Zeilen naar Schotland – ontdek de Outer Hebriden 2023 2

DAG 1 – ULLAPOOL
Gelegen aan Loch Broom in de Highland ligt het vissersplaatsje Ullapool. Je bereikt Ullapool vanaf Inverness met bus of taxi. (De afstand is 72 km en de reisduur met de bus is 1.20 uur.)

Op de 1e dag verwachten wij je om 14.00 uur aan boord. Onder het genot van koffie/thee met sandwiches maken we kennis met elkaar en het schip. We verlaten diezelfde middag Ullapool en zeilen naar een mooie ankerplek waar we ook de nacht doorbrengen. Na het gezamenlijke diner wordt u geïnformeerd over de komende reis.

DAG 2 – THE SUMMER ISLES
De Summer Isles bestaan uit 15 eilanden, het grootste eiland, Tanera Mòr, is het enige bewoonde eiland. Dit uitzonderlijke landschap wordt beheerd door de Scottish Natural Heritage en zo beschermd tegen ongepaste ontwikkeling. Voor het door brengen van de nacht laten we in een beschutte ankerbaai ons anker vallen.

DAG 3 – STORNOWAY, LEWIS
Een flinke zeildag naar de hoofdplaats van de Outer Hebrides.

DAG 4 – LOCH ERISORT, OOST LEWIS
Na een ochtend in Stornoway varen we naar het zuidelijker gelegen Loch Erisort. Op zoek naar een beschutte ankerbaai kun je volop genieten van de ruige kusten en wildlife.

DAG 5 – SHIANT ISLANDS
Deze drie onbewoonde eilanden zijn een fascinerende bestemming waar we alleen met gunstige wind heen zeilen. Het is toegestaan om de eilanden te betreden en tijdens een wandeling kun je het mooie uitzicht bewonderen. De Shaint is de broedplaats voor maar liefst 240000 papegaaiduikers. Deze grappig uitziende vogels kun je op het land op hele korte afstand benaderen dus camera mee! Een absolute must voor vogelliefhebbers.

DAG 6 – LOCH BROOM
We zeilen naar Loch Broom terug op de Noordwestkust van Schotland. Afhankelijk van de windrichting kiezen we een beschutte ankerplek. In het Loch hebben we uitzicht op het mooie zachte landschap. Op onze laatste avond genieten we hier van het Captains diner.

DAG 7 – ULLAPOOL
Na het ontbijt gaan we anker op en varen in een uurtje terug naar Ullapool. Na een actieve 7 dagen waarin je genoten hebt van de prachtige groene en waterrijke omgeving nemen we om 10.00 uur afscheid van elkaar.

Tijdens onze reizen worden bestemmingen bepaald aan de hand van het scheepsweerbericht. Zo geniet je optimaal van een relaxte vakantie en je zal volop genieten van de prachtige natuur.

Reisnummer: DNV6035

Beschikbaarheid: 8 plaatsen

Vertrekdatum: 1 juli 2023

Vertrekhaven: Ullapool

Inschepen: 12:00 uur

Aankomstdatum: 7 juli 2023

Aankomsthaven: Ullapool

Ontschepen: 10:00 uur

Prijs: €1350,- volpension

Aantal dagen: 7 dagen

Zeilen naar Schotland – ontdek de Outer Hebriden 2023 2
1 juli 2023 t/m
7 juli 2023