Zeilvakantie Noordzee: Inverness- Amsterdam

Zeilen over de Noordzee: Mogelijk reisschema

Dit programma is een leidraad en kan daardoor worden aangepast onder invloed van weer, stroming en vooral de wind. Flexibiliteit is daardoor regel, zeker op deze reis.

Dag 1: Inverness

Noordzeecruise van Inverness naar Amsterdam begint! Aan boord maak je kennis met de bemanning en je medepassagiers. Je hebt tijd om het schip te verkennen en je te settelen. Na het welkomstdiner en de zeilinstructies aan boord is er nog tijd voor een aangename wandeling door Inverness. Inverness is een erg leuke plaats met gezellige pubs waar vaak live muziek is.

Dag 2: Op zee

Zeilreis Noordzee Inverness – Amsterdam gaat nu echt van start! We heisen al vroeg de zeilen en zetten koers naar Aberdeen. We komen daar na ongeveer 24 uur varen aan.

Dag 3: Aberdeen

“Aberdeen, de derde stad van Schotland, staat ook wel bekend als de ‘Granite City’ omdat veel gebouwen van graniet zijn opgetrokken. Om dit graniet zachter te maken, werd besloten om veel rozenstruiken in het openbare groen op te nemen. Op een gegeven moment waren er zoveel rozen struiken dat de bijnaam Granite City in gevaar kwam, aangezien sommige mensen het al de “Rozenstad” noemden.
Het stadscentrum ligt rond Union Street en eindigt in het oosten bij Mercat Cross. Het kruis staat bij Castlegate, waar vroeger het kasteel van de stad stond, maar nu slechts een marktplaats is. Loop vanaf de Market Place over de kasseien van Shiprow naar het zuidwesten langs Provost Ross’s House en verder naar de haven. Aan het eind van de middag hijsen we de zeilen en vervolgen we onze zeilreis.”

Dag 4: Holy Island

Vandaag zullen we waarschijnlijk vroeg aankomen op Holy Island, een heel bijzonder eiland op de grens met Engeland.

Het eiland is verbonden met het vasteland door een weg die bij vloed onder water komt te staan. De eigenlijke naam is Lindisfarne en dat is ook de naam van het klooster op het eiland. Het klooster werd rond 635 gesticht door de Ierse monnik Aiden van Lindesfarne, afkomstig van het eiland Iona. In 793 werd het klooster geplunderd door de Vikingen. In het zuidoosten van het eiland, hoog op een steile klif, ligt Lindisfarne Castle, een 16e-eeuws kasteel dat in het begin van de 20e eeuw werd gerestaureerd.

We gaan voor anker in het moerasgebied rond Holy Island tussen grijze zeehonden. We zullen het eiland in detail bezoeken, de Zodiac zorgt voor het transport. ’s Avonds vertrekken we richting Whitby.

Dag 5 en 6 : Whitby

In de loop van de dag arriveren wij in Whitby, een havenplaats met een eerbiedwaardige geschiedenis, die teruggaat tot de Middeleeuwen . Er zijn nog steeds vissersschepen in de haven. De Flying Dutchman is inmiddels een bekende verschijning en wordt altijd vriendelijk ontvangen. Er is zoveel te zien en te genieten dat wij hier een dag blijven liggen. De haven vormt het hart van de stad.

Dag 7: Noordzee

Bij het ochtendgloren verlaten we de haven, de zeilen worden gehesen en het weerbericht, het wachtschema, de route, het hijsen van de zeilen enz. worden besproken.

We varen de avond in met misschien wel een fantastische zonsondergang. Misschien brengen de maan en de sterren ons naar de Nederlandse kust, een zeiltocht van 220 Nm.

Dag 8: IJmuiden

Waarschijnlijk zien we tegen het einde van de middag de witte duinen van de Nederlandse kust oprijzen. We passeren de sluizen van IJmuiden en aan het einde van deze indrukwekkende reis meren we aan in Amsterdam voor een welverdiend drankje.

Dag 9: Amsterdam

Zeiltocht Noordzee van Inverness naar Amsterdam: Helaas zit er een einde aan deze prachtige reis en na een stevig ontbijt is het tijd om afscheid te nemen.

Reisnummer: DNV5035

Beschikbaarheid: 18 plaatsen

Vertrekdatum: 21 oktober 2023

Vertrekhaven: Inverness

Inschepen: 18:00 uur

Aankomstdatum: 29 oktober 2023

Aankomsthaven: Amsterdam

Ontschepen: 10:00 uur

Prijs: Vanaf €925,- per persoon

Aantal dagen: 9

Verschillende hutten

Al onze hutten hebben bedden van minimaal 2.00 x 0.75 en zijn voorzien van eigen douche en toilet. Omdat onze de hutten verschillend van vloer oppervlakte zijn, hebben we ze ingedeeld in twee categorieën.

Standaard hut …………………………… € 925,- per persoon
Standaard plus………………………….. € 1015,- per persoon
1 persoons hut …………………………… € 1385,- Beperkt beschikbaar

Zeilvakantie Noordzee: Inverness- Amsterdam
21 oktober 2023 t/m
29 oktober 2023