Zeilvakantie Amsterdam Inverness

Zeilen over de Noordzee: Mogelijk reisschema

Dit programma is een leidraad en kan daardoor worden aangepast onder invloed van weer, stroming en vooral de wind. Flexibiliteit is daardoor regel, zeker op deze reis.

Dag 1 : Amsterdam

Op vrijdag 31 maart kunt u inschepen om 18.00 uur en dat betekent dat u vanaf 10.00 uur ’s morgens uw bagage al kunt afgeven en daarna Amsterdam kunt verkennen. Vanaf 18.00 uur kunt u in uw hut terecht en rond 19.00 uur is er vervolgens een gezamenlijke maaltijd. Hierna wordt u geïnformeerd over de komende reis.

Dag 2 en 3: Oversteek  Noordzee

Al heel vroeg in de morgen zo rond 4 uur vertrekken wij over het Noordzee kanaal naar IJmuiden. Weerberichten, wachtindeling, route, zeilzetting, enz. worden ondertussen doorgenomen. Nadat de sluizen gepasseerd zijn worden de zeilen gehesen en beginnen wij met het aller eerste stuk van onze zeilreis over de Noordzee, 220 Nm naar Whitby.

In de loop van de volgende dag ( 3 ) arriveren wij in Whitby, een havenplaats met een heel eerbiedwaardige geschiedenis die helemaal teruggaat tot aan de Middeleeuwen.  Er liggen nog steeds veel vissersschepen in de haven maar ook de Flying Dutchman is inmiddels een bekende verschijning geworden en wordt altijd vriendelijk ontvangen. De haven vormt het hart van de stad en hier vandaan kunt u hele mooie wandelingen maken.

Dag 4: Whitby

Vandaag een rustdag in Whitby. Tijd om dit mooie stadje te bekijken of een mooie wandeling te maken naar de hooggelegen Whitby Abbey waar je een prachtig uitzicht hebt op Whitby. https://www.visitwhitby.com/english-heritage-whitby. Aan het einde van de dag gaat de reis verder.

Dag 4 & 5 Farne eilanden & Holy Island

Onze Zeilreis over de  Noordzee gaat verder en wij verlaten de haven van Whitby en hijsen de zeilen. We gaan naar de Farne eilanden, een uniek natuurgebied  met heel veel vogelsoorten en de grootste populatie (meer dan 3000) van grijze zeehonden in Europa. De Farne eilanden staan ook bekend om de prachtige oude vuurtorens die men daar aantreft.
https://www.naturescanner.nl/europa/verenigd-koninkrijk/farne-eilanden

In de avond gaan we richting het vlakbij gelegen Holy Island, een heel bijzonder eiland op de grens met Engeland. De eigenlijke naam is Lindisfarne en dat is ook de naam van het klooster op het eiland. In 793 werd het klooster geplunderd door de Vikingen.

In de zuidoosthoek van het eiland ligt Lindisfarne Castle op een steile klif, een 16e eeuws kasteel die in het begin van de twintigste eeuw gerestaureerd werd. Het eiland is verbonden met het vasteland door middel van een dam die bij vloed onder water loopt en alleen bereikbaar is bij eb. Het doet denken aan : www.montsaintmichel.nl/

In het prachtige beschutte slenkengebied wordt geankerd en de nacht doorgebracht.

Dag  6 : Stonehaven

Wij starten onze reis en al vroeg hijsen wij de zeilen en gaan we naar het schitterende Stonehaven.
Het een mooi stadje aan de kust met een mooi haventje. Daarnaast heeft het een prachtig klein museum waardoor het enkele jaren geleden nog verkozen is tot de mooiste ‘seaside town‘ van Schotland. Maar ook is het stadje  bekend door het oude Dunnottar Castle dat hier vlakbij staat.

Dag 7 : Buckie

Buckie is een mooie havenplaats waar vroeger vele loggers kwamen. Het is heel bijzonder om te bedenken dat de Flying Dutchman als zeilend visserschip rond 1903 Buckie al aanliep. Nu is het een beetje ingeslapen maar je proeft nog steeds iets van de grandeur van de vroeger zo belangrijke vissershaven.

Dag 8  : Inverness

Na een heerlijk ontbijt varen we door naar Inverness, een mooie stad met alle wonderen van de Hooglanden bij de deur. Bezoek het kasteel van Inverness en de St Andrew kathedraal en kuier daarna langs de oevers van de rivier de Ness, of steek de hangbrug over voor rust en ontspanning op de Ness eilanden.

Dag 9: Inverness

Zeilen over de Noordzee : Helaas is er al een eind gekomen aan onze schitterende Zeilreis en na een zeer uitgebreid ontbijt is het tijd om afscheid te nemen.

Reisnummer: DNV5023

Volgeboekt

Vertrekdatum: 31 maart 2023

Vertrekhaven: Amsterdam

Inschepen: 18:00 uur

Aankomstdatum: 8 april 2023

Aankomsthaven: Inverness

Ontschepen: 10:00 uur

Prijs: Vanaf €925,- per persoon

Aantal dagen: 9

Verschillende hutten

Al onze hutten hebben bedden van minimaal 2.00 x 0.75 en zijn voorzien van eigen douche en toilet. Omdat onze de hutten verschillend van vloer oppervlakte zijn, hebben we ze ingedeeld in twee categorieën.

Standaard hut …………………………… € 925,- per persoon
Standaard plus………………………….. € 1015,- per persoon
1 persoons hut …………………………… € 1385,- Beperkt beschikbaar

Zeilvakantie Amsterdam Inverness
31 maart 2023 t/m
8 april 2023