Wick – Orkney – Buiten-Hebriden – Oban

Als zeilschip zijn wij in grote mate afhankelijk van het weer. Onderstaand programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en vooral de wind. Dit kan betekenen dat wij havens overslaan of andere havens aanlopen dan hieronder beschreven staan. Flexibiliteit is de regel, zeker op deze reis!

Dag 1: Welkom

Vanaf 18:00 uur bent u welkom aan boord en maakt u kennis met de bemanning en medepassagiers. U heeft de tijd om het schip te verkennen en u te installeren. Na het welkomstdiner volgt een introductie van de kapitein over het reilen en zeilen aan boord en wordt het plan voor de komende dagen doorgesproken.

Dag 2 en 3: Kirkwall

In de ochtend vertrekken wij uit Wick en zetten koers naar de Orkney eilanden, ooit onderdeel van het Vikingrijk. De Orkney eilanden is een groep van ongeveer 200 eilanden en eilandjes waarvan er zo’n 20 bewoont zijn. Onze eerste bestemming is Kirkwall, de hoofdstad, gelegen op het grootste eiland: Mainland. De naam Kirkwall stamt uit de tijd dat de vissersschepen tegen de muur van de kerk aanlegden, deze kerk staat er niet meer.

Al in de steentijd leefden er mensen op Orkney, de overblijfselen hiervan ziet men tot vandaag de dag. Skara Brae, de Stones of Stenness, de Ring of Brodgar en de Ness of Brodgar zijn werelderfgoed en te bezoeken tijdens onze tijd op de Orkneys. Ook Whiskyliefhebbers zijn op de Orkney-eilanden op de juiste plaats, zowel de Scapa als de Higlandpark distileerderij bevinden zich in de buurt van Kirkwall. Op dag 3 vertrekken wij aan het einde van de middag richting Stornoway

Dag 4 en 5: Stornoway

Vandaag komen wij aan het eind van de middag aan in Stornoway, de hoofdstad van het grootste eiland van de Hebriden, Harris & Lewis. Harris & Lewis is een eiland waarvan het noordelijke deel Lewis heet en het zuidelijke deel Harris, de grens is echter niet duidelijk getrokken. Als het programma het toelaat blijven wij hier een dag liggen zodat er genoeg tijd is de eilanden te verkennen.

Dag 6: Portree

Wij vertrekken ’s ochtends vanuit Stornoway richting Portree op het eiland Skye. Skye is erg geliefd bij toeristen door het fantastische landschap en prachtige uitzicht vanuit de kust. Portree zelf is een pittoresk plaatsje aan een beschutte baai waar wij voor anker zullen gaan. De huizen zijn allemaal bont gekleurd en geven het geheel een gezellige uitstraling.

Dag 7: Rum

Wij varen vandaag via de oostkant langs het eiland Skye richting Rum, een van de 4 “Small Isles”. Onderweg is er genoeg te zien. Van de Skye bridge waar we maar net onderdoor passen tot de zeearenden in de Kyle Rhea. Wij komen aan op het eiland Rum, een eiland met een prachtige natuur en een interessante geschiedenis en een kleine gemeenschap van 35 inwoners. Aan het einde van de baai staat het beroemde “Kinloch-castle” gebouwd door de Bullocks, een rijke familie die het hele eiland bezaten. Als je door de ramen gluurt krijg je een idee van hoe het er ooit binnen uit heeft gezien.

Dag 8: Tobermory

Vandaag is de afstand die we varen niet zo groot en we komen dan ook aan het begin van de middag aan in Tobermory. Het is een charmante kleine plaats met vrolijk gekleurde huizen en een reeks aan kleine bedrijfjes zoals onder andere een chocolaterie, bakkerij, kaarsenmaker, zilversmid, kunstgalerie en een pottenbakker. Tobermory is ook bekend vanwege haar kunstcentra’s, een klein theatergezelschap en enkele goede pubs en eetgelegenheden. En natuurlijk kunt u de beroemde Tobermory whisky distilleerderij bezoeken. Om de baai heen zijn een aantal schitterende wandelingen.

Dag 9: Oban

Vanuit Tobermory is het nog een paar uur varen naar Oban, onderweg komen we langs het prachtig gerestaureerde Duart Castle. Oban is een schitterend gelegen stad aan de voet van het Lorn-gebergte. Hoog boven de stad staat McCaighs Tower, een negentiende -eeuwse replica van het Colosseum. Oban wordt wel de parel van de west highlands genoemd, met zijn kronkelige straatjes en schilderachtige baai vol met jachten, veerboten en kleine vissersbootjes. De Flying Dutchman ligt Bij de noordpier, op nog geen honderd meter van de beroemde Oban whisky distilleerderij.

Dag 10:

Helaas is er een eind gekomen aan deze schitterende zeilreis en na een uitgebreid ontbijt is het tijd om afscheid te nemen.

Reisnummer: DNV5039

Beschikbaarheid: 20 plaatsen

Vertrekdatum: 5 april 2024

Vertrekhaven: Wick

Inschepen: 18:00 uur

Aankomstdatum: 14 april 2024

Aankomsthaven: Oban

Ontschepen: 10:00 uur

Prijs: Vanaf €1425,- per persoon

Aantal dagen: 10

Verschillende hutten

Al onze hutten hebben bedden van minimaal 2.00 x 0.75 en zijn voorzien van eigen douche en toilet. Omdat onze de hutten verschillend van vloer oppervlakte zijn, hebben we ze ingedeeld in twee categorieën.

Standaard hut …………………………… € 1425,- per persoon
Standaard plus………………………….. € 1585,- per persoon
1 persoons hut …………………………… € 2095,- Beperkt beschikbaar

Wick – Orkney – Buiten-Hebriden – Oban
5 april 2024 t/m
14 april 2024