Wandelen en zeilen

DAG 1 – OBAN

Op de 1e dag verwachten wij je om 14.00 uur aan boord. We vertrekken uiterlijk om 16.00 uur uit Oban. Als u aan boord komt delen we de hutten in en geeft de schipper uitleg over het reilen en zeilen aan boord en een veiligheidsinstructie. Het is voor uzelf en de andere opvarenden belangrijk dat u hierbij aanwezig bent. We zeilen naar een mooie rustige ankerbaai waar we overnachten. Na de avondmaaltijd wordt u geïnformeerd over de komende reis.

DAG 2 – ZEILDAG NAAR TOBERMORY, EILAND MULL

We zeilen deze dag van Oban naar Tobermory op het eiland Mull. Tobermory is een kleurrijk plaatsje waar veel te beleven valt. Leuke pubs en winkeltjes waar je in de middag volop van kunt genieten.

DAG 3 – ‘THE FOSSIL TREE AND BURG WALK’ OP HET EILAND MULL 18 KM | 5-7 UUR

In de vroege ochtend zal een taxibusje ons naar de start van deze lange hike brengen en ook weer ophalen.

DAG 4 – ZEILEN NAAR HET EILAND CANNA

Canna is het meest afgelegen eiland van de Small Isles, verborgen voor het vasteland door de grote bergen van Rum. Het is een eiland van grote schoonheid en variëteit, met groene weiden en bossen, wilde heidevelden en aan de noord- en westzijde dramatische kliffen. Er zijn twee fascinerende kerken, een oud kruis, een ontoegankelijk ‘kasteel’ bovenop een grote rots en Canna House – het voormalige huis van folklorist en Gaelic-geleerde John Lorne Campbell.

Dit is een geweldig eiland om te voet te verkennen. De wandeling langs de kustlijn biedt een fantastisch uitzicht op de Buiten-Hebriden, Rum en de Cuillin of Skye, en er zijn een paar fijne zandstranden. Het naburige eiland Sanday is verbonden door een brug en heeft een aantal indrukwekkende kliffen, met twee grote rotspartijen die een ideale basis vormen voor een kolonie papegaaiduikers.

DAG 5 – CANNA, HIKE NAAR HET EILAND SANDAY EN DE PAPEGAAIDUIKERS 12 KM| 3,5 UUR

Na de wandeling naar de papegaaiduikers varen we s’middags naar het eiland Rum.

Isle of Rum is het grootste eiland van de Small Isles. Het eiland is prachtig wild en ruig, gedomineerd door de torenhoge bergen van de Rum Cuillin – een miniatuurversie van de Cuillin van Skye. Het gebied rond Kinloch Village is in handen is van de lokale bevolking, terwijl het resterende land in handen is van Scottish Natural Heritage.

DAG 6 – RUM, ‘NORTH SIDE TRAIL’ (5,5 KM | 1,5 UUR) & RONDLEIDING IN KINLOCH CASTLE

Optie 2 is een lange hike naar Kilmory Bay. Dit is een wandeling van 18,5 km | 5 uur

DAG 7 – ZEILDAG NAAR EIGG EN BEKLIMMEN VAN AN SGURR 8 KM| | 3-4 UUR

Eigg is het tweede grootste en meest bevolkte eiland van de prachtige Small Isles. Eigg wordt gedomineerd door het opmerkelijke verticale bloksteen van An Sgurr. Na tientallen jaren problemen met verschillende landeigenaren, werd Eigg uiteindelijk gekocht door de Eigg Trust in 1997 – een samenwerking tussen de bewoners van Eigg, de Scottish Wildlife Trust en Highland Council.

DAG 8 – ZEILDAG NAAR HET EILAND MUCK EN HIKE OP MUCK 7 KM | 2.5 UUR

Muck is het kleinste eiland en meet minder dan 4 km bij 2 km. Muck is een prachtig eiland, van vruchtbare velden tot zandstranden en een mooie westkust, het heeft de wandelaar veel te bieden. Wat je zeker moet doen is een bezoekje aan de tearoom voor het overheerlijke huisgemaakte gebak!

Na de hike zeilen we naar het schitterend afgelegen Loch Drumbuie.

DAG 9 – ZEILDAG NAAR KERRERA EN HIKE 12 KM | 3.5 – 4.5 UUR

S ‘morgens varen we naar het groene paradijs Kerrera met aansluitend een mooie hike op het eiland. In vergelijking met alle drukte van het nabijgelegen toeristische centrum van Oban, is Kerrera daarentegen erg rustig, landelijk en biedt het een prachtig uitzicht op de omliggende kustgebieden. Auto’s zijn verboden op het eiland, behalve voor de lokale bevolking waardoor het een paradijs voor wandelaars is. S ‘avonds genieten we van het Captains diner met elkaar.

DAG 10 – OBAN

Na het ontbijt gaan we anker op en varen in een uurtje terug naar Oban. Na een actieve 10 dagen waarin je genoten hebt van de prachtige groene en waterrijke omgeving nemen we om 10.00 uur afscheid van elkaar.

Reisnummer: DNV6006

Beschikbaarheid: 5 plaatsen

Vertrekdatum: 21 mei 2022

Vertrekhaven: Oban

Inschepen: 14:00 uur

Aankomstdatum: 30 mei 2022

Aankomsthaven: Oban

Ontschepen: 10:00 uur

Prijs: €1650,- volpension

Aantal dagen: 10 dagen

Wandelen en zeilen
21 mei 2022 t/m
30 mei 2022