Zeilvakantie Noord Noorwegen Walvissen & Wonders 3

Dag 1: Harstad: de toegangspoort voor het spotten van walvissen rond Andenes

Je komt aan op het vliegveld van Evenes, waar je een directe flybus kunt nemen naar het mooie stadje Harstad. Omdat het ver boven de poolcirkel ligt, ligt deze stad officieel in het subarctische gebied. Harstad biedt een prima startpunt voor het verkennen van het eiland Senja en het spotten van walvissen die het hele jaar door vaak rond Andenes rondzwerven. Als de weersomstandigheden niet geschikt zijn om naar het noorden te zeilen, biedt Harstad de mogelijkheid om naar het zuiden te varen richting de Lofoten.

In de haven van Harstad staat het zeilschip Noorderlicht voor u klaar waar u vanaf 16u00 aan boord kunt gaan. U wordt hartelijk ontvangen door de bemanning en u geniet van uw eerste diner aan boord. ‘S Avonds heeft u de tijd om een wandeling te maken door het gezellige stadje en krijgt u misschien de eerste kans om het wonder van het noorderlicht te zien.

Dag 2: Werp de lijnen af en hijs de zeilen richting Skrolsvik

Na het ontbijt verlaten we Harstad en varen we richting Skrolsvik, gelegen op het zuidelijkste puntje van het eiland Senja. Dit biedt een prachtig landschap. Skrolsvik was ooit een bloeiend vissersdorp vanwege de rijke heilbotvisserij in de Andfjord. Misschien wil je het ‘kweitmuseet’ (het heilbotmuseum) bezoeken of een kijkje nemen in ‘Gammelbutikken’ (de oude winkel). Omdat er hier niet veel lichtvervuiling is, is het een perfecte locatie om ’s avonds het noorderlicht te observeren.

Dag 3: op zoek naar walvissen rond Andenes, de ‘walviskapitaal’ van Noorwegen

Als de zee vandaag kalm is, verlaten we Skrolsvik ’s ochtends om koers te zetten naar de ‘’ Bleik-canyon’ gelegen aan de rand van het continentaal plat ongeveer 69 * 25 N; 15 * 45 E. Dit buitengewone diepzeegebied biedt de mogelijkheid om een verscheidenheid aan walvissen in hun natuurlijke habitat te observeren. ‘S Middags meren we aan in de haven van het vissersdorp Andenes. Het landschap van dit stadje wordt gedomineerd door de vuurtoren van Andenes, een 40 meter hoge vuurtoren die dateert uit 1859 en is ook vandaag nog steeds in gebruik. Interessant om te weten is dat ze op dit moment een nieuw walvismuseum bouwen in Andenes met een ongekend spectaculaire architectuur: het krijgt de vorm van een walvis! In 2022 opent het museum haar deuren.

Dag 4-6: Verkenning van het spectaculaire landschap van Senja

We brengen de komende dagen door met zeilen langs de kust van het eiland Senja. Senja wordt ook wel ‘Noorwegen in miniatuur’ of ‘sprookjeseiland’ genoemd. Het gebied is geliefd om zijn dramatische bergen die recht in de zee duiken, de rijke natuur en de lage lichtvervuiling bieden de beste aurora borealis ervaring. Let tijdens het zeilen hier goed op voor zeearenden en andere vogelsoorten!

‘S Middags meren we aan in één van de kleine vissersdorpjes in de buurt, zoals Gryllefjorden of Hamn. Als de zon eenmaal onder is, kunt u een korte wandeling maken langs de schilderachtige kust of wat ronddwalen in de kleine dorpjes. Sneeuwschoenen zijn aan boord beschikbaar voor het geval het landschap bedekt is met sneeuw.

Dag 7: Keer terug naar Harstad

Als het weer het toelaat, zeilen we deze dag terug naar Harstad. Bij aankomst in Harstad kunt u genieten van wat vrije tijd om souvenirs te verzamelen, een museum te bezoeken of een wandeling te maken in de winterlucht. De bemanning heeft voor u een laatste verrassing aan boord en u kunt genieten van uw laatste gezellige avond met de bemanning en uw medereizigers.

Dag 8: Tot ziens Noorderlicht!

Helaas is ons avontuur door het arctische landschap van Noorwegen ten einde. Na een stevig ontbijt wordt u vriendelijk verzocht om vóór 09.00 uur van boord te gaan. We hopen dat we u de verscheidenheid en schoonheid van Noord-Noorwegen hebben kunnen laten zien en dat u heeft genoten van een onvergetelijke ervaring aan boord van de Noorderlicht.

Zeilvakantie in Noorwegen en Spitsbergen met de Noorderlicht

Reisnummer: DNV8010

Vertrekdatum: 5 maart 2022

Vertrekhaven: Harstad

Inschepen: 16:00 uur

Aankomstdatum: 12 maart 2022

Aankomsthaven: Harstad

Ontschepen: 09:00 uur

Prijs: vanaf € 1630,-, vol pension

Aantal dagen: 8

Standaard hut

€ 1630,- per persoon voor een gedeelde standaard 2-persoons hut. Vol pension.

Large hut

€ 1780,- per persoon voor een gedeelde large 2-persoons hut. Vol pension.

Privé hut

€ 2670,- per persoon voor een volledige privé hut. Vol pension.

Zeilvakantie Noord Noorwegen Walvissen & Wonders 3
5 maart 2022 t/m
12 maart 2022