Zeilen naar Schotland – Caledonian Canal & Lochs 2023

Dag 1– Je vakantie begint in de historische stad Inverness, een mooie stad met veel bezienswaardigheden. Steady heeft een ligplaats op het Caledonian Canal in Muirtown Marina. Hier komt u om 12.00 uur aan boord.

Dag 2– Vandaag varen we over Loch Ness tot Fort Augustus. Dit gezellige dorpje met leuke pubs wordt zomers overspoeld met toeristen die natuurlijk allemaal op zoek gaan naar het monster van Loch Ness.

Dag 3– Een lange vaardag voor de boeg met veel sluizen maar wel het mooiste deel van de route! We zijn de hele dag onderweg en eindigen in Gairlochy.

Dag 4– Nog 1 dag varen op het Caledonian Canal. We krijgen zicht op de Ben Nevis, de hoogste berg van Groot- Brittannië. Aan het einde van dag liggen we bij de Neptune’s staircase, een indrukwekkende sluizentrap waarin we maar liefst 19 meter naar beneden worden gebracht.

Dag 5– Tijd om de zeilen te hijsen! We verlaten het kanaal en overnachten achter eigen anker in Loch a’Choir, gelegen in Loch Linnhe. Je zal genieten van de groene omgeving. De omringende heuvels in dit Loch nodigen je uit om even flink de benen te strekken!

Dag 6– Op onze laatste dag zetten we koers naar Kerrera. In vergelijking met alle drukte van het nabijgelegen toeristische centrum van Oban, is Kerrera daarentegen erg rustig, landelijk en biedt het een prachtig uitzicht op de omliggende kustgebieden. Auto’s zijn verboden op het eiland, behalve voor de lokale bevolking waardoor het een paradijs voor wandelaars is. Voor een wandeling over het eiland is in de namiddag ruimschoots de gelegenheid. S ‘avonds genieten we van het Captains diner met elkaar.

Dag 7– Na een uitgebreid ontbijt varen we de het laatste stuk naar de jachthaven van Oban. Na een afwisselende trektocht nemen we om 10.00 uur afscheid van elkaar.

Reisnummer: DNV6021

Beschikbaarheid: 8 plaatsen

Vertrekdatum: 3 mei 2023

Vertrekhaven: Inverness

Inschepen: 12:00 uur

Aankomstdatum: 9 mei 2023

Aankomsthaven: Oban

Ontschepen: 10:00 uur

Prijs: €1350,- volpension

Aantal dagen: 7 dagen

Zeilen naar Schotland – Caledonian Canal & Lochs 2023
3 mei 2023 t/m
9 mei 2023