Zeilvakantie Eilandhoppen – Centrale Azoren 2

De reis

Vanaf het eiland Terceira zeilen we de eerste zeildag langs de kust naar Angra do Heroismo. Afhankelijk van de wind zeilen we de volgende dag waarschijnlijk naar het kleine eilandje Graciosa. Met een beetje geluk zien we dolfijnen of zelfs walvissen onderweg. Met 46 mijl zal dit een hele dag zeilen zijn, daarom blijven we de daaropvolgende dag in de haven liggen om het eiland te verkennen. Een mogelijkheid is Furna do Enxofre, een oude vulkaan met prachtige bossen en een indrukwekkende lavagrot. De binnenkant van de grot is toegankelijk via een wenteltrap met 183 treden.

De wind verwachting bepaald de bestemming, maar de rest van de zeilreis gaan we eilandhoppen naar Sao Jorge, waar we de daaropvolgende dag in de haven blijven liggen om het eiland te verkennen. Een mogelijkheid is Miradouro do Ouvidor, boven in de bergen met een prachtig uitzicht over de oceaan en andere eilanden. Van hier kun je naar beneden lopen naar de afgelegen ‘Fajã do Ouvidor’ en zwemmen in kristalhelder zeewater in tussen spectaculaire basalt rotsformaties.

Daarna zeilen we naar het eiland Pico. Pico heeft een kleine ondiepe haven, maar ook een museum over de walvisvangst met prachtige sloepen. Hier blijven we ook een dag liggen om het eiland te verkennen, bijvoorbeeld naar de oude krater Caldeira. We eindigen deze zeilreis op Horta op het eiland Faial.

De dag-afstanden variëren, afhankelijk van het weer en getij, tussen de 12 en 46 mijl. Bovengenoemd schema is afhankelijk van weer, wind en getij, indien nodig wijken we hiervan af.

Land excursies zijn niet inbegrepen in de prijs en zijn uiteraard niet verplicht.

Reisnummer: DNV2022

Volgeboekt

Vertrekdatum: 10 juli 2022

Vertrekhaven: Terceira- Praia Vitoria

Inschepen: 18:30 uur

Aankomstdatum: 20 juli 2022

Aankomsthaven: Faial- Horta

Ontschepen: 10:30 uur

Prijs: €1279,- per persoon

Boordkas: €350,- per persoon

Aantal dagen: 9,5

Zeilvakantie Eilandhoppen – Centrale Azoren 2
10 juli 2022 t/m
20 juli 2022