Zeil Muziekreis – Folk & Whisky

Schotland Folk & Whisky

Deze reis onderscheidt zich van andere reizen omdat niets hoeft of vooraf vaststaat. Op deze reis gaan er professionele muzikanten mee die anderen kunnen inspireren en waarvan we kunnen genieten met een glas whisky in de hand. Elke dag live muziek met onze muzikanten, die er naar hartenlust op los spelen en jammen, ‘s avonds in de lokale pub of op het schip. Iedereen die folkmuziek, whisky en Schotland een warm hart toedraagt, kan meedoen en meegaan. We zeilen naar de mooiste plekjes van Schotland.

Onze Muzikanten

Joost groeide op in een artistiek milieu, en speelt vanaf zijn kindertijd viool, in het begin bijgebracht door zijn moeder, later conservatorium geschoold. Al heel vroeg was er grote interesse in alles wat met folkmuziek, bluegrass, country te maken had, en er kwamen ook steeds meer snaarinstrumenten bij.  In 2008 was hij officieel finalist bij de Nashville Fiddle Championships in Nashville, Tennessee (meer dan 100 deelnemers uit de hele wereld). Joost heeft meegewerkt aan een groot aantal muziek – en muziektheater producties, meestal als solist op viool maar ook op andere snaarinstrumenten.

Reisschema

Wij beginnen onze Schotland Folk & whisky reis in Oban, een gezellig vissersplaatsje gelegen in en aan een schitterende baai. Hier bevindt zich ook de beroemde Oban Whisky distilleerderij waaraan een bezoek meer dan waard is. U maakt kennis met de bemanning en met de andere gasten tijdens een heerlijk welkomstdiner met een muzikale noot.
Behalve de muziek en whisky is ook zeilen een belangrijk programmapunt op deze reis. Om zoveel mogelijk plekken onder zeil te bereiken is flexibiliteit in het programma belangrijk. De route wordt tijdens de reis bepaald afhankelijk van de weersomstandigheden.

Mogelijke bestemmingen:

Tobermory:
Het schilderachtige Tobermory is de grootste plaats op het eiland Mull. Het is een charmante kleine plaats met vrolijk gekleurde huizen en een reeks aan kleine bedrijfjes zoals onder andere een chocolaterie, bakkerij, kaarsenmaker, zilversmid, kunstgalerie en een pottenbakker. Tobermory is ook bekend vanwege haar kunstcentra’s, een klein theatergezelschap en enkele goede pubs en eetgelegenheden. En natuurlijk kunt u de beroemde Tobermory whisky distilleerderij bezoeken op onze reis. Rondom de natuurlijke baai zijn een aantal prachtige wandelingen te maken.

Staffa/Iona:
Het onbewoonde eiland Staffa is beroemd om Fingal’s grot en het basaltgesteente dat overal op het eiland te zien is. De ontzagwekkende, op een kathedraal lijkende grot, is 70m lang en 20 m hoog. Deze plek heeft Mendelsohn geïnspireerd tot de “Hebridean Ouverture”. Het is een onvergetelijke ervaring om met de zodiac naar dit afgelegen stuk rots te varen. Op Staffa komen ook papegaaiduikers voor.
Aan de Zuid-West punt van Mull ligt het kleine eiland Iona. In het Gealic/keltisch: Chaluim Chille, het eiland van Colm Cille, een Ierse priester en prins die later Sint Columba zou worden. Dit kleine eiland heeft een unieke plaats in de geschiedenis van Schotland. Het ontsteekt de fantasie van duizenden die hier elk jaar naartoe reizen zoals monniken, pelgrims, clanhoofden en koningen. Tijdens de zeiltocht van het ene eiland naar het andere zien we naast de prachtige natuur ook mogelijk reuzenhaaien, dwergvinvissen en dolfijnen.

Jura:
Het eiland Jura is een paradijs van ongeschonden wildernis en natuurlijke schoonheid. De naam Jura komt uit het oud-Noors en betekent ‘Herteneiland’, nog altijd een toepasselijke naam omdat de 5.500 herten de menselijke populatie van 180 overtreffen. De Jura distilleerderij ligt in het plaatsje Craighouse, aan het einde van de steiger waar wij met de Flying Dutchman aan zullen leggen.

Small Isles: Muck, Eigg, Canna en Rum.
De vier “Small Isles” is een groepje eilanden gelegen ten zuiden van Skye, elk met hun eigen karakter maar stuk voor stuk ongelofelijk mooi. Zowel op het land als voor de kust is de natuur adembenemend. Van walvissen en dolfijnen tot otters, zeehonden en zeearenden, als je goed oplet kun je ze hier spotten.

Islay:
Islay dankt haar roem aan de 9 distilleerderijen, die miljoenen liters vloeibaar goud produceren. Vanwege de diverse belastingen die op alcohol geheven worden, wordt wel gezegd dat dit het zwaarst belastte deel van Groot Brittannië is. De grootste haven van Islay is Port Ellen, in het zuiden van Islay. Hier vind u binnen loopafstand de distilleerderijen van Port Ellen, Laphroaig, Lagavullin en Ardbeg. Veel distilleerderijen liggen aan het water, hierdoor hebben wij de mogelijkheid deze te bezoeken met het schip.

Op de laatste avond zijn wij terug in Oban, waar na een mooie avondmaaltijd genoeg tijd is nog een pub te bezoeken. het was een geweldige en afwisselende week waar we op een unieke manier het betoverende Schotland hebben gezien. Na een uitgebreid ontbijt is het tijd om afscheid van elkaar te nemen.

Reisnummer: DNV5042

Beschikbaarheid: 20 plaatsen

Vertrekdatum: 12 mei 2024

Vertrekhaven: Oban

Inschepen: 18:00 uur

Aankomstdatum: 17 mei 2024

Aankomsthaven: Oban

Ontschepen: 10:00 uur

Prijs: Vanaf €995,- per persoon

Aantal dagen: 6

Verschillende hutten

Al onze hutten hebben bedden van minimaal 2.00 x 0.75 en zijn voorzien van eigen douche en toilet. Omdat onze de hutten verschillend van vloer oppervlakte zijn, hebben we ze ingedeeld in twee categorieën.

Standaard hut  ………………………… € 995,- per persoon
Standaard plus………………………… € 1095,-per persoon
Eénpersoons hut……….…………….. € 1495,- ( beperkt beschikbaar)

Zeil Muziekreis – Folk & Whisky
12 mei 2024 t/m
17 mei 2024