Zeilen naar Schotland – De oversteek 2023

Dag 1 – Inschepen in Medemblik
Op zaterdag 22 April 12.00 uur start jouw avontuur! We besteden deze middag aan kennismaking, veiligheid aan boord en alles wat je moet weten over het schip. Ook wordt je geïnformeerd over de komende reis. In de namiddag of de volgende ochtend zetten we zeil richting de Noordzee.

Dag 2 en 3: Oversteek Noordzee
We zetten koers richting het Engelse kustplaatsje Whitby. In de loop van de 3edag arriveren we in het Engelse havenplaatsje, bekend van graaf Dracula en ontdekkingsreiziger James Cook . (250nm.)

Dag 4: Rustdag in Whitby
Dag 4 is een rustdag en heb je alle tijd om dit mooie stadje te bezichtigen. Bekijk Whitby Abbey, het museum van James Cook en strijk daarna neer op een terrasje in de oude sfeervolle stad!

Voor meer informatie over Whitby: https://www.visitwhitby.com/english-heritage-whitby

Dag 5 en 6: Op zeil naar Lindesfarne (Holy Island) (85nm.)
De 5e dag vertrekken we uit Whitby en hebben we een zeiltraject van 85 nm. naar LIndesfarne. In de loop van dag 6 zullen we aankomen bij Lindesfarne, ook wel Holy Island genoemd. Een baai met een indrukwekkend grote zeehonden populatie. Hier kunnen we met de dinghy het eiland bezoeken. Er zijn resten van een oud klooster uit 635, Lindisfarne Priory, en op een steile klif staat een 16e -eeuws kasteel, Lindesfarne castle. In het prachtige beschutte slenkengebied wordt geankerd en de nacht doorgebracht.

Dag 7 en 8: 175 mijl naar Inverness
We gaan anker op en maken ons klaar voor de 175 nm naar Inverness. In de loop van dag 8 komen we aan in Inverness.

Dag 9: Bezoek aan Inverness
Vandaag heb je de tijd om de hoofdstad van de Schotse Hooglanden te bezoeken. Inverness heeft veel bezienswaardigheden zoals Inverness Castle en het Culloden Battlefield. Maar je kunt natuurlijk ook whisky gaan proeven bij een distilleerderij.

We sluiten de avond gezamenlijk af tijdens het captains diner en voor wie nog energie over heeft na deze dag moet Hootananny, de leukste pub van de stad, nog even in!

Dag 10: Uitschepen
Helaas is er een einde gekomen aan deze mooie reis! Op deze laatste dag nemen we na het ontbijt om 10.00 uur afscheid van elkaar.

Reisnummer: DNV6020

Beschikbaarheid: 6 plaatsen

Vertrekdatum: 22 april 2023

Vertrekhaven: Medemblik

Inschepen: 12:00 uur

Aankomstdatum: 1 mei 2023

Aankomsthaven: Inverness

Ontschepen: 10:00 uur

Prijs: €1350,- volpension

Aantal dagen: 10 dagen

Zeilen naar Schotland – De oversteek 2023
22 april 2023 t/m
1 mei 2023