Zeilvakantie Eilandhoppen rond de Faeröer eilanden

De reis

Deze zeilreis is in een echt uniek vaargebied, met fantasie achtige landschappen, hoge steile kliffen en prachtige watervallen. Het wordt niet voor niets ook wel klein IJsland genoemd, maar qua zeilen is het zelfs beter omdat er meerdere eilanden zijn waar we ook met slechter weer kunnen zeilen.

De natuur is spectaculair mooi, een combinatie tussen Fair Isle en het Isle of Skye. Ruig, desolaat zonder bomen en huizen met daken van gras. Veel wild-life en met wat geluk zien we ook walvissen of walrussen. De sterke getijstromingen, harde wind, mist en valwinden maken dit vaargebied uitdagend, maar daardoor ook extra mooi. Daarom beschrijven we hier geen bepaalde route, maar kijken we die week wat mogelijk is. Gelukkig geven de fjorden, ‘Sounds’ en eilanden ook beschutting waardoor er ook veel mogelijkheden zijn. Kortom, het wordt een ontdekkingsreis, waarbij we zoveel mogelijk verschillende eilanden aandoen, afhankelijk van de mogelijkheden.

De adembenemende kliffen bij Vestmanna staan in ieder geval op het programma waar we vlak langs zullen zeilen. Bij goed weer zeilen we ook langs de bekende ‘Stack Drangarnir’, waarbij de omliggende rotsen en eilanden nog veel indrukwekkender zijn.

Er is ook tijd voor sightseeing, zoals een tour naar de prachtige waterval van Gasadalur, of een wandeling naar de spectaculaire klif Trælanípan, waar naar verluid de Vikingen hun oude slaven afdankten (optioneel, dus niet inbegrepen in de prijs). Op zo’n dag blijft de Cherokee een dagje in de haven liggen, zodat we lang en relaxed op pad kunnen. We liggen elke avond in een haven of voor anker, waar natuurlijk ook tijd over blijft voor landverkenning. Omdat het eigenlijk niet donker wordt is hier zelfs extra tijd voor.

De sterke getijstromingen, harde wind, mist en valwinden maken dit vaargebied uitdagend, maar daardoor ook extra mooi. Daarom beschrijven we hier geen bepaalde route, maar kijken we die week wat mogelijk is. Gelukkig geven de ‘Sounds’ en eilanden geven ook beschutting waardoor er ook veel mogelijkheden zijn.

Bovengenoemd schema is afhankelijk van weer, wind en getij, indien nodig wijken we hiervan af.

Reisnummer: DNV2033

Volgeboekt

Vertrekdatum: 30 juni 2023

Vertrekhaven: Torshavn

Inschepen: 18:30 uur

Aankomstdatum: 8 juli 2023

Aankomsthaven: Torshavn

Ontschepen: 10:30 uur

Prijs: €1269,- per persoon

Boordkas: kr. 1000,- per persoon

Aantal dagen: 8

Zeilvakantie Eilandhoppen rond de Faeröer eilanden
30 juni 2023 t/m
8 juli 2023