Zeilen naar Schotland – Inner Hebrides, betoverende Schotse eilanden 2023

Vaar met Steady aan de westkust van Schotland en ontdek één van de meest verbluffende vaargebieden ter wereld. Tijdens een zeilvakantie in de Hebriden, waarin we niet volgens een specifieke route varen, valt er veel te beleven. Van gezellige havenplaatsjes tot afgelegen ankerplaatsen, prachtige lange zandstranden en een rijk wildlife, kortom er is voldoende te doen of te zien.

Op de 1dag verwachten wij je om 14.00 uur aan boord in Oban. Steady ligt op je te wachten in de jachthaven aan de North Pier, slechts 300m verwijderd van het treinstation. Onder het genot van koffie/thee met sandwiches maken we kennis met elkaar en het schip. We verlaten diezelfde middag Oban en zeilen naar een mooie ankerplek waar we ook de nacht doorbrengen. Na het gezamenlijke diner wordt u geïnformeerd over de komende reis.

Reisplanning. We varen niet volgens een vaste planning, dat laten we door de wind bepalen. Maar wat valt onder de mogelijkheden?

Wanneer we vanuit Oban in westelijke richting door de Sound Of Mull varen, kun je voorbij Ardnamurchan Point van koers veranderen naar het noorden of zuiden of naar het westen naar Barra en verder.

Met een zuidelijke koers volgen we de majestueuze kustlijn van Mull langs Treshnish en verder naar Staffa. Een bezoek aan de grot van Fingal is een must, maar de landing is sterk afhankelijk van de deining.

Verderop ligt het heilige eiland Iona waar de resonantie van Columba voortleeft. Wanneer we door varen passeren we Torrans Rocks en in het zuiden ligt Colonsay. Hier kunnen we voor de nacht langs de pier en wanneer je het eiland op gaat kun je een ​​aantal geweldige ales proeven van de kleinste eilandbrouwerij ter wereld.

De noordelijke route brengt Steady ​​naar de meer afgelegen Hebriden-eilanden. Rhum, verreweg het grootste eiland, bezit een cluster van formidabele vulkanische toppen. Askival (Ash Mountain) de hoogste top, domineert het landschap en de naam zelf komt van de Vikingen die zich hier ooit vestigden.

Als we geluk hebben met rustig weer, nemen we je mee naar één van de meest geweldige ankerplaatsen ter wereld. Genesteld aan de voet van Skye’s Cuillins ligt Loch Scavaig. Een zeearm verbindt het Loch met het water van Loch Corusk dat hier prachtig naar binnen stroomt. Het is adembenemend op rond Loch Corusk te wandelen.

Eigg, dat slechts 5 bij 3 mijl meet, is verreweg het meest levendige, dichtbevolkte en gastvrije eiland van the Small Isles. Vanaf de An Sgurr, 393 meter, heb je een prachtig uitzicht op Muck en Rhum. Canna is in veel opzichten het mooiste van the Small Isles. met zijn hoge basaltkliffen die de thuisbasis zijn van een kolonie papegaaiduikers. Breng tijd door op de rand van de klif terwijl ze van heel dichtbij voor je zweven en verderop wegschieten om meer paling te vangen.

Na het ankeren voor de nacht, kunt u zich overgeven aan de rust van het eiland, je kunt hier heerlijk wandelen, vogels kijken en genieten van het landschap en de gastvrijheid van dit eilandgemeenschap.

Overal waar Steady heen zeilt, zal je merken dat elk eiland een aantal goede korte wandelingen biedt van ongeveer een uur voordat je vertrekt en op weg gaat naar een nieuwe ankerplaats.

Jachthavens zijn er meestal niet op deze eilanden dus liggen we achter ons eigen anker en gebruiken de bijboot om de eilanden te bezoeken. Deze reis is voor diegene die van wandelen, wildlife en natuurschoon houdt een echte aanrader!

Tijdens onze reizen worden bestemmingen bepaald aan de hand van het scheepsweerbericht. Zo geniet je optimaal van een relaxte vakantie en je zal volop genieten van de prachtige natuur.

Reisnummer: DNV6032

Beschikbaarheid: 8 plaatsen

Vertrekdatum: 26 augustus 2023

Vertrekhaven: Oban

Inschepen: 14:00 uur

Aankomstdatum: 1 september 2023

Aankomsthaven: Oban

Ontschepen: 10:00 uur

Prijs: €1350,- volpension

Aantal dagen: 7 dagen

Zeilen naar Schotland – Inner Hebrides, betoverende Schotse eilanden 2023
26 augustus 2023 t/m
1 september 2023