Zeilvakantie Inverness – Oban

Mogelijk reisschema

Mogelijk reisschema : Het aangegeven programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en wind. Flexibiliteit is regel op deze reis.

Dag  1 : Inverness

Wij heten u van harte welkom in de haven van Inverness, een gezellige stad met authentieke cafés, waar u ‘s avonds kunt genieten van de traditionele Schotse muziek. Bezoek het kasteel van Inverness en de St Andrew kathedraal en kuier daarna langs de oevers van de rivier de Ness, of steek de hangbrug over voor rust en ontspanning op de Ness eilanden. Vanaf 18.00 uur wordt u in aan boord verwelkomt en maakt u kennis met de bemanning en uw medepassagiers en hierna volgt een heerlijke maaltijd.

Dag 2 : Loch Ness ontdekken

Onze dag start met een gezellig ontbijt. Daarna gaan we op avontuur met de Flying Dutchman. Onze eerste stop zijn de vijf sluizen, die we samen als team bemannen. Vervolgens varen we naar het betoverende Loch Ness, vol verhalen en legenden. Wie weet zijn we zo gelukkig om het beruchte monster Nessie te spotten. Of we haar nu wel of niet zien, het is een adembenemende reis door een prachtige omgeving. We maken aan het einde van de dag aan bij het imposante Urquhart Castle, gelegen aan de oevers van Loch Ness. Dit 13e-eeuwse kasteel is nu een ruïne, maar ooit was het één van de grootste kastelen in Schotland. We overnachten hier voor anker.

Dag 3 : Fort Augustus

Nog een dag vol avontuur staat ons te wachten als we verder varen naar Fort Augustus. Hier bevindt zich een klein, gezellig dorp aan de zuidoever van het grote Loch Ness. Bij het bezoekerscentrum kunt u informatie krijgen en souvenirs en boeken kopen over de omgeving. Ook kunt u het Clansman Centre bezoeken, waar Keltische juwelen en andere voorwerpen worden verkocht. In dit centrum is ook een museum te vinden over het leven van een Highlander. In Fort Augustus kunt u genieten van de schoonheid van de Highlands van Schotland. Wij zullen door de 5 sluizen varen en verder naar Fort William. Op deze tocht wisselen adembenemende meren af met het kanaal dat bebost is met smalle bomen. Aan het einde van de dag bereiken we de Neptune’s Staircase, ook wel de Trap van Neptunes.

Dag 4 : Fort William

De volgende dag zullen we de Neptune’s Staircase-sluizen passeren en deze unieke structuur ontdekken. Met acht sluizen ontworpen door Thomas Telford, kan het scheepvaartverkeer 19,5 meter stijgen over een afstand van 457 meter. Hoewel de sluizen oorspronkelijk door menselijke kracht werden aangedreven, worden ze nu geleid door moderne hydraulische technologie. Bij het sluizencomplex heb je een adembenemend uitzicht op de Ben Nevis, de hoogste berg van Schotland. Vlakbij bevindt zich ook de Ben Nevis-distilleerderij, waar je een bezoek kunt brengen. Fort William, de tweede grootste stad van de Highlands, met iets minder dan 10.000 inwoners, werd genoemd naar Willem van Oranje, die koning van Schotland werd door zijn huwelijk met Maria II van Engeland in de zeventiende eeuw.

Dag 5 : Loch Linnhe – Lismore

We varen nu langs de westkust en bevinden ons op Loch Linnhe, dat ons een adembenemend uitzicht op de Hooglanden biedt en de schoonheid van het ongerepte Schotland onthult. Onze bestemming is Lismore. Lismore is een eiland in de Binnen-Hebriden, gelegen in Loch Linnhe ten noordoosten van Mull. Het eiland was in de vroege middeleeuwen een Keltisch christelijk centrum dankzij een klooster gesticht door Sint Moluag. We varen langs Mull en leggen onderweg aan in het pittoreske havenstadje Tobermory.

Dag 6 : Tobermory

Tobermory is een van de mooiste havens van Schotland, dankzij de kleurrijke huizen en een beschutte baai waar, volgens de legende, een van de schepen van de Spaanse Armada met goud in 1588 zonk. Gebouwd in 1788 als vissershaven naar een ontwerp van Thomas Telford, nestelt de stad zich rond de haven en rijst op in de heuvel erachter. Main Street is een mix van winkels, restaurants, hotels en herbergen en biedt een uitstekende selectie van lokaal geproduceerde kunst en kunstnijverheid.

En dan is er de beroemde Tobermory Distillery, waar je een rondleiding kunt boeken en heerlijke whisky kunt proeven.

Dag 7 : Oban

Nu bevaren wij de schitterende westkust en passeren we het majestueuze Duart Castle, wat een indrukwekkend uitzicht biedt vanaf het water. Na een prachtige dag vol fotogenieke momenten ankeren we in Oban, een schilderachtige havenstad bekend om haar beroemde distilleerderij.

Dag 8 : Afscheid

Het was een geweldige reis! Door de Hooglanden en over Loch Ness naar de westkust van Schotland. We hebben het betoverende en ongerepte Schotland op een unieke manier gezien. Na een stevig ontbijt is het tijd om afscheid te nemen.

Reisnummer: DNV5024

Volgeboekt

Vertrekdatum: 8 april 2023

Vertrekhaven: Inverness

Inschepen: 18:00 uur

Aankomstdatum: 15 april 2023

Aankomsthaven: Oban

Ontschepen: 10:00 uur

Prijs: Vanaf €1095,- per persoon

Aantal dagen: 8

Verschillende hutten

Al onze hutten hebben bedden van minimaal 2.00 x 0.75 en zijn voorzien van eigen douche en toilet. Omdat onze de hutten verschillend van vloer oppervlakte zijn, hebben we ze ingedeeld in twee categorieën.

Standaard hut  ……………€ 1095,- per persoon
Standaard plus…………    € 1225,- per persoon
Eénpersoons hut ……….  € 1645,- per persoon (beperkt beschikbaar)

Zeilvakantie Inverness – Oban
8 april 2023 t/m
15 april 2023