Zeilvakantie Eilandhoppen – Canarische Eilanden 4

De reis

De wind komt hier vrij constant uit het Noord Oosten deze tijd van het jaar en met de lenteachtige temperatuur zorgt dat voorde perfecte zeilcondities. De eerste dag zeilen we naar het eiland ‘La Gomera’. Hier vlak voor ligt een wind acceleratie zone wat zorgt voor spectaculair zeezeilen. Onze bestemming is waarschijnlijk het sfeervolle plaatsje San Sebastian waar we een dag blijven liggen voor een excursie het binnenland in. In het midden van het eiland ligt het ‘Parque Nacional de Garajonay’, met één van de oudste bossen ter wereld. Door de enorme heidebomen, laurierbomen en diepe ravijnen, lijkt dit bos op geen enkel ander bos van Europa en door de hoogte heb je ook een prachtig zicht op de bijna magische wolkendeken die de natuur hier zo mooi diepgroen houdt.

Vervolgens zeilen we verder naar de zuidkant van Tenerife en vandaar door naar het haventje Puerto Mogan op het eiland Gran Canaria. Een lange zeildag en tussen La Tenerife en Gran Canaria zitten twee wind acceleratiezones wat voor spectaculaire zeilomstandigheden zorgt. In dit leuke haventje blijven we een dag liggen om de prachtige zandduinen van Las Maspalomas te bezoeken. De dag erna hebben we een zeilen we langs de kust omhoog naar de werkhaven Las Nieves, waar we waarschijnlijk voor anker gaan voor een prachtige kust.De laatste dag zeilen we om de Noordkust van Gran Canaria naar de grote haven Las Palmas, waar we de zeilreis afsluiten met Tapas en een biertje.

De dag-afstanden liggen deze zeilvakantie tussen de 27 en 49 zeemijlen. Bovengenoemd schema is afhankelijk van weer, wind en getij, indien nodig wijken we hiervan af.

Reisnummer: DNV2017

Volgeboekt

Vertrekdatum: 27 maart 2022

Vertrekhaven: Tenerife - San Miguel

Inschepen: 18:30 uur

Aankomstdatum: 4 april 2022

Aankomsthaven: Gran Canaria

Ontschepen: 10:30 uur

Prijs: € 979,- per persoon

Boordkas: € 280,- p.p. contant

Aantal dagen: 7.5

Zeilvakantie Eilandhoppen – Canarische Eilanden 4
27 maart 2022 t/m
4 april 2022