Zeilvakantie Eilandhoppen – Centrale Azoren

De reis

Vanaf het eiland Terceira zeilen we de eerste zeildag langs de kust naar Angra do Heroismo. Afhankelijk van de wind zeilen we de volgende dag waarschijnlijk naar het kleine eilandje Graciosa. Met een beetje geluk zien we dolfijnen of zelfs walvissen onderweg. Met 46 mijl zal dit een hele dag zeilen zijn, daarom blijven we de daaropvolgende dag in de haven liggen om het eiland te verkennen. Een mogelijkheid is Furna do Enxofre, een oude vulkaan met prachtige bossen en een indrukwekkende lavagrot. De binnenkant van de grot is toegankelijk via een wenteltrap met 183 treden.

De wind verwachting bepaald de bestemming, maar de rest van de zeilreis gaan we eilandhoppen naar Sao Jorge, Faial en Pico. Pico heeft een kleine ondiepe haven, maar ook een museum over de walvisvangst met prachtige sloepen. Vanaf Pico is het 55 mijl zeilen terug naar Angra do Heroismo op Terceira, weer een lekkere lange zeildag. Dat betekend dus wel twee keer in Angra do Heroismo, maar door zijn eeuwenoude geschiedenis en historisch centrum is Angra tot Unesco werelderfgoed uitgeroepen. Angra fungeerde als een stop overplaats op de zeevaartroute tussen Europa en Amerika.

Na deze mooie lange zeildag, gaan we ook op Terceira nog een dagje het eiland verkennen. Mogelijkheden zijn een boswandeling in het ‘Reserva Florestal de Recreio da Lagoa das Patas’ en/ of de vulkaan grotten van ‘Gruta do Natal’. We eindigen de zeilreis weer in Praia Vitoria.

De dag-afstanden variëren, afhankelijk van het weer en getij, tussen de 12 en 55 mijl. Bovengenoemd schema is afhankelijk van weer, wind en getij, indien nodig wijken we hiervan af.

Land excursies zijn niet inbegrepen in de prijs en zijn uiteraard niet verplicht.

Reisnummer: DNV2020

Volgeboekt

Vertrekdatum: 15 juni 2022

Vertrekhaven: Terceira- Praia Vitoria

Inschepen: 18:30 uur

Aankomstdatum: 25 juni 2022

Aankomsthaven: Terceira- Praia Vitoria

Ontschepen: 10:30 uur

Prijs: €1279,- per persoon

Boordkas: €350,- per persoon

Aantal dagen: 9.5

Zeilvakantie Eilandhoppen – Centrale Azoren
15 juni 2022 t/m
25 juni 2022