Zeilvakantie Cherbourg – Golf van Morbihan

De Reis

Vanuit de de historische stad Cherbourg wordt koers gezet langs de kust van Bretagne. Onderweg passeren we de kanaal eilanden Guernsey en Jersey.

Na een bezoek aan de bekende havenplaats Brest wordt de reis voortgezet richting de Golf van Morbihan dat bekend staat als een van de mooiste binnen zeeën ter wereld.
Behalve de overbekende eilanden Île aux Moines en Île d’Arz, waar je met een veerboot makkelijk naar toe kunt vanaf Vannes en Port Blanc, ligt er nog een veertigtal eilandjes in dit unieke gebied: Boëdic, Les Logoden, Irus, Ilur, La Jument, Gavrinis, Radenec… De Golf van Morbihan strekt zich uit over zo’n 40 km2tussen Vannes en Auray in het noorden en Arzon en Sarzeau in het zuiden. Waar je ook kijkt, elke granieten rotspunt die boven de golven uitsteekt, is een lust voor het oog. Het steeds veranderende licht blijft fotografen boeien. Nergens anders vind je zoveel verschillende tinten blauw en groen.

Laat je meenemen door de charmes van dit gebied: het vogelreservaat in de moerassen van Séné, het schiereiland Rhuys, de meanderende Auray, de doorgang naar de oceaan bij Port Navalo, de megaliet van Gavrinis en de Passage de la Jument (waar een van de sterkste getijdenstromingen van Europa kolkt). Neem een kijkje bij de oesterkwekers in dit gebied en geniet van de veelheid aan haventjes en ankerplaatsen, waar traditionele schepen liggen als de sinagot en de guépard. Van Conleau tot Arradon, van de Pointe de Kerners tot die van Bernon, van Port Navalo tot Locmariaquer, ieder landschap hier is onvergetelijk.

 

Reisnummer: DNV15002

Beschikbaarheid: 10 plaatsen

Vertrekdatum: 7 mei 2023

Vertrekhaven: Cherbourg

Inschepen: 20:00 uur

Aankomstdatum: 14 mei 2023

Aankomsthaven: Golf van Morbihan

Ontschepen: 16:00 uur

Prijs: €1200,- per persoon

De maaltijden worden samen om toerbeurt bereid.
Er is ruimschoots de mogelijkheid de bemanning te helpen bij de zeilhandelingen zoals het zetten van de zeilen etc.
Het helpen van de bemanning is vrijblijvend en niet verplicht.
Je hebt geen zeilervaring nodig.

Inclusief:

  • 7 overnachtingen aan boord
  • volpension (maaltijden, koffie, thee en water, we koken samen en om de beurt)
  • havengeld
  • eindschoonmaak
  • dekbedden & handdoeken
  • reisinformatie
  • brandstof

Exclusief:

  • Frisdranken en alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs)

Zeilvakantie Cherbourg – Golf van Morbihan
7 mei 2023 t/m
14 mei 2023