Zeilvakantie Noord Noorwegen Walvissen & Wonders 2

Dag 1: Harstad: toegangspoort tot de Lofoten

Je komt aan op de internationale luchthaven Evenes waar je de flybus neemt rechtstreeks naar de havenstad Harstad. Deze stad ligt officieel in het subarctische gebied gezien de ligging ver boven de Poolcirkel. Het is een prima startpunt om de prachtige Lofoten-eilanden te verkennen. Ons zeilschip Noorderlicht wacht u op in de haven van Harstad, waar u vanaf 16.00 uur kunt inschepen. Na een verwelkoming van de crew en een heerlijk driegangendiner is er ’s avonds nog tijd om de gezellige binnenstad te verkennen. Vanavond zien we misschien voor het eerst het noorderlicht.

Dag 2: Het noorderlicht en zeilen richting Skrolsvik

Na het ontbijt verlaten we Harstad en zetten koers richting Skrolsvik, gelegen aan de zuidelijkste puntje van het eiland Senja. Skrolsvik bloeide ooit op de overvloedige heilbot in de omringende zeeën. Tegenwoordig vind je de Duitse Tweede Wereldoorlog kanonbatterij die nu deel uitmaakt van een museum. Je kan een bezoek brengen aan het ‘kweitmuseet’ (het heilbotmuseum) of bekijk het ‘Gammelbutikken’ (de oude winkel). Omdat er in dit gebied weinig lichtpolutie is, is het een perfect locatie om ’s avonds het noorderlicht te bekijken.

Dag 3: Op zoek naar walvissen rond Andenes, de ‘walvishoofdstad’ van Noorwegen

Als de zee vandaag kalm is, zullen we koers zetten naar de ‘Bleik-canyon’. De Bleik-canyon is gelegen op de rand van het continentale plat op ongeveer 69˚25 N ; 15˚45 E. Dit uitzonderlijke diepzeegebied biedt de mogelijkheid om diverse walvissen in hun natuurlijke habitat te aanschouwen. In de middag zullen we afmeren in de haven van het vissersdorpje Andenes. Het landschap van dit dorpje wordt gedomineerd door de vuurtoren van Andenes, een 40 meter hoge vuurtoren die dateert uit 1859 en nog steeds in gebruik is. Interessant feitje is dat de Noren momenteel een nieuw walvismuseum aan het bouwen zijn met een ongekend spectaculaire architectuur: namelijk in de vorm van een walvis. In 2022 zal dit museum zijn deuren openen.

Dag 4-5: Verken het spectaculaire landschap van Senja

De komende dagen varen we langs de kust van Senja, dat door Noren zelf ook wel ‘Noorwegen in het klein’ of ‘sprookjeseiland’ genoemd. Het gebied is geliefd om zijn ruige bergtoppen die recht de zee in duiken, het rijke dierenleven en lage lichtvervuiling die de beste aurora-ervaring geven. Kijk tijdens het varen ook goed uit naar zeearenden en andere speciale vogelsoorten!

Mogelijk zullen we in de middag aanmeren in Husøy (the house island), een uniek gelegen eiland dat met een 300 meter lange pier verbonden is met het omliggende land. Alles is dichtbij op dit kleine eiland: de lokale supermarkt, de visindustrie, de school, het café. De volgende dag zou het goed mogelijk zijn dat we onze reis langs de kust van Senja vervolgen naar het populaire vakantieoord Hamn i Senja. Als de zon eenmaal onder is, kunt u prachtige wandelingen maken langs de schilderachtige kust. Sneeuwschoenen zijn aan boord beschikbaar, in het geval dat het landschap bedekt is met sneeuw (wat heel goed mogelijk is in dit jaargetijde).

Dag 6: Trossen los richting het eiland Sommarøy

Als de weersberichten ons gunstig gezind zijn, varen we vandaag naar het eiland Sommarøy, dat door middel van een brug verbonden is met het vasteland. Met zijn parelwitte stranden, azuurblauwe zee omringd met hoge bergen, is Sommarøy een onontdekt pareltje van Noorwegen. In de middag hopen we hier aan te kunnen meren.

Als u in de gelegenheid bent, is het een absolute aanrader om de 211 meter hoge berg Hillesøya te beklimmen. Vanaf hier heeft u een panoramisch uitzicht over het eiland en de ruige kust.

Dag 7: Zeilen naar Tromsø

Als het weer het toelaat, brengen we de rest van de dag door met zeilen naar Tromsø. Bij aankomst in de Arctische stad kunt u genieten van vrije tijd om de laatste souvenirs te kopen of gewoon een wandeling maken om alle indrukken van de week te laten nazinderen. Als je de kans hebt, is het een absolute must om de Arctische kathedraal te bezoeken of met de iconische Fjellheisen-kabelbaan naar de berg Floya te rijden. Hier heb je een fantastisch panoramisch uitzicht over de Arctische stad en de omgeving die gegarandeerd prachtige foto’s opleveren. Tegen het avondmaal wordt u weer aan boord verwacht. De bemanning heeft een laatste verrassing voor u in petto. De rest van de avond kun je genieten van je laatste nacht met de crew en je medereizigers.

Dag 8: Tot ziens Noorderlicht!

Helaas is ons avontuur door het arctische landschap van Noord-Noorwegen tot een einde gekomen. Na een stevig ontbijt wordt u vriendelijk verzocht om vóór 09.00 uur van boord te gaan. We hopen dat we je de diversiteit van het mooie Noord-Noorwegen hebben kunnen laten zien en dat je hebt genoten van een onvergetelijke ervaring aan boord van de Noorderlicht. In het centrum van Harstad kunt u de flybus rechtstreeks naar de internationale luchthaven Evenes nemen.

Reisnummer: DNV8009

Volgeboekt

Vertrekdatum: 26 februari 2022

Vertrekhaven: Harstad

Inschepen: 16:00 uur

Aankomstdatum: 5 maart 2022

Aankomsthaven: Harstad

Ontschepen: 09:00 uur

Prijs: vanaf € 1.630,-, vol pension

Aantal dagen: 8

Standaard hut

€ 1.630,- per persoon voor een gedeelde standaard 2-persoons hut. Vol pension.

Large hut

€ 1.780,- per persoon voor een gedeelde large 2-persoons hut. Vol pension.

Privé hut

€ 2.670,- per persoon voor een volledige privé hut. Vol pension.

Zeilvakantie Noord Noorwegen Walvissen & Wonders 2
26 februari 2022 t/m
5 maart 2022