Zeilvakantie Oversteek Azoren – Spanje

De reis

Een ideale zeilreis voor zeilers die mijlen moeten maken voor hun RYA cursus, of een mooie kennismaking voor mensen die dromen van een oceaan oversteek.

Afhankelijk van de wind zeilen we de eerste zeildag een kort stuk onder de kust van Sao Miguel, zo kan iedereen eerst even wennen aan het schip en de zee. Eventueel kunnen we ondereg ook ankeren bij Ilhéu de Vila Franca do Camp. Een soort mini vulkaan met een perfecte ronde zwemplaats in het midden, een echt mini paradijsje met ook een mooie klifwandeling.

Daarna gaan we ons voorbereiden op de oversteek naar Galicia in Noord Spanje, 850 mijl in een rechte lijn, maar vanwege de Noord Oostenwind voor de Portugese kust zeilen we de eerste dagen extra noordelijk. Waarschijnlijk in rustig weer vanwege het ‘Azorenhoog’ (het bekende hoge drukgebied) en als we dan de ‘Nortada’ oppikken (de Portugese Noord) dan kunnen we met een knik in de schoot naar Galicia stuiven. Dat is in iedergeval het plan. Wat gemiddeld 6,5 dag op zee betekend. We hebben dus ook wat speling ingepland voor eventueel slecht weer of windstilte. Mochten we toch eerder zijn dan biedt de kust van Galica een prachtig zeilgebied door de vele inhammen en eilanden. We zullen een systeem met 3 wachten lopen, waardoor er voldoende tijd is om te rusten.

Een uitdagende zeezeilreis met mooie zons- en maan opkomsten/ ondergangen, met een beetje geluk prachtige sterrenhemels en/of een lichtende zee en dolfijnen. Deze zeezeilreis is een mooie combinatie van mijlen maken, ’s nachts doorzeilen, maar ook met een beetje afwisseling aan wal om bij te komen.

De dag-afstanden liggen deze zeilvakantie tussen de 13 en 850 zeemijlen. Bovengenoemd schema is afhankelijk van weer, wind en getij, indien nodig wijken we hiervan af.

Reisnummer: DNV2024

Beschikbaarheid: 5 plaatsen

Vertrekdatum: 30 juli 2022

Vertrekhaven: Ponta delgada- Sao Miguel

Inschepen: 18:30 uur

Aankomstdatum: 11 augustus 2022

Aankomsthaven: Vigo-Spain

Ontschepen: 10:30 uur

Prijs: €1529,- per persoon

Boordkas: €420,- per persoon

Aantal dagen: 11,5

Zeilvakantie Oversteek Azoren – Spanje
30 juli 2022 t/m
11 augustus 2022