Zeilen naar Schotland – van the Small Isles naar the Summer Isles 2023

DAG 1 – OBAN

Op de 1dag verwachten wij je om 14.00 uur aan boord in Oban. Steady ligt op je te wachten in de jachthaven aan de North Pier, slechts 300m verwijderd van het treinstation. Onder het genot van koffie/thee met sandwiches maken we kennis met elkaar en het schip. We verlaten diezelfde middag Oban en zeilen naar een mooie ankerplek waar we ook de nacht doorbrengen. Na het gezamenlijke diner wordt u geïnformeerd over de komende reis.

DAG 2 – TOBERMORY

Dit wordt een prachtige zeildag naar Tobermory, het kleurrijk plaatsje op het eiland Mull.

We zullen hier in de middag aankomen maar er is nog voldoende tijd om dit kleurrijke plaatsje te bezichtigen.

DAG 3 – RUM

We verlaten Tobermory en zeilen naar Rum, het grootste eiland van de Small Isles. Met uitzicht op Kinloch Castle brengen we hier de nacht door achter ons anker.

DAG 4 – SKYE, LOCH NA DAL 

Op deze dag is er in de ochtend en voormiddag tijd om te wandelen op Rum en Kinloch Castle te bezoeken. In de namiddag gaan we anker op en zeilen we naar Isle of Skye waar we in de avond aankomen. Loch na dal op Skye is een van onze favoriete plekjes. Een prachtige ankerbaai en een sfeervolle pub.

DAG 5 – PLOCKTON

Vanuit Loch na Dal varen we naar de versmalling, Kyle Rhea, dit is heel spectaculair vanwege de sterke stroming. Eenmaal door het stroomgebied kunnen we weer zeil zetten en varen door naar Plockton, onbetwist het aantrekkelijkste dorpje van het gebied. Plockton wordt beheerd door de National Trust conservation en haar natuurlijke haven geeft een goede bescherming is bijna alle weercondities.

DAG 6 – RONA

Het eiland Rona ligt aan de Oostzijde van Skye. Het eiland wordt beheerd door een jong echtpaar en er zijn enkele vakantiewoningen die zij verhuren.

Het is fantastisch om een hert te spotten, die hier veel voorkomen, en het eiland heeft vanaf de top een fabelachtig uitzicht.

DAG 7 – LOCH TORRIDON, LOCH SHEILDAIG

Het meest spectaculaire berglandschap van Schotland vind je in Loch Torridon. Vanaf de ankerplek kunnen we met de bijboot naar het pittoreske dorpje van dit gebied, Shieldaig. Vanuit Shieldaig is er een wandeling naar het schiereiland An Aird,. Op deze wandelroute zijn er veel mooie plekken van de kustlijn te bewonderen en wie weet spot je otters en reigers.

https://www.walkhighlands.co.uk/torridon/Shieldaig.shtml (2 uur, zwaarte wandeling: middel)

DAG 8 – SUMMER ISLES

De Summer Isles bestaan uit 15 eilanden, het grootste eiland, Tanera Mòr, is het enige bewoonde eiland. Dit uitzonderlijke landschap wordt beheerd door de Scottish Natural Heritage en zo beschermd tegen ongepaste ontwikkeling. Voor het door brengen van de nacht laten we in een beschutte ankerbaai ons anker vallen.

DAG 9 – ULLAPOOL

Gelegen aan Loch Broom in de Highland ligt het vissersplaatsje Ullapool. Hier komen we s’middags aan zodat u nog alle tijd heeft om het plaatsje te bezichtigen.

DAG 10 – ULLAPOOL

Na een actieve 10 dagen waarin je genoten hebt van de prachtige groene en waterrijke omgeving nemen we om 10.00 uur afscheid van elkaar.

Reisnummer: DNV6025

Beschikbaarheid: 4 plaatsen

Vertrekdatum: 10 juni 2023

Vertrekhaven: Oban

Inschepen: 14:00 uur

Aankomstdatum: 19 juni 2023

Aankomsthaven: Ullapool

Ontschepen: 10:00 uur

Prijs: €1850,- volpension

Aantal dagen: 10 dagen

Zeilen naar Schotland – van the Small Isles naar the Summer Isles 2023
10 juni 2023 t/m
19 juni 2023