Zeilvakantie Eilandhoppen – Canarische Eilanden 2

De reis

De wind komt hier vrij constant uit het Noord Oosten deze tijd van het jaar en met de lenteachtige temperatuur zorgt dat voorde perfecte zeilcondities. De eerste dag zeilen we naar het eiland ‘La Gomera’. Hier vlak voor ligt een wind acceleratie zone wat zorgt voor spectaculair zeezeilen. Onze bestemming is waarschijnlijk het sfeervolle plaatsje San Sebastian.

Vervolgens zeilen we verder naar de noordkant van Tenerife. Tussen La Gomera en Tenerife zit een wind acceleratie zone wat voor spectaculaire zeilomstandigheden zorgt. In de beschutting van Tenerife hebben we een grote kans dat we Grienden zien, een ‘kleine’ walvissen soort. Daarna twee mooie lange zeildagen voor de boeg, eerst naar het eiland La Palma, waar we een dag blijven liggen voor een prachtige wandeling.

En vervolgens zeilen we naar de Westkant van La Gomera. Het doel is ‘Valle Gran Rey’ een werkhaven met een indrukwekkende torenhoge rode rotswand. De smalle steegjes in het dorpje leiden naar een barretje met tapas en een schitterend uitzicht over de oceaan, de perfecte plek voor een zonsondergang.

Daarna steken we over naar ‘El Hierro’, weer een mooie dag zeilen met ruime wind. Dit prachtige eiland ligt ver van de toeristische route en door de zwarte lava stranden sowieso geen trekpleister voor de gewone toerist. Ook hier blijven we een dag liggen om het eiland te verkennen. Op het programma staat o.a. de ‘Mirador de la pena’, in de rotsen weggewerkt met een adembenemend uitzicht over ‘El Golfo’

Via de zuidkant van La Gomera zeilen we terug naar Tenerife, deze zeilreis heeft dezelfde begin en eind haven. De dag-afstanden liggen deze zeilvakantie tussen de 18 en 54 zeemijlen. Bovengenoemd schema is afhankelijk van weer, wind en getij, indien nodig wijken we hiervan af.

Reisnummer: DNV2015

Volgeboekt

Vertrekdatum: 7 maart 2022

Vertrekhaven: Tenerife - San Miguel

Inschepen: 18:30 uur

Aankomstdatum: 16 maart 2022

Aankomsthaven: Tenerife - San Miguel

Ontschepen: 10:30 uur

Prijs: € 1099,- per persoon

Boordkas: € 315,- p.p. contant

Aantal dagen: 8.5

Zeilvakantie Eilandhoppen – Canarische Eilanden 2
7 maart 2022 t/m
16 maart 2022