Zeilvakantie over de Noordzee van Inverness Schotland naar Amsterdam

Zeilen over de Noordzee: Mogelijk reisschema

Dit programma is een leidraad en kan daardoor worden aangepast onder invloed van weer, stroming en vooral de wind. Flexibiliteit is daardoor regel, zeker op deze reis.

Dag 1: Inverness

Onze Zeilreis Noordzee van Inverness naar Amsterdam begint! Aan boord maakt u kennis met de bemanning en uw medepassagiers. U heeft de tijd om het schip te verkennen en u te installeren. Na het welkomstdiner en de instructie over het reilen en zeilen aan boord, is er nog tijd voor een mooie wandeling door Inverness. Inverness is een hele mooie plaats met gezellige pubs waar vaak live muziek wordt gespeeld.

Dag 2: Op zee

Zeilreis Noordzee van Inverness naar Amsterdam gaat nu echt van start! We heisen al vroeg de zeilen en zetten koers naar Aberdeen. We komen daar na ongeveer 24 uur varen aan.

Dag 3: Aberdeen

Aberdeen is de derde stad van Schotland. Deze heeft als bijnaam de ‘granieten stad’, omdat veel gebouwen zijn opgetrokken uit graniet. Om dit graniet te verzachten heeft men bedacht om heel veel rozenstruiken in het openbaar groen op te nemen. Op zeker punt waren er zoveel rozenstruiken dat de bijnaam Granieten stad in gevaar kwam, omdat sommige mensen het al hadden over de rozenstad. Het stadscentrum ligt rond de Union Street en eindigt in het oosten bij het Mercat Cross. Het kruis staat bij Castlegate, waar ooit het kasteel van de stad heeft gestaan, maar waar nu alleen een marktplein ligt. Vanaf het marktplein loop je over de klinkers van Shiprow naar het zuidwesten langs Provost Ross’s House en verder naar de haven. Aan het eind van de middag gaan we de zeilen weer zetten en gaan verder met onze zeilreis.

Dag 4: Holy Island

Vandaag komen wij waarschijnlijk al vroeg aan op Holy Island, een heel bijzonder eiland op de grens met Engeland.

Het eiland is verbonden met het vasteland door middel van een dam die bij vloed onder water loopt. De eigenlijke naam is Lindisfarne en dit is ook de naam van het klooster op het eiland. Het klooster is rond 635 gesticht door de Ierse monnik Aiden van Lindesfarne, die van het eiland Iona kwam. In 793 werd het klooster geplunderd door de Vikingen. In de zuidoosthoek van het eiland ligt Lindisfarne Castle op een steile klif, een 16e eeuws kasteel die in het begin van de twintigste eeuw gerestaureerd werd.

Wij gaan voor anker in het kweldergebied rondom Holy Island, te midden van grijze zeehonden. Wij bezoeken uitgebreid het eiland, de zodiak zorgt voor het vervoer. In de loop van de avond vertrekken wij richting Whitby.

Dag 5 en 6 : Whitby

In de loop van de dag arriveren wij in Whitby, een havenplaats met een eerbiedwaardige geschiedenis, die teruggaat tot de Middeleeuwen . Er zijn nog steeds vissersschepen in de haven. De Flying Dutchman is inmiddels een bekende verschijning en wordt altijd vriendelijk ontvangen. Er is zoveel te zien en te genieten dat wij hier een dag blijven liggen. De haven vormt het hart van de stad.

Dag 7: Noordzee

Bij het eerste daglicht verlaten wij de haven, de zeilen worden gehesen en de weerberichten, de wachtindeling, de route, de zeilzetting, enz. worden doorgenomen.

Wij zeilen de avond in met misschien wel een fantastische zonsondergang. Wellicht worden we door de maan en de sterren begeleid naar de Nederlandse kust, een zeiltocht van 220 Nm.

Dag 8: IJmuiden

Waarschijnlijk aan het eind van de middag zien wij de blanke duinen van de Nederlandse kust opdoemen. Wij gaan door de sluizen van IJmuiden en aan het eind van deze indrukwekkende reis, meren wij af in Amsterdam en laten daar de welverdiende borrel smaken.

Dag 9: Amsterdam

Zeilreis Noordzee van Inverness naar Amsterdam: Helaas is er een eind gekomen aan deze schitterende reis en na een zeer uitgebreid ontbijt is het tijd om afscheid te nemen.

Reisnummer: DNV5022

Beschikbaarheid: 11 plaatsen

Vertrekdatum: 22 oktober 2022

Vertrekhaven: Inverness

Inschepen: 18:00 uur

Aankomstdatum: 30 oktober 2022

Aankomsthaven: Amsterdam

Ontschepen: 10:00 uur

Prijs: Vanaf €885,- per persoon

Verschillende hutten

Al onze hutten hebben bedden van minimaal 2.00 x 0.75 en zijn voorzien van eigen douche en toilet. Omdat onze de hutten verschillend van vloer oppervlakte zijn, hebben we ze ingedeeld in twee categorieën.

Standaard hut …………………………… € 885,- per persoon
Standaard plus………………………….. € 995,- per persoon
1 persoons hut …………………………… € 1185,- Beperkt beschikbaar.

Beschikbare hutten

Al onze hutten hebben bedden van minimaal 2.00 x 0.75 en zijn voorzien van eigen douche en toilet. Omdat onze de hutten verschillend van vloer oppervlakte zijn, hebben we ze ingedeeld in twee categorieën.

Standaard hut – € 885,- per persoon – 6 beschikbaar
Standaard plus – € 995,- per persoon – 5 beschikbaar

Zeilvakantie over de Noordzee van Inverness Schotland naar Amsterdam
22 oktober 2022 t/m
30 oktober 2022