Zeilen & Wandelen op The Small Isles 2024

Schotland, het paradijs voor wandelaars en zeilers! Wil jij Schotland op zijn allermooist zien én genieten van wandelingen in de prachtige, groene natuur? Tijdens deze trektocht zeilen we naar eilanden in de Inner Hebriden met schitterende wandelroutes! 

Naast zeilers zijn wij, Jan-Willem en Mariëlle, ook fervent wandelaars. De langere wandelingen worden begeleid door ons. Daarnaast is er ook gelegenheid voor kortere wandelingen op eigen gelegenheid. De wandelroutes zijn bekend voor ons maar het kan altijd voorkomen dat we onze reisplanning moeten aanpassen, door bijvoorbeeld de weersvoorspelling, en dat we in een nieuw gebied gaan wandelen. We nemen je graag mee op avontuur om dit met ons te ontdekken! Houdt er rekening mee dat tijdens de wandelingen (hikes) de natuurpaden soms moeilijker begaanbaar zijn en dat je in bergachtig gebied wandeld met stijging en daling.

 • Eiland hoppen
 • Variërende wandelingen van 10 tot 20 km.
 • Hiken op The Small Isles
 • Prachtige natuurreis
 • Wildlife en vogels

DAG 1 – OBAN
Je zeil-wandelavontuur start in Oban. Steady ligt voor je klaar om 14.00 uur aan de North Pier Pontoons. Na de eerste kennismaking en het indelen van de hutten volgt er uitleg over het reilen en zeilen aan boord en een veiligheidsinstructie. Het is voor jezelf en de andere opvarenden belangrijk dat je aanwezig bent bij deze instructies. We zeilen diezelfde middag naar een mooie rustige ankerbaai om te genieten van een heerlijke avondmaaltijd en waar we proosten op een mooie reis!

DAG 2 – TOBERMORY, EILAND MULL
We beginnen de reis rustig zodat iedereen een beetje kan wennen aan elkaar en het schip. We zeilen via de beschutte Sound of Mull naar het kleurrijke plaatsje Tobermory op het eiland Mull. Vanuit Tobermory zijn er een paar mooie korte wandelingen waarvan de routes aan boord liggen. Ook zijn er leuke pubs en winkeltjes waar je in de middag volop van kunt genieten.

DAG 3 – ZEILEN NAAR HET EILAND CANNA
Tijd voor het ruime sop! We zeilen naar Canna, het meest afgelegen eiland van de Small Isles. Vanaf het vaste land kun je Canna niet zien omdat ze verborgen ligt achter de hoge bergen van Rum. Canna is een eiland van grote schoonheid en variëteit, met groene weiden en bossen, wilde heidevelden en aan de noord- en westzijde dramatische kliffen. Er zijn twee fascinerende kerken, een oud kruis, een ontoegankelijk ‘kasteel’ bovenop een grote rots en Canna House – het voormalige huis van folklorist en Gaelic-geleerde John Lorne Campbell.

Dit is een geweldig eiland om te voet te verkennen. De wandeling langs de kustlijn biedt een fantastisch uitzicht op de Buiten-Hebriden, Rum en de Cuillin of Skye, en er zijn een paar fijne zandstranden. Het naburige eiland Sanday is verbonden door een brug en heeft een aantal indrukwekkende kliffen, met twee grote rotspartijen die een ideale basis vormen voor een kolonie papegaaiduikers.

DAG 4 – WANDELING OP CANNA & PUFFINS
Onze eerste lange wandeling is op het eiland Canna. Een gevarieerde wandeling langs kliffen en over heuvels met als highlight de prachtige kliffen van Sanday waar we de papegaaiduikers gaan opzoeken. Met geluk zien we hier ook de grote jager, of skua. Lunchen doen we midden in de natuur uit ons eigen meegenomen lunchbox.

DAG 5 – SKYE, LOCH SCAVAIG & CORUSK
We nemen je mee naar één van de mooiste ankerplekken van de Hebriden. Genesteld aan de voet van Skye’s Cuillins ligt Loch Scavaig. Omringd door indrukwekkende puntige bergtoppen en je ziet hier grote hoeveelheden grijze en gewone zeehonden van zeer dichtbij.

De zeearm Loch Scavaig staat in verbinding met het binnenmeer Loch Corusk. Het is adembenemend om rond Loch Corusk te wandelen. Het meer is zoet water dus ook heerlijk om een verfrissende duik te nemen!

DAG 6 – RUM
We gaan anker op en varen naar het verderop gelegen eiland Rum. Rum is een nationaal natuurreservaat en het grootste eiland van de Small Isles. De beroemdste bewoners van het eiland zijn zeearenden (opnieuw geïntroduceerd in de jaren tachtig), edelherten en de winterharde Rum-pony’s.

We ankeren hier in de natuurlijke baai waar je uitkijkt op het architectonisch Kinloch Castle. Na de lunch is er gelegenheid aan wal te gaan met de bijboot. Er zijn een aantal prachtige wandelroutes op het eiland Rum waardoor je optimaal kunt geniet van het adembenemende berg- en kustlandschap.

DAG 6 – BERGWANDELING RUM
We maken een gezamenlijke wandeling waarin we de heuvels in trekken en dus ook wat hoogtemeters gaan maken. De route brengt ons langs stroompjes en watervallen en eenmaal op de top geniet je van het prachtige landschap. Grote kans dat we edelherten en de zeearend kunnen spotten.

DAG 7 – EIGG EN BEKLIMMEN VAN AN SGURR
Eigg is het tweede grootste en meest bevolkte eiland van de prachtige Small Isles. Eigg wordt gedomineerd door een opmerkelijke verticale bloksteen van An Sgurr. De indrukwekkende top was oorspronkelijk een lavastroom van de vulkaan op Rum zo’n 58 miljoen jaar geleden. De lava volgde een oude rivierbedding en vulde de vallei. In de daaropvolgende miljoenen jaren heeft de peksteenlava, die harder is dan het omringende basalt, de erosie doorstaan en bleef overeind terwijl de omringende rots geleidelijk werd weggesleten. Nu staat de kilometerslange heuvelrug fier overeind, met de top op 393 meter.

De klim naar de top biedt een werkelijk fantastisch uitzicht over de andere Small Isles en over Skye en Ardnamurchan. De route is vrij eenvoudig, maar het laatste gedeelte is een steile klim en moeten we (heel eenvoudig) rotsklimmen langs de kam.

DAG 8 –  MUCK, A DROP IN THE OCEAN
Muck is het kleinste eiland en meet minder dan 4 km bij 2 km. Muck is een prachtig eiland, van vruchtbare velden tot zandstranden en een mooie westkust, het heeft de wandelaar veel te bieden. Wat je zeker moet doen is een bezoekje aan de tearoom voor het overheerlijke huisgemaakte gebak!

Na de gezamenlijke wandeling zeilen we in de namiddag naar het schitterend afgelegen Loch Drumbuie.

DAG 9 – KERRERA
’s Morgens varen we naar het groene paradijs Kerrera met aansluitend een mooie hike op het eiland.  In vergelijking met alle drukte van het nabijgelegen toeristische centrum van Oban, is Kerrera daarentegen erg rustig, landelijk en biedt het een prachtig uitzicht op de omliggende kustgebieden. Auto’s zijn verboden op het eiland, behalve voor de lokale bevolking waardoor het een paradijs voor wandelaars is.  S ‘avonds genieten we van het Captains diner met elkaar.

DAG 10 –  OBAN
Na het ontbijt gaan we anker op en varen in een uurtje terug naar Oban. Na een actieve 10 dagen waarin je genoten hebt van de prachtige groene en waterrijke omgeving nemen we om 10.00 uur afscheid van elkaar.

NB: Tijdens onze reizen worden bestemmingen bepaald aan de hand van het scheepsweerbericht. Bovengenoemd schema is afhankelijk van windrichting en weersomstandigheden, indien nodig wijken we hiervan af.

Reisnummer: DNV6042

Beschikbaarheid: 8 plaatsen

Vertrekdatum: 25 mei 2024

Vertrekhaven: Oban

Inschepen: 10:00 uur

Aankomstdatum: 3 juni 2024

Aankomsthaven: Oban

Ontschepen: 15:00 uur

Prijs: € 2125,- p.p. op basis van gedeelde hut

Aantal dagen: 10 dagen

VOOR WIE IS DEZE REIS

 • Je bent ouder dan 16 jaar
 • Je hebt een goede gezondheid
 • Je houdt van wandelen, hiken en klimmen
 • Actieve vakanties in kleine groepen is echt jouw ding
 • Zeilervaring is niet nodig voor deze reis
 • Perfect voor koppels en solo reizigers

CATERING AAN BOORD
Alle maaltijden aan boord zijn in de prijs inbegrepen, inclusief de bijbehorende drankjes. (thee, koffie, melk, jus d’orange etc.) Bij het diner wordt een glas wijn geserveerd. Tijdens het varen wordt uit veiligheidsoverweging  geen alcohol geschonken. De overige drankjes zijn niet inbegrepen en worden aan het eind van de reis afgerekend.

Onze maaltijden zijn gezond en gevarieerd maar vooral lekker! Ook kunnen we rekening houden met dieetwensen zoals glutenvrij – lactosevrij – vega – koolhydraatarm

INCLUSIEF

 • Crew: kapitein maat/kok
 • Dekbedden, beddengoed en handdoeken
 • Alle maaltijdenen bijbehorende drankjes
 • Gebruik van milieuvriendelijke douchegel + haarshampoo
 • Gebruik van MUSTO BR1 zeilpak (broek + jas) Maat S t/m XXL
 • Reddingsvesten
 • Alle scheeps-, schoonmaak-, reserveringskosten, STO-garantiefonds, BTW

EXCLUSIEF

 • Aan en afreis naar het schip
 • Persoonlijke uitgaven
 • Blikjes frisdrank en alcoholische drankjes aan boord
 • Eventuele extra entreegelden
 • Reis- en/of annuleringsverzekering

Zeilen & Wandelen op The Small Isles 2024
25 mei 2024 t/m
3 juni 2024