en 135 mijl.

Reisnummer: DNV2040

Beschikbaarheid: 5 plaatsen

Vertrekdatum: 16 september 2023

Vertrekhaven: Dublin

Inschepen: 18:30 uur

Aankomstdatum: 25 september 2023

Aankomsthaven: Falmouth

Ontschepen: 10:30 uur

Prijs: €1559,- per persoon

Boordkas: £115,- per persoon

Aantal dagen: 9

Zeilvakantie Oversteek Ierland – Scilly eilanden – Cornwall
16 september 2023 t/m
25 september 2023