Zeilvakantie Eiland hoppen op de ‘Hebriden’

De reis

Vanaf de mooie haven Stornoway op het eiland Lewis, zeilen we naar het zuiden. Met goed weer kunnen we ankeren bij de indrukwekkende Shiant eilanden, onbewoond, maar er zitten wel heel veel Papegaaiduikers (Puffins). De volgende dag steken we over naar het mooie kleine haventje van Gairloch op het vasteland, waar de liefhebber een mooie wandeling kan maken in het bos. Het vaargebied ‘the Minch’ zit vol zeeleven, de kans is groot dat we deze zeilreis dolfijnen tegenkomen.

We zeilen ook naar Rona, een heel mooi eiland met een zeer beschutte ankerplek. De ingang is nauwelijks zichtbaar en daarom maakten Vikingen en smokkelaars vroeger graag gebruik van deze mooie baai. Het is nu een natuurgebied en er zitten veel herten, hier gaan we natuurlijk een mooie wandeling maken. Ook Portree, op het eiland Skye staat op het programma. Een levendig haventje met leuke winkeltjes waar we een dag blijven liggen om een lange wandeling te kunnen maken naar de indrukwekkende ‘Old mann off Storr’, vanwaar we ook een prachtig uitzicht hebben over het Isle of Sky, de zee en de omringende eilanden. Als alternatief kunt u natuurlijk ook een mooie bustour maken over het eiland.

De één na laatste dag zeilen we naar het pittoreske plaatsje Plockton, schitterend gelegen in een beschutte baai met bos en een kasteel. De volgende ochtend kunnen we een korte boswandeling maken en daara in het leuke dorpje een kopje koffie drinken. We eindigen deze zeilreis in Kyle, met mooi uitzicht op Skye en waar we uit eten gaan om de zeilreis af te sluiten.

Een schitterende zeilreis langs de ‘Buiten Hebriden’ in noord Schotland met prachtige natuur, rust en ruimte. Door de weinige havens hier zullen we ook veel ankeren en daar is dit gebied in Schotland uitermate geschikt voor door de vele mogelijkheden.

De dag-afstanden liggen deze zeilvakantie tussen de 10 en 30 mijl.

.

Reisnummer: DNV2037

Beschikbaarheid: 4 plaatsen

Vertrekdatum: 10 augustus 2023

Vertrekhaven: Stornoway

Inschepen: 18:30 uur

Aankomstdatum: 19 augustus 2023

Aankomsthaven: Kyle of Lochalsh

Ontschepen: 10:30 uur

Prijs: €1489,- per persoon

Boordkas: £ 80,- per persoon

Aantal dagen: 9

Zeilvakantie Eiland hoppen op de ‘Hebriden’
10 augustus 2023 t/m
19 augustus 2023