Zeilvakantie Eilandhoppen – Noordelijke Azoren

De reis

Vanaf het eiland Terceira zeilen we de eerste zeildag waarschijnlijk naar het eiland Graciosa, met 50 mijl zal dit een mooi lange dag zeilen zijn. Afhankelijk van de wind zeilen we de volgende dag waarschijnlijk naar het eiland Sao Jorge, waar we de daaropvolgende dag in de haven blijven liggen om het eiland te verkennen. Een mogelijkheid is Miradouro do Ouvidor, boven in de bergen met een prachtig uitzicht over de oceaan en andere eilanden. Van hier kun je naar beneden lopen naar de afgelegen ‘Fajã do Ouvidor’ en zwemmen in kristalhelder zeewater in tussen spectaculaire basalt rotsformaties.Daarna, afhankelijk van de windverwachting, zeilen we naar het Noordelijk gelegen eiland Flores, met 145 mijl betekend dat dat we een nacht doorzeilen. Met een beetje geluk zien we dolfijnen of zelfs walvissen onderweg en een prachtige zonsondergang en/of opgang. Afhankelijk van de wind komen we de volgende middag aan op Flores. Waar we de daaropvolgende dag ook op verkenning gaan. Een mogelijkheid zijn de prachtige watervallen en bossen van Poço Ribeira do Ferreiro.

Vandaar zeilen we naar Horta op Faial, met 133 zeemijl ook weer een nacht doorzeilen. Na een hele nacht doorzeilen is iedereen toch ook wel moe, dus meest waarschijnlijk blijven we op Faial ook een dag liggen om bij te komen en/ of op verkenning te gaan. Een mooie mogelijkheid is de vuurtoren van Capelinhos aan de noordkaap met een zeer bijzonder en prachtig vulkaan landschap. Ook zeilen we nog naar het eiland Pico, met een kleine ondiepe haven, maar ook een museum over de walvisvangst met prachtige sloepen. Vanaf Pico is het 55 mijl zeilen naar Angra do Heroismo op Terceira, dat door zijn eeuwenoude geschiedenis en historisch centrum tot Unesco werelderfgoed uitgeroepen. Angra fungeerde als een stop overplaats op de zeevaartroute tussen Europa en Amerika. We eindigen de zeilreis weer in Praia Vitoria op Terceira

De dag-afstanden variëren, afhankelijk van het weer en getij, tussen de 12 en 145 mijl. Bovengenoemd schema is afhankelijk van weer, wind en getij, indien nodig wijken we hiervan af.

Land excursies zijn niet inbegrepen in de prijs en zijn uiteraard niet verplicht.

Reisnummer: DNV2021

Volgeboekt

Vertrekdatum: 26 juni 2022

Vertrekhaven: Terceira- Praia Vitoria

Inschepen: 18:30 uur

Aankomstdatum: 9 juli 2022

Aankomsthaven: Terceira- Praia Vitoria

Ontschepen: 10:30 uur

Prijs: €1659,- per persoon

Boordkas: €415,- per persoon

Aantal dagen: 12,5

Zeilvakantie Eilandhoppen – Noordelijke Azoren
26 juni 2022 t/m
9 juli 2022