Zeilvakantie Noord-West Spanje

De reis

De Spaanse Noordwestkust is voor de meeste mensen een onbekend gebied. In dit deel van Spanje is dan ook geen massa toerisme te vinden. Hierdoor is dit gebied ook authentiek is gebleven. Qua natuur lijkt het op de Schotse “Buiten Hebriden”, maar de temperatuur is natuurlijk een stuk aangenamer. In tegenstelling tot Zuid Spanje wordt het hier gelukkig niet tropisch warm.

Vanuit het levendige Vigo gaan we de vele inhammen, die ook wel Ria’s worden genoemd verkennen, zoals de Ria de Pontevedra en Ria de Arosa. Deze zuidelijke Ria’s worden ook wel de Rias Baixas genoemd en staan bekend om het lekkere weer met perfecte zeil omstandigheden en ze zijn goed beschut tegen de oceaandeining. Op het programma staan sfeervolle Spaanse haventjes en we gaan we ook voor anker bij de prachtige Islas Cies. Een natuurgebied waar we ook een mooie wandeling maken met een prachtig uitzicht over de eilanden en de oceaan.

Na het ronden van Cabo Finisterre zeilen we langs de ruigere Costa da Muerte. Een prachtige en grillige rotskust met, gelukkig, beschutte Ria’s en sfeervolle haventjes zoals Camarina. In het algemeen staat hier een Noord-Westelijke wind die einde van de middag flink kan toenemen, spectaculair zeezeilen dus op de deining van de azuurblauwe oceaan.

We eindigen in iedergeval in het mooie La Coruna, waar we de reis in een lekker Spaans restaurant af sluiten. Een grote stad met een mooie oude stadskern, ’s avonds zeer gezellig. Hier staat ook de oudste Romeinse vuurtoren die nog in gebruik is, Torre de Hercules met een geweldig uitzicht over de Oceaan.

De dag-afstanden liggen deze zeilvakantie tussen de 10 en 35 mijl

Reisnummer: DNV2026

Beschikbaarheid: 8 plaatsen

Vertrekdatum: 22 augustus 2022

Vertrekhaven: Vigo

Inschepen: 18:30 uur

Aankomstdatum: 30 augustus 2022

Aankomsthaven: La Coruna

Ontschepen: 10:30 uur

Prijs: €999,- per persoon

Boordkas: €280,- per persoon

Aantal dagen: 7,5

Zeilvakantie Noord-West Spanje
22 augustus 2022 t/m
30 augustus 2022