Zeilen naar Schotland – Van The Summer Isles naar The Small Isles 2023

DAG 1 – ULLAPOOL

Gelegen aan Loch Broom in de Highland ligt het vissersplaatsje Ullapool.  Je bereikt Ullapool vanaf Inverness met bus of taxi. (De afstand is 72 km en de reisduur met de bus is 1.20 uur.)

Op de 1dag verwachten wij je om 14.00 uur aan boord in de haven van Ullapool. Onder het genot van koffie/thee met sandwiches maken we kennis met elkaar en het schip. We verlaten diezelfde middag Ullapool en zeilen naar een mooie ankerplek waar we ook de nacht doorbrengen. Na het gezamenlijke diner wordt u geïnformeerd over de komende reis.

DAG 2 – SUMMER ISLES

De Summer Isles bestaan uit 15 eilanden, het grootste eiland, Tanera Mòr, is het enige bewoonde eiland. Dit uitzonderlijke landschap wordt beheerd door de Scottish Natural Heritage en zo beschermd tegen ongepaste ontwikkeling. Voor het doorbrengen van de nacht laten we in een beschutte ankerbaai ons anker vallen.

DAG 3 – LOCH TORRIDON, LOCH SHEILDAIG

Het meest spectaculaire berglandschap van Schotland vind je in Loch Torridon. Vanaf de ankerplek kunnen we met de bijboot naar het pittoreske dorpje van dit gebied, Shieldaig. Vanuit Shieldaig is er een wandeling naar het schiereiland An Aird,. Op deze wandelroute zijn er veel mooie plekken van de kustlijn te bewonderen en wie weet spot je otters en reigers.

https://www.walkhighlands.co.uk/torridon/Shieldaig.shtml (2 uur, zwaarte wandeling: middel)

DAG 4 – RONA

Het eiland Rona ligt aan de Oostzijde van Skye. Het eiland wordt beheerd door een jong echtpaar en er zijn enkele vakantiewoningen die zij verhuren.

Het is fantastisch om een hert te spotten, die hier veel voorkomen, en het eiland heeft vanaf de top een fabelachtig uitzicht.

DAG 5 – PLOCKTON

Onbetwist het aantrekkelijkste dorpje van het gebied. Plockton wordt beheerd door de National Trust conservation en haar natuurlijke haven geeft een goede bescherming is bijna alle weercondities.

DAG 6 –  SKYE, LOCH NA DAL

Vanuit Plockton naar de versmalling, Kyle Rhea, is spectaculair vanwege de stroming. Eenmaal door het stroomgebied kunnen we weer zeil zetten en zijn er verschillende opties waar we de nacht doorbrengen. Loch na dal op Skye is een van onze favoriete plekjes. Een prachtige ankerbaai en een sfeervolle pub.

DAG 7 – THE SMALL ISLES

Na Skye zeilen we door naar een van de ‘The Small Isles; Rum, Canna, Eigg en Muck. Welk eiland we bezoeken is afhankelijk van de windrichting zodat we de nacht rustig kunnen doorbrengen. Informatie over deze prachtige eilandengroep vind je op deze pagina: https://steady-sailing.com/vaargebied/

DAG 8 – TOBERMORY

Dit wordt een prachtige zeildag naar Tobermory, het kleurrijk plaatsje op het eiland Mull.

We zullen hier wat later aankomen maar de volgende morgen is er volop gelegenheid om Tobermory te bezichtigen. Ook een goede plek voor souveniertjes voor thuis!

DAG 9 – KERRERA 

Na het verkennen van Tobermory zeilen we door de Sound of Mull naar het groene paradijs Kerrera. Hier genieten we op onze ankerplek van onze laatste avond met elkaar tijdens het captains diner!

DAG 10 – OBAN

Na het ontbijt gaan we anker op en varen in een uurtje terug naar Oban. Na een actieve 10 dagen waarin je genoten hebt van de prachtige groene en waterrijke omgeving nemen we om 10 uur afscheid van elkaar.

Tijdens onze reizen worden bestemmingen bepaald aan de hand van het scheepsweerbericht. Zo geniet je optimaal van een relaxte vakantie en je zal volop genieten van de prachtige natuur.

Reisnummer: DNV6027

Beschikbaarheid: 8 plaatsen

Vertrekdatum: 12 juli 2023

Vertrekhaven: Ullapool

Inschepen: 14:00 uur

Aankomstdatum: 21 juli 2023

Aankomsthaven: Oban

Ontschepen: 10:00 uur

Prijs: €1850,- volpension

Aantal dagen: 10 dagen

Zeilen naar Schotland – Van The Summer Isles naar The Small Isles 2023
12 juli 2023 t/m
21 juli 2023